Home/Ησυχασμός με τον Satchitananda

Εναλλακτικές Διακοπές 2017

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

O Μονοήμερος Ησυχασμός με τον Satchitananda αφορά:
Την Αυτοπραγμάτωση, τον Διαφωτισμό, την Ευτυχία, την Γαλήνη και την Ευδαιμονία.

Την βαθύτερη κατανόηση της Ουσίας όλων των αληθινών πνευματικών παραδόσεων και μια πραγματική Εμπειρία της Αληθινής-Εαυτού-Συνειδητότητας-Παρουσίας που είναι η Απειρη Φύση μας. Οι διδασκαλίες θα αποκαλύψουν την ουσία της Παράδοσης της μη-δυαδικότητας.

Ο Satchitananda διδάσκει και Μυεί στην Αλήθεια με τον δικό του μη δογματικό τρόπο πέρα από κάθε θρησκεία και όχι ένα συγκεκριμένο πνευματικό δρόμο. Το βασικό υπόβαθρό του, έμπνευση και μελέτη και πρακτικές προέρχονται από την Αντβάιτα Βεντάντα και το Τζογκτσέν αλλά έχει εντρυφήσει σε πάρα πολλές άλλες πνευματικές παραδόσεις επίσης. Δεν συνδέεται με μονές ή με την οποιαδήποτε θρησκεία.

Στον Ησυχασμό Θα μάθετε μεθόδους, πρακτικές και συμβουλές, για το πώς μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις διδασκαλίες και την πνευματικότητα στην καθημερινή σας ζωή.

Σε αυτόν το μονοήμερο ησυχασμό, θα υπάρχουν καθοδηγούμενοι διαλογισμοί και Μυήσεις γιά την παραμονή στη Αλήθεια και την Αμεση εμπειρία της Επίγνωσης-Παρουσίας.

Θα υπάρχουν επίσης, συνεδρίες με ερωτήσεις και απαντήσεις μετά από κάθε διδασκαλία. Οι καθοδηγούμενοι διαλογισμοί και οι Μυήσεις είναι ένα είδος Καθοδήγησης- Αμεσης Μετάδοσης, μέσω των οποίων «όλοι» μπορούν να βιώσουν την Αλήθεια-Παρουσία-Επίγνωση.

Γλώσσες: Ελληνικά / Αγγλικά

Μπορείτε να βλέπετε την εκδήλωση και στο facebook

Διοργανωτές:
Meredith & Θεόδωρος Παυλίδης


Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής:
Κυριακή23 Απριλίου 2017 | 10:00 – 17:00

Διατίθεται καφές, τσάι και εμφιαλωμένο νερό. Για το μεσημεριανό φαγητό παρακαλούμε να συμμετέχετε με οποιαδήποτε προσφορά χορτοφαγικής τροφής (φρούτα, κουλουράκια, πίτες κλπ.).

Κόστος: Οι Διδασκαλίες / Satsang είναι δωρεάν.
Προτεινόμενη δωρεά για την κάλυψη του σεμιναρίου, των εξόδων του χώρου και το ταξίδι του δασκάλου (από την Κρήτη που διαμένει) είναι 20 ευρώ.
Όσοι δεν έχουν την οικονομική άνεση, ευχαρίστως να παραστούν με οποιοδήποτε ποσό μπορούν.

Χώρος Διεξαγωγής:
Tigle, Ρόμβης 20, 1ος όροφος
Μετρό: Σύνταγμα ή Μοναστηράκι
Εγκατάσταση κατάλληλη για άτομα με ειδικές ανάγκες

Πληροφορίες:
Μέρεντιθ Παυλίδη
6972 634470, info@lightworkerhealing.comwww.lightworkerhealing.com | http://www.satchitanandaaware.com/


Satchitananda είναι μόνο Συνειδητότητα.

