Αρχή Εκδηλώσεις Κινέζικη Βοτανοθεραπεία | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
Κινέζικη Βοτανοθεραπεία | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Θησείο

Κινέζικη Βοτανοθεραπεία | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

 

Από Τετάρτη 12 Οκτωβρίου
Γλυφάδα & online

 

Η χρήση βοτάνων από τον άνθρωπο, άλλοτε ως τροφή και άλλοτε ως γιατρικό είναι μια αυθόρμητη διαδικασία που έχει σχέση με διεργασίες επιβίωσης. Ο άνθρωπος πρώτα μαθαίνει να τρώει (άρα να χρησιμοποιεί βότανα) και μετά εκπολιτίζεται.

Ο υπερφίαλος τρόπος ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, ειδικά στις πόλεις, τον έχει απομακρύνει από τη φυσική πραγματικότητα. Τον έχει κάνει να αισθάνεται ξένος ως προς τη φύση, αδύναμος και ανήμπορος στο να μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί της. Πιστεύει ότι η απόσταση που τον χωρίζει τώρα πια από τη φύση είναι ανυπέρβλητη. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Ο καθένας από εμάς είναι ένα κομμάτι της φύσης. Για τον καθένα μας υπάρχει η δυνατότητα ένωσης με την φύση. Φτάνει να το επιλέξουμε.

Η «ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» είναι ένα μάθημα που έχει τη δύναμη να αποκαταστήσει την χαμένη πίστη του σύγχρονου ανθρώπου στη δύναμη της φύσης. Να αφυπνίσει μνήμες που όλοι έχουμε μέσα μας σχετικά με την δύναμη των βοτάνων. Το μάθημα αυτό δεν είναι μια καθ’ έδρας φιλολογική απαρίθμηση των θεραπευτικών ιδιοτήτων κάποιων βοτάνων. Είναι ένα μονοπάτι το οποίο χαράσσεται πάνω στα ενστικτώδη βιώματα που έχει ο καθένας μας σχετικά με τα βότανα. Ανασύρει αυτά τα ενστικτώδη βιώματα και οδηγεί στην κατανόηση του φυσικού κόσμου στο σύνολό του. Έτσι ο μελετητής βιώνοντας κατανοεί τόσο τον φυσικό κόσμο ως ένα ενιαίο σύνολο, όσο και τον ίδιο του τον εαυτό ως ένα κομμάτι αυτού του συνόλου.

Τα βότανα μετατρέπονται με αυτόν τον τρόπο σε εργαλείο γνώσης – μνήμης. Στα πλαίσια αυτά η θεραπεία έρχεται ως ένα φυσικό επακόλουθο αυτογνωσίας.
Καλούμε όλους όσους αναζητούν ένα κανάλι επικοινωνίας με την φύση να παρακολουθήσουν την «ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ»

Η Κινέζικη βοτανοθεραπεία έχει διατηρήσει άρρηκτη τη συνέχεια και τη σύνδεσή της με το παρελθόν. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, διατηρεί την κυριαρχία στον χώρο των βοτάνων. Επιλέγουμε λοιπόν ν’ ασχοληθούμε με τα Κινέζικα βότανα γιατί αυτά διατηρούν τους δρόμους της γνώσης και της μνήμης ανοιχτούς και μέσω αυτών μας βοηθούν να αφυπνίσουμε και τους αντίστοιχους της Αρχαίας Ελληνικής Βοτανοθεραπείας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

  • Προσδιορισμός της ενεργειακής φύσης των βοτάνων.
  • Γνωριμία με την προσωπικότητα και την Ενεργειακή Φύση 120 και πλέον βοτάνων.
  • Συνταγές βοτάνων και χρήση τους στην Παθολογία.
  • Αναφορά σε βότανα της ελληνικής φύσης.
  • Πρακτική εξάσκηση των μαθητών στο Βοτανοπωλείο Εστία.

-Για την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος «Kινέζικη Βοτανοθεραπεία» συστήνεται η παρακολούθηση του μαθήματος «Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής»

-Σε περίπτωση που κάποιος σπουδαστής επιθυμεί να αποκτήσει Δίπλωμα στη Βοτανοθεραπεία οφείλει να παρακολουθήσει τα κάτωθι μαθήματα: Κινέζικη Βοτανοθεραπεία, Ελληνικά Βότανα, Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (εναλλακτικά Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής), Ιατρικά, Διάγνωση, Διατροφή, Γνωρίζοντας τα φυτά, Ιστορία της Ελληνικής Ιατρικής, Ολιστική Βοτανοθεραπεία, Ανάγνωση κειμένων του Ιπποκράτη και Γαληνού και σύνδεση με την Π.Κ.Ι., Ανάλυση νόσων με βάση την Δυτική Ιατρική τότε χρεώνεται εγγραφή 700 Ευρώ, χωρίς να πληρώνει εγγραφή στα προαπαιτούμενα μαθήματα.

Το μάθημα παρέχεται και εξ’ αποστάσεως

Διδάσκουν: Αλέξανδρος Τηλικίδης, Κωνσταντίνος Γρίβας,
Εύα Σιάφκα και Ταξιάρχης Παναγιωταράς


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Έναρξη:
12/10/2022. Λήξη: 31/5/2023

Συνολική διάρκεια σπουδών: 120 ώρες

Μαθήματα: Μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, 17:00-21:00

Συνάντηση Ενημέρωσης:
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 14:30, Γλυφάδα

Κόστος Συμμετοχής: εγγραφή 200€, δίδακτρα: 1100€

Θέλω να το παρακολουθήσω >>

Τόπος Διεξαγωγής:
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
Καλαμών 3, Γλυφάδα, Αττική & online

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
210 8010111 | [email protected] | www.akadimia.gr

 


Κυκλοφορεί το βιβλίο “Κινέζικη Βοτανοθεραπεία” του Αλέξανδρου Τηλικίδη από τις Εκδόσεις Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

 

 

 

Newsletter εγγραφή

 

Ημερομηνία

12 Οκτ 2022
Έληξε!

Ώρα

17:00 - 21:00

Ετικέτες Εκδηλώσεων

Εκπαίδευση,
Οnline,
Εναρξη Μαθημάτων

Τοποθεσία

Ακαδημία Αρχ. Ελλ. & Παρ Κιν Ιατρικής - Γλυφάδα
Καλαμών 3

Τοποθεσία 2

Online

Διοργανωτής

Ακαδημία Αρχ Ελληνικής & Παραδ. Κινέζικης Ιατρικής
Τηλέφωνο
210-8010111
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
[email protected]
Ιστοσελίδα
www.akadimia.gr

 
Send this to a friend