Αρχή Εκδηλώσεις Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Γλυφάδα & online
Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Κηφισιά

Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Γλυφάδα & online

13 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η «Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής» έχει ως στόχο να μυήσει τον σπουδαστή σ’ ένα ολιστικό τρόπο Ιατρικής σκέψης. Ταυτόχρονα αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται και η διδασκαλία όλων των υπολοίπων μαθημάτων. Έτσι δημιουργείται μια ενιαία γνωστική βάση, ώστε ο σπουδαστής να μπορεί να κατανοήσει τόσο την θεωρητική όσο και την πρακτική πλευρά των θεραπευτικών τεχνικών.

Η μύηση στην ολιστικότητα πραγματοποιείται μέσα από την επαφή με την Αρχαία Ιατρική Γνώση. Όλα τα ιατρικά συστήματα του παρελθόντος (Αρχαία Ελληνική, Ινδική, Κινέζικη Ιατρική…) χρησιμοποιούν τις ίδιες φιλοσοφικές αρχές ως προς την κατανόηση της λειτουργίας του ανθρωπίνου σώματος.

Η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική είναι που έχει υποστεί τις λιγότερες φθορές στην πορεία του χρόνου. Αυτός είναι και ο λόγος που σε παγκόσμια κλίμακα η άσκηση της Εναλλακτικής Θεραπευτικής στηρίζεται στις αρχές της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Ο καθ’ ένας ο οποίος ασκεί ή πρόκειται να ασκήσει την Εναλλακτική Θεραπευτική οφείλει ν’ αποκτήσει αυτήν την γνώση.

Ταυτόχρονα στο μάθημα της «Βασικής Θεωρίας» γίνεται ένα αυθόρμητος συγκερασμός μεταξύ των βασικών αρχών της Αρχαίας Ελληνικής και της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Ο συγκερασμός αυτός βοηθά στην αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής αλλά και στην καλύτερη κατανόηση της Κινέζικης.

Για να παρακολουθήσει κανείς το μάθημα δεν απαιτείται καμία ειδική προϋπόθεση. Η «Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής» αποτελεί την αφετηρία στο υπέροχο ταξίδι της γνώσης του Θεραπεύειν.

Περιεχόμενο μαθημάτων:
– Τao
– Ying–Yang
– Θεωρία των 5 κινήσεων (Wu Xing)
– Θεωρία ζωτικών ουσιών (ενέργεια Qi, Αίμα Xue, πεμπτουσία Jing, οργανικά υγρά, Jin – Ye, πνεύμα Shen)
– Αίτια ασθενειών
– Φυσιολογία & Παθολογία εσωτερικών οργάνων (θεωρία Zang – Fu οργάνων)

Το μάθημα παρέχεται και ως Distance Learning

Διάρκεια σπουδών: 80 ώρες

Διδάσκουν: Αλέξανδρος Τηλικίδης, Κατερίνα Καλαϊτσίδη, Εύα Σιακφά, Μαρίνος Σιούφας, Δέσποινα Έξαρχου, Σεβαστός Γιαννακίδης, Γιώργος Ταβλαρίδης, Γιώργος Γουργιώτης, Παναγιώτης Πελώνης, Ταξιάρχης Παναγιωταράς.

 


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Έναρξη: Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 | 17:00‐21:00
Λήξη: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2021 | 17:00‐21:00
Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, 17:00‐21:00

Κόστος Συμμετοχής: Εγγραφή: 150 Ευρώ, Δίδακτρα: 900 Ευρώ

Χώρος Διεξαγωγής: Γλυφάδα
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
210 8010111 | [email protected] | www.akadimia.gr | Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

 

Ημερομηνία

27 Σεπ 2021 - 21 Φεβ 2022
Σε εξέλιξη...

Ώρα

Ολοήμερη

Ετικέτες Εκδηλώσεων

Εκπαίδευση

Τοποθεσία

Ακαδημία Αρχ. Ελλ. & Παρ Κιν Ιατρικής - Γλυφάδα
Καλαμών 3

Διοργανωτής

Ακαδημία Αρχ Ελληνικής & Παραδ. Κινέζικης Ιατρικής
Τηλέφωνο
210-8010111
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
[email protected]
Ιστοσελίδα
www.akadimia.gr

 
Send this to a friend