.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Κάθαρσις», Εργαστήρι Ήχου και Δόνησης | Άννα Χαλκιώτη

«Κάθαρσις», Εργαστήρι Ήχου και Δόνησης | Άννα Χαλκιώτη

18 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Ο Ήχος είναι θεϊκό δώρο. Κυριολεκτικά αφού σύμφωνα με την Ελληνική Μυθιστορία, δόθηκε σε εμάς από τον Απόλλωνα! Και για να έχει αποδοθεί η γνωριμία με τον Ήχο ως θεόσταλτο δώρο, θα πρέπει σίγουρα να κρύβει μέσα του «θεϊκές» ιδιότητες.

Η ανθρώπινη Ύπαρξη είναι κυματική, δονείται, έτσι όλο το Ανθρώπινο Σώμα είναι ένας μεγάλος πομπός: εκπέμπει και εισπράττει κύματα. Ένας «κακός» ήχος, ένα «κακό» κύμα, ασύμβατο δηλαδή εις την δόνησή μας, θα μας ταράξει, αποσυντονίσει, μέχρι και δυσαρμονίσει (ασθενήσει).

Ένας ήχος όμως συντονισμένος με την ανθρώπινη δόνηση, είναι ικανός να δομήσει εκ νέου το σώμα, τους ιστούς, τους μυς, τα όργανα και βέβαια όλους τους χυμούς! Κι είμεθα διαρκώς εκτεθειμένοι σε «κακούς» ήχους-κύματα ή σε «κακές» δονήσεις σήμερα με τον τρόπο Ζωής και τον τόπο διαμονής(αστικά κέντρα-αντί Φύση), με τον τρόπο σκέψης…

Ο ήχος έχει πρόσβαση και στις βαθύτερες καταστάσεις της συνείδησης.

Κι αυτό διότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος και αυτός εκπέμπει κύματα και αντιστοίχως εισπράττει. Όταν τα κύματα που εισπράττει είναι συμβατά με αυτά που παράγει, τότε η λειτουργία του είναι εύρυθμη. Σε αντίθετη περίπτωση η Αρμονία παραβιάζεται και αυτό έχει αντίκτυπο στην αρμονία των σκέψεων και της συνολικής  Ύπαρξης του Ανθρώπου.

Στην Σχολή του «Ωκεανού», δίδουμε μεγάλη βαρύτητα στην εργασία με τον Ήχο και την Δόνηση. Εκτός των άλλων, δύο φορές τον μήνα, οργανώνουμε συναντήσεις όπου εκθέτουμε εαυτούς στον Ήχο και την Δόνηση, με σκοπό να φέρουμε ξανά τους Ανθρώπους σε επαφή με την Αρμονία και την δύναμη των Δονήσεων και των συχνοτήτων.

Στο εργαστήρι τούτο, χρησιμοποιούμε δια τον σκοπό της Εναρμόνισης μέσω του Ήχου και της Δόνησης, μόνον ιδιόφωνα όργανα, όργανα δηλαδή που παράγουν ήχους δονώντας το ίδιο τους το σώμα. Αυτά, παράγουν Αρχέγονους Ήχους που χαλαρώνουν και δημιουργούν αίσθηση ασφάλειας. Οι Συχνότητες και οι Δονήσεις που εκπέμπονται δε, ομοιάζουν με αυτές της Ανθρώπινης Δομής και λειτουργίας και πέμπουν το Ανθρώπινο Σώμα σε Αρμονική Οικο-Δόμηση.

Με τον Ήχο και την Δόνηση ερχόμεθα σε συχνή επαφή, δίχως απαραίτητα να προϋπάρχει εκδηλωμένη ασθένεια (εμείς στον «Ωκεανό» θα την λέμε πάντα «δυσαρμονία»).

Ερχόμεθα δια την τακτοποίηση και διατήρηση, ώστε να αποφύγουμε ει δυνατόν την κατάσταση εκδήλωσης. Μα κι αν υπάρχει ήδη κάποια εκδηλωμένη δυσαρμονία, η μέθοδος αυτή δίχως πόνο και κόπο, βοηθά τα μέγιστα.

 • Ξαπλώνουμε σε μιαν άνετη θέση και σταδιακά αφηνόμαστε σε χαλάρωση. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να αφεθούμε στους ήχους που πλημμυρίζουν τον χώρο. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η Σοφία του Σώματός μας.
 • Στρωματάκια, κουβερτούλες, παρέχονται.
 • Συνίσταται από το τελευταίο γεύμα να έχουν προηγηθεί τουλάχιστον δύο ώρες.
 • Φοράμε άνετα ρούχα.
 • Φροντίζουμε την υγιεινή μας, αφού θα ξαπλώσουμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Ήμαστε ευπρεπείς, καθαροί και μοσχομυρωδάτοι!

Διαβάστε ακόμη το άρθρο: Ασκληπιεία

Συντονίστρια:
Χαλκιώτη Άννα

Σχολή Αυτογνωσίας, Φιλοσοφίας και Ρέικι, «Ωκεανός»

**Τα εργαστήρια Ήχου και Δόνησης, εκτός από ομαδικά, μπορούν να είναι και ατομικά κατόπιν ραντεβού (ατομικές συνεδρίες).

**Αν θέλετε να μάθετε κι άλλα σχετικά με την ευεργετική επίδραση του Ήχου και της Δόνησης, διαβάστε και το σχετικό άρθρο από την Ωκεανίδα

 


 

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Κάθε πρώτο Σάββατο και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα.

Τόπος Διεξαγωγής:
Σχολή Αυτογνωσίας, Φιλοσοφίας και Ρέικι
Αλικαρνασσού 9, Αχαρναί

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Άννα Ωκεανός
210 2402644, 6978 141083 | okeanosanna@gmail.com | Facebook

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατείστε θέση με μήνυμα, τηλέφωνο ή mail.
Τυχόν αλλαγές σε ημερομηνίες πάντοτε θα υπάρχει ενημέρωση και στην σελίδα μας.


 

«Κάθαρσις», Εργαστήρια Ήχου και Δόνησης

Κάθε πρώτο Σάββατο και Δευτέρα του μήνα, ήτοι:

 • Σάββατο 3 και Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018,
 • Σάββατο 1η και Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018
 • Σάββατο 5 και Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019
 • Σάββατο 2 και Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019
 • Σάββατο 2 και Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019
 • Σάββατο 6 και Δευτέρα 8 Απριλίου 2019
 • Σάββατο 4 και Δευτέρα 6 Μαΐου 2019
 • Σάββατο 1η και Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Οι ώρες διάρκειας είναι πάντα  20:00 – 21:30


 

Νοόσφαιρα

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
3 Ιουνίου
Ώρα:
20:00 έως 21:30
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
Ετικέτες Εκδήλωσης:
,
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/pg/okeanida.gr/events/?ref=page_internal

Χώρος Διεξαγωγής

Ωκεανός
Αλικαρνασσού 9
Αχαρναί, Αθήνα, Αττική Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
210 2402644
Email:
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend