.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
basic
2

Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η «Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής» έχει ως στόχο να μυήσει τον σπουδαστή σ’ ένα ολιστικό τρόπο Ιατρικής σκέψης. Ταυτόχρονα αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται και η διδασκαλία όλων των υπολοίπων μαθημάτων. Έτσι δημιουργείται μια ενιαία γνωστική βάση, ώστε ο σπουδαστής να μπορεί να κατανοήσει τόσο την θεωρητική όσο και την πρακτική πλευρά των θεραπευτικών τεχνικών.

Η μύηση στην ολιστικότητα πραγματοποιείται μέσα από την επαφή με την Αρχαία Ιατρική Γνώση. Όλα τα ιατρικά συστήματα του παρελθόντος (Αρχαία Ελληνική, Ινδική, Κινέζικη Ιατρική…) χρησιμοποιούν τις ίδιες φιλοσοφικές αρχές ως προς την κατανόηση της λειτουργίας του ανθρωπίνου σώματος. Η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική είναι που έχει υποστεί τις λιγότερες φθορές στην πορεία του χρόνου. Αυτός είναι και ο λόγος που σε παγκόσμια κλίμακα η άσκηση της Εναλλακτικής Θεραπευτικής στηρίζεται στις αρχές της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Ο καθ’ ένας ο οποίος ασκεί ή πρόκειται να ασκήσει την Εναλλακτική Θεραπευτική οφείλει ν’ αποκτήσει αυτήν την γνώση.

Ταυτόχρονα στο μάθημα της «Βασικής Θεωρίας» γίνεται ένα αυθόρμητος συγκερασμός μεταξύ των βασικών αρχών της Αρχαίας Ελληνικής και της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Ο συγκερασμός αυτός βοηθά στην αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής αλλά και στην καλύτερη κατανόηση της Κινέζικης.

Για να παρακολουθήσει κανείς το μάθημα δεν απαιτείται καμία ειδική προϋπόθεση. Η «Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής» αποτελεί την αφετηρία στο υπέροχο ταξίδι της γνώσης του Θεραπεύειν.

Περιεχόμενο μαθημάτων:

  • ΤΑΟ
  • YING –YANG
  • Θεωρία των 5 κινήσεων (Wu Xing)
  • Θεωρία ζωτικών ουσιών (ενέργεια Qi, Αίμα Xue, πεμπτουσία Jing, οργανικά υγρά, Jin – Ye, πνεύμα Shen)
  • Αίτια ασθενειών
  • Φυσιολογία & Παθολογία εσωτερικών οργάνων (θεωρία Zang – Fu οργάνων)

Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στην Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής:

Από το φετινό ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 η Ακαδημία εισέρχεται στον χώρο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Η υλοποίηση της εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας πραγματοποιείται μέσω πλατφόρμας e-learning. Στο πλαίσιο της πλατφόρμας ο σπουδαστής καλείται να παρακολουθήσει ασύγχρονα (βίντεο μαθημάτων) και σύγχρονα μαθήματα (σύνδεση με την φυσική τάξη μέσω zoom). Επίσης προσφέρουμε την δυνατότητα και στους εξ’ αποστάσεως σπουδαστές μας να παρακολουθούν όποτε το επιθυμούν τα μαθήματα δια ζώσης, κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία. Στο τέλος του μαθήματος ο σπουδαστής οφείλει να συμπληρώσει με επιτυχία τεστ προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Στην πλατφόρμα επίσης ο σπουδαστής θα βρει το εγχειρίδιο του μαθήματος σε pdf, το οποίο επίσης θα αποστέλλεται έντυπο μέσω ταχυδρομείου στην διεύθυνση που θα μας υποδείξει.

Τέλος στην πλατφόρμα υπάρχει η δυνατότητα για υποβολή ερωτήσεων προς τους διδάσκοντες του κάθε μαθήματος μέσω chat.

Το γενικό πνεύμα για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ο σπουδαστής να ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα της δια ζώσης εκπαίδευσης. Δεν μπορούμε να συμπτύξουμε τον χρόνο εκπαίδευσης γιατί αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Διδάσκουν: Αλέξανδρος Τηλικίδης, Μαρίνος Σιούφας, Σεβαστός Γιαννακίδης, Κατερίνα Καλαϊτσίδη, Ταξιάρχης Παναγιωταράς, Γιώργος Ταβλαρίδης, Εύα Σιαφκά, Γιώργος Γουργιώτης, Παναγιώτης Πελώνης

 


 

Κόστος συμμετοχής:
Εγγραφή: 150 €
Δίδακτρα: 900 €
Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται σε μηνιαίες δόσεις.

Τόπος Διεξαγωγής:
Online, On Demand

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
210 8010111 | [email protected] | www.akadimia.gr


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
29 Ιουλίου 2021
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
, ,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
Ιστότοπος:
http://bit.ly/2KNbBn9

Διοργανωτής

Ακαδημία Αρχ Ελληνικής & Παραδ. Κινέζικης Ιατρικής
Τηλέφωνο:
210-8010111
Email:
Website:
www.akadimia.gr
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Χώρος Διεξαγωγής

On-demand
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend