.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Κινέζικη Βοτανοθεραπεία | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

Κινέζικη Βοτανοθεραπεία

11 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η χρήση βοτάνων από τον άνθρωπο, άλλοτε ως τροφή και άλλοτε ως γιατρικό είναι μια αυθόρμητη διαδικασία που έχει σχέση με διεργασίες επιβίωσης. Ο άνθρωπος πρώτα μαθαίνει να τρώει (άρα να χρησιμοποιεί βότανα) και μετά εκπολιτίζεται.

Ο υπερφίαλος τρόπος ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, ειδικά στις πόλεις, τον έχει απομακρύνει από τη φυσική πραγματικότητα. Τον έχει κάνει να αισθάνεται ξένος ως προς τη φύση, αδύναμος και ανήμπορος στο να μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί της. Πιστεύει ότι η απόσταση που τον χωρίζει τώρα πια από τη φύση είναι ανυπέρβλητη.
Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Ο καθένας από εμάς είναι ένα κομμάτι της φύσης. Για τον καθένα μας υπάρχει η δυνατότητα ένωσης με την φύση. Φτάνει να το επιλέξουμε.

Η «ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» είναι ένα μάθημα που έχει τη δύναμη να αποκαταστήσει την χαμένη πίστη του σύγχρονου ανθρώπου στη δύναμη της φύσης. Να αφυπνίσει μνήμες που όλοι έχουμε μέσα μας σχετικά με την δύναμη των βοτάνων. Το μάθημα αυτό δεν είναι μια καθ’ έδρας φιλολογική απαρίθμηση των θεραπευτικών ιδιοτήτων κάποιων βοτάνων. Είναι ένα μονοπάτι το οποίο χαράσσεται πάνω στα ενστικτώδη βιώματα που έχει ο καθένας μας σχετικά με τα βότανα. Ανασύρει αυτά τα ενστικτώδη βιώματα και οδηγεί στην κατανόηση του φυσικού κόσμου στο σύνολό του. Έτσι ο μελετητής βιώνοντας κατανοεί τόσο τον φυσικό κόσμο ως ένα ενιαίο σύνολο, όσο και τον ίδιο του τον εαυτό ως ένα κομμάτι αυτού του συνόλου.

Τα βότανα μετατρέπονται με αυτόν τον τρόπο σε εργαλείο γνώσης – μνήμης. Στα πλαίσια αυτά η θεραπεία έρχεται ως ένα φυσικό επακόλουθο αυτογνωσίας.
Καλούμε όλους όσους αναζητούν ένα κανάλι επικοινωνίας με την φύση να παρακολουθήσουν την «ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ»

Η Κινέζικη βοτανοθεραπεία έχει διατηρήσει άρρηκτη τη συνέχεια και τη σύνδεσή της με το παρελθόν. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, διατηρεί την κυριαρχία στον χώρο των βοτάνων. Επιλέγουμε λοιπόν ν’ ασχοληθούμε με τα Κινέζικα βότανα γιατί αυτά διατηρούν τους δρόμους της γνώσης και της μνήμης ανοιχτούς και μέσω αυτών μας βοηθούν να αφυπνίσουμε και τους αντίστοιχους της Αρχαίας Ελληνικής Βοτανοθεραπείας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

  • Προσδιορισμός της ενεργειακής φύσης των βοτάνων.
  • Γνωριμία με την προσωπικότητα και την Ενεργειακή Φύση 120 και πλέον βοτάνων.
  • Συνταγές βοτάνων και χρήση τους στην Παθολογία.
  • Αναφορά σε βότανα της ελληνικής φύσης.
  • Πρακτική εξάσκηση των μαθητών στο Βοτανοπωλείο Εστία

Διδάσκουν: Αλέξανδρος Τηλικίδης, Κωνσταντίνος Γρίβας, Εύα Σιαφκά, Ταξιάρχης Παναγιωταράς, Βασίλης Τσάκαλος

Σημειώσεις

 

 


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Έναρξη: 11/11/2020. Λήξη: 2/6/2021
Συνολική διάρκεια σπουδών: 104 ώρες
Μαθήματα: Μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, 17:00-21:00

Το μάθημα παρέχεται και εξ’ αποστάσεως

Κόστος συμμετοχής:
εγγραφή 200€, δίδακτρα: 1000€

Θέλω να το παρακολουθήσω >>

Χώρος Διεξαγωγής:
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
Καλαμών 3, 16675 Γλυφάδα

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
210 8010111 | [email protected] | www.akadimia.gr


Κυκλοφορεί το βιβλίο “Κινέζικη Βοτανοθεραπεία” του Αλέξανδρου Τηλικίδη από τις Εκδόσεις Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

 

 

 

 

Newsletter εγγραφή

 


 

Χώρος Διεξαγωγής

Villa Als Marmarei Kea Cyclades
Συκαμιά Κέας
Online, Κυκλάδων 84002 Ελλάδα
Τηλέφωνο:
210 9969906
Website:
https://alsmarmarei.gr/villas-in-kea/
Email:
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend