.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Αφύπνιση της Καρδιάς | Amforeas Estate

Upcoming Retreat, 20-23 Σεπτεμβρίου ’18 | Η Αφύπνιση της Καρδιάς

340 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Επιθυμείς μια ζωή ανοιχτή στην αγάπη;
Νιώθεις το κάλεσμα να υπερβείς τους κοινωνικά επιβεβλημένους ρόλους με βάση το φύλο σου;
Νιώθεις ότι οι αντιλήψεις που έχεις για την αρρενωπότητα και τη θηλυκότητα σε περιορίζουν;

Η ανθρώπινη οικογένεια βρίσκεται στο κατώφλι μιας μεγάλης αλλαγής. Μεταβαίνουμε από το πατριαρχικό παράδειγμα σε ένα νέο, εγκαρδιότητας κι αγάπης. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να επιστρέψουμε στην ολότητα και να ισορροπήσουμε τις αρσενικές και τις θηλυκές ποιότητες μέσα μας. Η αλλαγή ξεκινά μέσα στον καθένα μας.

Με χαρά σας προσκαλούμε στο τετραήμερο ενσωμάτωσης με θέμα την
Εξισορρόπηση Αρσενικής και Θηλυκής Υπόστασης:
Αφυπνίζοντας την Καρδιά.
Συντονίζουν οι Brad Laughlin*, Βασιλική Σκρέκου & Ελένη Σκρέκου
εφαρμόζοντας Τεχνικές Γεφύρωσης των Αντιθέσεων, Κίνηση και Χορό.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 20 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2018 στο χώρο του Αmforeas Estate στην Αίγινα.

*Ο Βrad Laughlin θα παραστεί στο τετραήμερο μέσω διαδικτύου.

Ενοποίηση των Διπόλων – Γεφύρωση των αντιθέσεων 

Είμαστε ικανοί να ζούμε με οδηγό την καρδιά, στο μέτρο που έχουμε ισορροπήσει το αρσενικό με το θηλυκό μέσα μας.

Πως μπορούμε να ζούμε με περισσότερη πληρότητα στην καρδιά μας;

Η ενσωμάτωση των ποιοτήτων της καρδιάς – όπως είναι η αγάπη, η ισότητα, η ισορροπία αρσενικού και θηλυκού- ξεκινά από μια νοητική-συναισθηματική κατανόηση.

Μέσω της μεθόδου των Τετραγώνων1 – μιας απλής άσκησης καταγραφής που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή μας- θα ερευνήσουμε τις αντιλήψεις μας για το τι σημαίνει να είμαστε άνδρες ή γυναίκες στο σημερινό κόσμο.

Συζητώντας σε κύκλο, θα ανακαλύψουμε τις θετικές και τις αρνητικές πλευρές των αρσενικών και θηλυκών ποιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικά ορισμένων ρόλων των φύλων, και θα χτίσουμε μια συνείδηση μεγαλύτερης ισορροπίας και ολοκλήρωσης.

Μέσω της ιερής κίνησης και του αρχετυπικού χορού, θα γεφυρώσουμε αυτές τις αντιθέσεις στο φυσικό μας σώμα και θα ξεκινήσουμε να βιώνουμε νέα επίπεδα ισορροπίας και πρόσβασης στην καρδιά. Στα πλαίσια της τετραήμερης συνάντησής μας, η Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση, μια μορφή χορού εμπνευσμένη από αρχαίους μητριαρχικούς πολιτισμούς κι αναβιωμένη στο σήμερα, θα μας υποστηρίξει να ενσωματώσουμε με χάρη ότι φανερώνεται από το υποσυνείδητο στην προσωπική και τη συλλογική μας συνείδηση.