Ο Satchitananda είναι μόνο Συνειδητότητα. Δεν υπάρχουν “ξεχωριστά άτομα” (ως σχετικός ορισμός και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα άτομο να γεννιέται ή να πεθαίνει) γεννήθηκε στην Κόρινθο στην Ελλάδα, στις 26 Ιουνίου 1967. Είναι κανείς-κανένα-πράγμα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Αληθινός Guru / Δάσκαλος βρίσκεται εντός: Συνειδητότητα-Brahman-Rigpa.

Παρ ‘όλα αυτά, κάποιοι που εμφανίζονται “ως απατηλά ξεχωριστά άτομα”, πιστεύουν ότι χρειάζονται, στο αρχικό στάδιο τουλάχιστον, τον λεγόμενο εξωτερικό guru / δάσκαλο και “μερικοί από αυτούς” από την αυθόρμητη παρόρμησή τους για την εκπλήρωση του prarabdha κάρμα / πεπρωμένο τους, θα εμφανίζονται σαν να παίζουν αυτό το ρόλο. Ως ζωντανή διαδικασία, και “ως ρόλος” διδάσκει Jnana / Gyana Γιόγκα (η Γιόγκα της Διαφώτισης, Αυτοπραγμάτωσης, Αυτογνωσίας), την Ουσία των μη-δυιστικών διδασκαλιών, Διαλογισμό και Αντβάιτα Βεντάντα, με 28 χρόνια διεθνούς εμπειρίας.

Διαβιβάζει / μυεί και καθοδηγεί μέσα στην Εμπειρία της πανταχού Παρούσα Συνειδητότητα-Επίγνωση-Brahman-Rigpa. Κατά το παρελθόν δίδαξε επίσης Hatha, Surya-Sun-Ηλιακή, Τάντρα και Κουνταλίνι Γιόγκα. Ο Satchitananda διδάσκει μή δογματικό Dzogchen που βασίζεται στον δικό του τρόπο. Δεν συνδέεται με μονές και με την θρησκεία του Βουδισμού ή με τον Θιβετανικό Βουδισμό. Ως ένας ρόλος, είναι και ένας πνευματικός θεραπευτής μέσω της διαίσθησής του και της δικής του μεθόδου.

Στο παρελθόν έχει μελετήσει και ασκήσει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες μεθόδους: Ρέικι, EFT, Pranic Healing. Προσφέρει πάντα όλες τις διδασκαλίες του και τις θεραπευτικές συνεδρίες του δωρεάν ή με “Gurudakshina”, που σημαίνει ότι απλά αποδέχεται γιά την οικογένειά του οποιαδήποτε εθελοντική δωρεά χρημάτων, υπηρεσιών ή φαγητού. Οι πρώτες πνευματικές εμπειρίες του της Συνειδητότητας-Επίγνωσης-Brahman-Rigpa και από το διαλογισμό, άρχισαν όταν ήταν 5 χρονών, όταν και ο ίδιος δεν γνώριζε καν τι πραγματικά έκανε. Ηθελε πάντα να είναι σε απομόνωση και να απολαμβάνει την Ευδαιμονία και την Ειρήνη που έβρισκε μέσα του με κλειστά μάτια ή ακόμα και ανοικτά μάτια. Σταδιακά, έγινε όλο και περισσότερο ένας ένθερμος αναζητητής της Αλήθειας και 15 ετών, ξεκίνησε μια βαθιά αναζήτηση των θρησκειών, της φιλοσοφίας και άλλων σταδιακών και μη-σταδιακών μονοπατιών της Αυτογνωσίας και της Διαφώτισης. Οι μελέτες και πρακτικές του, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διάφορες παραδοσιακές μορφές Γιόγκα, Αντβάιτα Βεντάντα, Βουδδισμό ειδικά Θιβετανικό, Τζοκτσέν, Εσωτερισμό και Γνωστικό Χριστιανισμό, στη μοναξιά-απομόνωση αλλά και ως μέλος διαφόρων Παραδόσεων, οργανισμών, κοινοτήτων και εσωτερικών σχολών. Επίσης, είχε καθοδήγηση, Μεταδόσεις-Μυήσεις, από αρκετούς Gurus-Δασκάλους (ειδικά από τον Σρι Ραμακάντ Μαχαράτζ) και Lamas (ειδικά από τον Νάμκαϊ Νόρμπου) κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Αγαπά και έχει μια έντονη παρόρμηση να διδάσκει, να μυεί / να μεταδίδει και να εξηγεί μέσα από την εμπειρία του και τις πνευματικές του πρακτικές, τις Διδασκαλίες του Βούδδα, του Λονγκτσένπα, του Ιησού Χριστού, του Σρι Ραμάνα Μαχάρσι και του Σρι Νισαργκαντάτα Μαχαράτζ. Ο Satchitananda έχει διδάξει, μεταδώσει / μυήσει και προσφέρει ιδιωτικές συνεδρίες θεραπείας, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1988.

Οταν προσκαλείται σε οποιαδήποτε χώρα, ζητάει απλώς να καλύπτονται τα βασικά έξοδα καταλύματος / εισιτηρίων του και δέχεται μια οποιαδήποτε εθελοντική δωρεά- χωρίς να είναι ποτέ αναγκαία προϋπόθεση βέβαια – για την οικογένειά του. Μελέτησε και εξάσκησε πνευματικές πρακτικές και διαλογισμό για 35 χρόνια μέσω της Γιόγκα, Θιβετανικό Βουδδισμό, (έως και την διδασκαλία “Χρυσό Κλειδί” της Παράδοσης Σαμπάλα Βουδδισμού ), Τζοκτσέν και Τζνάνα / Γκυάνα Γιόγκα. Οι μελέτες και η πρακτική του ήταν συνεχής γιά όλη του τη ζωή, προκειμένου να διατηρεί τις διδασκαλίες του ζωντανές και εμπνευσμένες. Διδάσκει για να βοηθήσει “απατηλά ξεχωριστά άτομα” που υποφέρουν. Βοηθά να επισημανθεί ότι “αυτός ο οποίος υποφέρει” δεν υπάρχει και ότι ο πόνος και η δυστυχία είναι ψευδαίσθηση. Η Υπέρτατη Αλήθεια είναι Επίγνωση-Συνειδητότητα-Μακαριότητα. Ακόμα πιό σωστά Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, είναι πέρα από κάθε έννοια, αντίληψη και ετικέτα των σκέψεων.

Από το 2012, “ο ίδιος” δεν αισθάνεται ότι χρειάζεται οποιαδήποτε πρακτική. ΑΥΤΟ που ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ “ΚΑΤΙ” που απλά ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ. Είναι μόνιμα πεπεισμένος και στην αναγνώριση της ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ-BRAHMAN-RIGPA και παραμένει ως ΑΥΤΟ. Διδάσκει με ταπεινότητα και έχει ως στόχο να καθοδηγήσει τους φίλους-“μαθητές” προς την βαθύτερη-Μη Δυιστική κατανόηση, πρώτα απ ‘όλα του Αληθινού τους Εαυτού. Να αποκαλύψει την Πανταχού Παρούσα, αλλά καλυμμένη Ευδαιμονία, Αρμονία, Ειρήνη, Παρουσία, Επίγνωση.

Ο “ίδιος” δεν επιθυμεί και δεν κατέχει τίποτα εκτός από ένα παλιό αυτοκίνητο γιά τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς του. Όλες οι δωρεές είναι απλά για την πληρωμή του ενοικίου του και την διατροφή της οικογένειάς του. Δεν επιθυμεί τίποτα ούτε επιδιώκει να βρει μαθητές, ωστόσο δέχεται “μαθητές” / φίλους από συμπόνοια. Είναι παντρεμένος και ζει με απλότητα στην Κρήτη, με την σύζυγό του Σαμαντάρσανα και τις δίδυμες τρίχρονες κόρες τους Τάρα και Σαμάντχι.

 

Στην Όμορφη Ζωή Ανακαλύπτεις Εκδηλώσεις που Ομορφαίνουν τη ζωή σου!

Γραφτείτε στο ενημερωτικό μας
για να λαμβάνετε μια φορά τη βδομάδα επιλεγμένες εκδηλώσεις

Send this to a friend