Ναός της Αφαίας Αθηνάς 

Επιπλέον, θα ενσωματώσουμε την ισορροπία αρσενικού-θηλυκού και την εμπειρία της αφύπνισης της καρδιάς με την επίσκεψή μας σε ένα αρχαίο ιερό τόπο, το Ναό της Αφαίας Αθηνάς, έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς στην Ευρώπη, αφιερωμένος στην μητέρα-θεά Αθηνά μέσω της έκφρασής της ως την κυνηγημένη, ισχυρή ιέρεια Αφαία – η άφατη, η κρυμμένη. Πρόκειται για ένα δυνατό αρχέτυπο της σύγχρονης εποχής, όπου η καταπιεσμένη θηλυκή δύναμη αφυπνίζεται κι εξισορροπείται με τις εκτός ισορροπίας αρσενικές ποιότητες του κόσμου μας.

Τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια του τετραημέρου

 • Ο Brad κι η Ελένη θα μας οδηγήσουν με αγάπη στην εξισορρόπηση των αρσενικών και των θηλυκών ποιοτήτων μέσα μας και θα μας υποστηρίξουν στην αφύπνιση της καρδιάς σε τέσσερις ομαδικές συναντήσεις, εφαρμόζοντας την τεχνική των Τετραγώνων

 • Κατά την διάρκεια των συναντήσεων, η Βασιλική θα μας βοηθήσει να ενσωματώσουμε στο φυσικό μας σώμα τις νοητικές- συναισθηματικές μας συνειδητοποιήσεις, μέσω χορού εμπνευσμένου από αρχαιοελληνικές κι ανατολίτικες φόρμες

 • Επίσκεψη και  χρόνος ενσωμάτωσης στον αρχαίο Ναό της Αφαίας Αθηνάς

 • Καθοδηγούμενος διαλογισμός

 • Χρόνος για ερωτήσεις κι απαντήσεις

 • Χαλάρωση στα γαλαζοπράσινα νερά του Σαρωνικού κόλπου, με θέα στον κοντινό Ναό του Απόλλωνα

Τι θα λάβεις

 • Γνώση της τεχνικής των Τετραγώνων

 • Νέες συνειδητοποιήσεις για τη φύση των αρσενικών και των θηλυκών ποιοτήτων

 • Μια βαθύτερη ενσωμάτωση της ισορροπίας αρσενικού και θηλυκού

 • Ένα νέο επίπεδο σύνδεσης με την καρδιά

 • Μια ενεργειακή μετάδοση αφύπνισης της καρδιάς και εξισορρόπησης αρσενικών και θηλυκών ποιοτήτων

 • Αυτοσχεδιαστικές παρουσιάσεις Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης στη συμβολική γλώσσα των ιερών κινήσεων

Κατά την εγγραφή σας, θα σας στείλουμε πληροφορίες για τη μετάβασή σας στην Αίγινα. Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, παρακαλούμε όπως αφιχθείτε στο αεροδρόμιο της Αθήνας το αργότερο στη μια το μεσημέρι, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο να ταξιδέψετε στην Αίγινα.

Εάν επιθυμείτε να οργανώσετε το ταξίδι σας στην Αίγινα από/προς το αεροδρόμιο ή/και να επισκεφθείτε άλλα μέρη της Ελλάδας, πριν ή μετά τη διαμονή σας στην Αίγινα, μπορείτε να απευθυνθείτε στις συνεργάτιδές μας, Κάτια και Μαρία Μαυρέλη, στην Inspiration Ventures.

Εάν επιθυμείτε να παρατείνετε τη διαμονή σας στον Αμφορέα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο +30 (698) 19 94 118 ή το eleni@amforeas-estate.com.


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Πέμπτη 20 έως Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Κόστος:
490 – 790 Ευρώ
Το κόστος συμμετοχής είναι 590 ευρώ με διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο (shared) και 790 για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο.
Η τιμή early bird παρατείνεται  μέχρι και την 7η Σεπτεμβρίου 2018 και είναι 490 ευρώ για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο και 690 ευρώ για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο.
Παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες δυνατότητες συμμετοχής.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχής είναι 12 άτομα.

 • Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται:

  • η συμμετοχή στις ομαδικές συναντήσεις
  • η διαμονή στο Amforeas Estate
  • η μεταφορά από το λιμάνι της Αίγινας στο Αμφορέα την ημέρα της άφιξής σας και από τον Αμφορέα στο λιμάνι της Αίγινας κατά την αναχώρησή σας
  • όλα τα γεύματα ξεκινώντας από το δείπνο την Πέμπτη 20/9 μέχρι και το πρωινό την Κυριακή 23/9
  • η μεταφορά από/προς το Ναό της Αφαίας
  • η είσοδος στο Ναό της Αφαίας

  Δεν περιλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής:

  • οι αεροπορικές πτήσεις κι έξοδα μετακίνησης από/προς το νησί της Αίγινας
  • αλκοολούχα ποτά

  Η διασφάλιση της θέσης σας γίνεται με προκαταβολή μέρους του κόστους συμμετοχής, μέσω μεταφοράς σε τράπεζα ή χρήσης πιστωτικής κάρτας. Το υπόλοιπο ποσό είναι πληρωτέο στον Αμφορέα πριν την έναρξη του τετραήμερου στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τόπος Διεξαγωγής:
AMΦΟREAS ESTATE
Κανάρη & Βάρναλη, Πλακάκια, Αίγινα, 18010

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Ελένη Σκρέκου: 6981 994118 | eleni@amforeas-estate.com | amforeas-estate.com

H γλώσσα επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα είναι η Αγγλική.


Συντονιστές

Ο Brad Laughin είναι διευθυντής του διεθνούς μη-κερδοσκοπικού οργανισμού CoreLight, αφιερωμένος στην καλλιέργεια της εξωτερικής ειρήνης στο κόσμο μέσω της ανάπτυξης προσωπικής εσωτερικής ειρήνης. Για πάνω από 20 χρόνια διδάσκει την μεταμόρφωση της συνείδησης χρησιμοποιώντας καινοτόμους τρόπους βοήθειας των ανθρώπων να αφυπνιστούν εν μέσω αυτής της περιόδου αλλαγών που διανύουμε. Είναι συν-συγγραφέας βιβλίων τα οποία προσφέρουν εργαλεία πνευματικής μεταμόρφωσης μέσω της διδασκαλίας της μη-δυαδικότητας. Ο Brad οδηγεί ομάδες σε ιερές τοποθεσίες παγκοσμίως και είναι συνιδρυτής της Seeds of Light, ανθρωπιστικής οργάνωσης της CoreLight, η οποία στηρίζει περιθωριακές κοινότητες και ορφανά του AIDS στη Νότιο Αφρική. Είναι κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου από το Duke University των ΗΠΑ και όταν δεν είναι με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του, Leslie Temple-Thurston, στη Νότιο Αφρική, ταξιδεύει και προσφέρει μεταμορφωτικές συναντήσεις σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η Βασιλική Σκρέκου είναι ιδρύτρια του Amforeas Leisure and Integration Estate στην Αίγινα. Ο Αμφορέας είναι ένας χώρος φιλοξενίας και μεταμορφωτικών αποδράσεων που ιδρύθηκε για να διευκολύνει τη μετάβαση της συνείδησης από το δυισμό και τις αντιθέσεις στη σύνθεση και την ενότητα. Η ακαδημαϊκή της εκπαίδευση περιλαμβάνει ένα πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) κι ένα μεταπτυχιακό τίτλο στη Συνείδηση κι Υπερ-προσωπική Ψυχολογία (John Moores University, UK). Έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια γελωτοθεραπείας πιστοποιώντας συντονιστές στη Γιόγκα του Γέλιου από το 2008, όποτε κι εισήγαγε το Κίνημα των Κοινωνικών Κλαμπ Γέλιου στην Ελλάδα. Η θεατρική της εμπειρία περιλαμβάνει υποκριτική, συγγραφή και παραγωγή θεατρικών έργων. Από το 2014, αναπτύσσει την Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση, μια μέθοδο που συνδυάζει την ψυχολογική αστρολογία με την ιερογλυφική σωματική κίνηση από την αρχαία Ελλάδα, την Ανατολή (αιγυπτιακός τελετουργικός χορός, περιδίνηση σούφι και ιαπωνικό butoh) και τεχνικές σωματικής ψυχοθεραπείας με στόχο τη θεραπεία και την ενσωμάτωση. Προσφέρει προσωπικές και ομαδικές συνεδρίες Ελληνικής Αρχετυπικής Κίνησης με τον Αμφορέα ως βάση της δραστηριότητάς της.

H Eλένη Σκρέκου έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες (BSc Economics) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κι Αρχαιολογία (MA Archaeology, Msc Geoarchaeology) στο Πανεπιστήμιο του Reading στη Μεγάλη Βρετανία. Στο δρόμο αναζήτησης της ευζωίας, ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία της Βρώσης στο Institute for the Psychology of Eating, Boulder, Colorado, USA και στην Ελληνική καινοτομική μέθοδο άμεσης ψυχολογικής αποφόρτισης κι ενδυνάμωσης Expansion Method. Προσφέρει προσωπικές συνεδρίες ως MindBody Wellness Coach και παράλληλα είναι Υπεύθυνη Οργάνωσης Εκδηλώσεων και Oροφοκομίας στο Amforeas Estate. Στα πλαίσια της συνεχούς έρευνάς της για τη συγκρότηση απλών κι αποτελεσματικών εργαλείων ενδυνάμωσης κι ενσωμάτωσης, το τελευταίο διάστημα εστιάζεται στους τρόπους με τους οποίους τα πρώτα στάδια της ανθρώπινης ύπαρξης, από τη σύλληψη μέχρι και τα παιδικά χρόνια, θεμελιώνουν και διαμορφώνουν την ποιότητα της συμπεριφοράς και της υγείας του ανθρώπου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Δίπλα στο Brad Laughlin, γνώρισε τη μεταμορφωτική δύναμη της Τεχνικής των Τετραγώνων κι έμαθε να οδηγεί ομάδες στην εφαρμογή της.

Amforeas Leisure & Integration Estate

Ο Αμφορέας είναι περίπου 15 λεπτά με τα πόδια από την πόλη της Αίγινας και 800 μέτρα από το Ναό του Απόλλωνα. Περιβάλλεται από ένα ήσυχο δεντρόκηπο 8 στρεμμάτων με φιστικιές, ελιές, ροδιές, συκιές, κλήματα κ.α. Η τοποθεσία επιλέχθηκε το 2002 ως οικογενειακή κατοικία, χάρη στην ιδιωτικότητά της, την ηρεμία και την ομορφιά της περιοχής, καθώς και το γεγονός ότι παρέχει άμεση πρόσβαση στην γεμάτη ζωντάνια πόλη της Αίγινας. Παρέχοντας 10 ανεξάρτητους χώρους πολυτελούς διαμονής, εξωτερική πισίνα και θέατρο σε συνδυασμό με την τοποθεσία του, το κτήμα προσφέρει μια ολιστική εμπειρία σωματικής και ψυχικής χαλάρωσης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Αμφορέας λειτουργεί ως φιλόξενη μήτρα για την άνθηση της Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης, μιας ψυχοσωματικής τεχνικής που χρησιμοποιεί την αρχαία αλφάβητο σωματικών κινήσεων για θεραπεία κι ενσωμάτωση.


 

Εγγραφή στις ενημερώσεις της Όμορφης Ζωής

Λεπτομέρειες

Αρχή:
20 Σεπτεμβρίου
Τέλος:
23 Σεπτεμβρίου
Κόστος:
490€ – 790€
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
, ,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, ,
Ιστοσελίδα:
https://amforeas-estate.com/retreats/sept18/

Διοργανωτής

AMFOREAS ESTATE
Τηλέφωνο:
22974 00424
Email:
Website:
https://amforeas-estate.com/
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Χώρος Διεξαγωγής

AMFOREAS ESTATE
Κανάρη & Βάρναλη, Πλακάκια
Αίγινα, Αττική 18010 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
22974 00424
Website:
eleni@amforeas-estate.com
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend