Αρχή Αρχική Μάνταλα – Πού Είμαι και πού θέλω να πάω | Λιάνα Τελειώνη
Μάνταλα - Πού Είμαι και πού θέλω να πάω | Λιάνα Τελειώνη

Μάνταλα – Πού Είμαι και πού θέλω να πάω | Λιάνα Τελειώνη

701 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου, 11:00 – 16:00
Online


Εργαστήρι Ελεύθερης Έκφρασης

Η μάνταλα είναι μια πολυδιάστατη μορφή συναισθηματικής και ψυχικής έκφρασης η οποία ξεπερνά τις αντιστάσεις του αμυνόμενου νου, επιτρέποντας στα πιο κρυφά μέρη της ύπαρξης να φωτιστούν και να βγουν στην επιφάνεια. Μας δίνει την ευκαιρία να απεικονίσουμε συναισθήματα, καταστάσεις ή εμπειρίες που ίσως είναι δύσκολο να εκφραστούν με λόγια. Η μάνταλα αντανακλά τον εσωτερικό μας κόσμο με τρόπο απαλό αλλά δυναμικό, ασφαλή και προσιτό.

Είναι σαν μια αναπαράσταση του περιεχομένου της ψυχής μας που βοηθάει να εντοπίσουμε εμπόδια ή μπλοκαρίσματα αλλά και χαρίσματα και ποιότητες μας. Στην πραγματικότητα είναι μια ολόκληρη τέχνη.

Θα εργαστούμε με ελεύθερο σχέδιο, χωρίς να απαιτούνται γνώσεις ζωγραφικής ή οτιδήποτε άλλο. Θα αφήσουμε την καρδιά να μας οδηγήσει δίχως κριτική, πρέπει και γιατί…

Επιτρέποντας στον υποσυνείδητο και τον συνειδητό νου να επικοινωνήσουν θα οδηγηθούμε στα μονοπάτια της καρδιάς και της αλήθειας μας.

Θα χαρτογραφήσουμε το ταξίδι της ψυχής μας. Θα αφουγκραστούμε τα θέλω μας και θα συνειδητοποιήσουμε τα εμπόδια αλλά και τα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε.

Μέσα από ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφίες, εικόνες, σύμβολα, χρώματα, μουσικές συχνότητες αλλά και διαλογισμό, συλλογισμό, θα συνθέσουμε το ταξίδι μας και επίσης θα αντλήσουμε όλοι οι συνταξιδιώτες δύναμη και ενέργεια ο ένας από τον άλλον στον μαγικό μας κύκλο!

Μερικά από τα οφέλη:

 • Επίγνωση της παρούσας κατάστασης.
 • Έκφραση και συνειδητοποίηση των αληθινών αναγκών και των θέλω μας.
 • Συναισθηματική απελευθέρωση.
 • Αυτογνωσία. Καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας.
 • Επαφή με τα βαθύτερα κομμάτια μας.
 • Εργαλεία σχεδιασμού και υλοποίησης του μέλλοντος μας.
 • Πρόσβαση σε μεταμορφωτικές ποιότητες όπως της αποδοχής και της αγάπης του εαυτού κτλ.
 • Ευεξία.
 • Αυτοπεποίθηση, αίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο να αλλάξουμε αυτά που θέλουμε.
 • Άνοιγμα τις απεριόριστες δυνατότητες.
 • Έχουμε την ευκαιρία να εργαστούμε είτε με κάποιο συγκεκριμένο θέμα που μας απασχολεί είτε γενικότερα για την ζωή μας.
Μαθαίνουμε να αποκωδικοποιούμε και να αποκρυπτογραφούμε τα μηνύματα της ψυχής μας.

Συνήθως όταν ακούμε για μάνταλα το μυαλό μας πηγαίνει σε εκείνα τα όμορφα γεωμετρικά σχέδια με τα φανταχτερά χρώματα των Θιβετιανών παραδόσεων. Μάνταλες όμως υπάρχουν σε πολλές πνευματικές παραδόσεις και με πολλές διαφορετικές μορφές. Στο Θιβέτ τις χρησιμοποιούν για διαλογισμό, συνειδητοποίηση του εφήμερου της ζωής και πολλά άλλα…

Υπάρχουν επίσης στην παράδοση των σαμάνων ως θεραπευτικά εργαλεία που βοηθούν στην αυτογνωσία, την αρμονία αλλά και την διαμόρφωση του εαυτού και της ζωής. Εδώ χρησιμοποιούν άμμο και διάφορα συμβολικά αντικείμενα συνήθως από την φύση για να συνθέσουν την μάνταλα.

Στον δυτικό κόσμο η έννοια της μάνταλα ήρθε από τον Ελβετό ιατρό και ψυχολόγο Καρλ Γιουνγκ ο οποίος έφερε στη σύγχρονη ψυχολογία το μοτίβο της Mandala μέσα από την προσωπική του εμπειρία, σαν ένα είδος ημερολογίου. Σχεδίαζε μία καθημερινά και παρατηρούσε πώς άλλαζε ανάλογα με την ψυχολογική του κατάσταση. Όπως λέει ο ίδιος σκιαγραφούσε κάθε πρωί σε ένα σημειωματάριο ένα μικρό κυκλικό σχέδιο, μια μάνταλα, που φάνηκε να αντιπροσωπεύει την εσωτερική του κατάσταση την εποχή εκείνη. Σταδιακά ανακάλυψε τι είναι πραγματικά η μάνταλα: ο Εαυτός, η ολότητα της προσωπικότητας, που αν όλα πάνε καλά, είναι αρμονική. Ο Γιουνγκ δημιούργησε την πρώτη του Μάνταλα το 1916, ως εργαλείο της δουλειάς του με τους ασθενείς, καθώς και για την προσωπική του ανάπτυξη.

Οι Mandala είναι αρχέτυπες μορφές που αντιπροσωπεύουν τον Εαυτό και αναφέρονται ως αρχέτυπα της ολότητας. Το αυστηρό μοτίβο που επιβάλλει η κυκλική εικόνα αυτού του είδους αντισταθμίζει την αναταραχή της ψυχικής κατάστασης μέσω της κατασκευής ενός κεντρικού σημείου με το οποίο όλα σχετίζονται. Πίστευε ότι ο κύκλος προσκαλεί αντικρουόμενα μέρη της φύσης μας να εμφανιστούν και επιτρέπει την ενοποίησή τoυς προκειμένου να λάβουμε γνώση για τον εαυτό μας.

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο ελεύθερης έκφρασης μέσω της θεραπευτικής τέχνης της  μάνταλα θα ανακαλύψουμε τα μηνύματα του εσώτερου εαυτού μας. Που βρισκόμαστε τώρα στην ζωή μας, πού θέλουμε να πάμε και πώς θα πάμε. Είτε γενικά ή θέτοντας ως πρόθεση κάποιο συγκεκριμένο τομέα ή θέμα που θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα.

Να έχετε μαζί σας:

 • Σημειωματάριο και στυλό ή μολύβι
 • Λευκό χαρτί ή μαύρο περίπου 30χ45 cm
 • Κηρομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, ξυλομπογιές
 • Ένα κυκλικό σκληρό χαρτί με διάμετρο περίπου 20cm ή ένα στρογγυλό πιάτο, ή διαβήτη
 • Χάρακα
 • Προαιρετικά: Λακ μαλλιών ή σπρέι φιξαρίσματος ζωγραφικής, κόλλα υγρή ή στικ

Ελάτε να παίξουμε, να δημιουργήσουμε, να ονειρευτούμε!!

Καλή αντάμωση, εκεί που γίνονται τα θαύματα…!!

Διοργανώνει ποικίλα σεμινάρια προσωπικής εξέλιξης και προσφέρει μαθήματα, ασκήσεις αυτό-βελτίωσης και διαλογισμούς μέσω του καναλιού της στο youtube – Liana Telioni.

Θα δοθούν:

 • Σημειώσεις με την θεωρία και τον τρόπο εργασίας ηλεκτρονικά μετά το τέλος του σεμιναρίου.
 • Μουσικές συχνότητες για ενεργοποίηση και άνοιγμα τρίτου ματιού και καρδιάς σε ηχητικό mp3

Εισηγήτρια: Λιάνα Τελειώνη, συγγραφέας, Mindfulness Life Coach, Nlp Master, υπνοθεραπεύτρια, ανθοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια Shamanic  Medicine Wheel, Reiki και άλλων εναλλακτικών μεθόδων αυτοβελτίωσης, δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού.
Απόφοιτος προγραμμάτων Ψυχολογίας, Θεραπεία μέσω Τέχνης, Συναισθηματική Νοημοσύνη και Θετική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 | 11:00 – 16:00

Κόστος: 50 Ευρώ

Για κράτηση θέσης προπληρωμή του ποσού των 50 Ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς:
Λογαριασμός: 5078 037772 175
IBAN: GR52 01720780 005078037772175
Όνομα Λογ: Χρήστος Κιτσινάμας  (τηλ. 697 4820 269)

Όταν κάνετε την κατάθεση χρημάτων* μας στέλνετε φωτοτυπία την απόδειξη και τα ακριβή στοιχεία σας στο email: [email protected]
Κατόπιν θα σας στείλουμε το σύνδεσμο με τον οποίο θα συνδεθείτε μαζί μας διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

*Προσοχή: Μην ξεχνάτε να βάζετε το όνομα σας στην αιτιολογία.

Τόπος Διεξαγωγής
 Online
To σεμινάριο θα γίνει online μέσα από την πλατφόρμα του ZOOM.
Με την κατάθεση των χρημάτων θα σας στείλουμε το λινκ με το οποίο θα συνδεθείτε κατευθείαν στο ΖΟΟΜ. Καλό είναι να συνδεθείτε τουλάχιστον λίγα λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου ή να έχετε ήδη κατεβάσει το πρόγραμμα του ΖΟΟΜ.

Σεμινάριο στο Zoom
To σεμινάριο θα γίνει online μέσα από την πλατφόρμα του ZOOM.
Προτείνουμε να έχετε κατεβάσει το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας ή το κινητό σας, καθώς μέσω του browser δεν θα έχετε όλες τις δυνατότητες ενεργής συμμετοχής.

Για υπολογιστή Android IPhone-IPad


Πληροφορίες:
Λιάνα Τελειώνη | 210 5449495 | 697 4820269 | 693 9287460


 

Προσωπικές Μαρτυρίες
Θέλοντας κάποιος να περιγράψει την ποιότητα της Λιάνας δεν ξέρει πραγματικά που να πρωτοσταθεί:
Στην καλοσύνη της;
Στην αμεσότητα της;
Στην απλότητα της;
Στις πολύπλευρες γνώσεις της;
Στην δοτικοτητά της;
Στο πάθος της για όλο αυτό που κάνει εδώ και πολλά χρόνια;
Τη γνώρισα μέσα από τα κατατοπιστικότατα video της στο youtube και εν συνεχεία είχα την χαρά και την τιμή να την γνωρίσω και από κοντά παρακολουθώντας κάποια από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει.
Έχει έναν μοναδικό τρόπο να σου μεταδίδει τη γνώση της και να φεύγεις πάντα “χορτάτος” αλλά και γεμάτος ανυπομονησία για να παρακολουθήσεις ένα από τα επόμενα της!!!!
Λιάνα μου,
Σου εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα και όπως λέει και μια πολύ καλλιεργημένη ψυχή “καλή ευτυχία” σε ότι κ αν κάνεις!!!!
Σε ευχαριστώ για όλα!!!!
Ν.Π.

Πρόσφατα και μετά από μια αρκετά μεγάλη περιπέτεια υγείας 2 χειρουργεία…κλπ κλπ… Πηγαίνοντας στο νοσοκομείο εξαντλημένη η Λιάνα ήταν ο άνθρωπος που μου “σφηνώθηκε” στο μυαλό. Η εικόνα της, ο ήχος της φωνής της. Ναι… έπρεπε να έρθω σε επαφή μαζί της. Ανταποκρίθηκε τόσο άμεσα. Με βρήκε σε ψυχολογική κατάσταση…χάλια. Πόση ευγνωμοσύνη νοιώθω καλή μου Λιάνα… Έφυγες και ένοιωθα άλλος άνθρωπος. ΤΩΡΑ ..(Ήταν οι τελευταίες λέξεις που μου είπε την ώρα που έφευγε) ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ… Λιάνα μου σε ευχαριστώ πολύ… Τυχερή που σε έχω γνωρίσει.. ευγνώμων στο σύμπαν… Έχεις τα δικά σου κομμάτια στο παζλ της ζωής μου, κομμάτια χρωματιστά!!! Ευγνώμων…
Σ. Σ.

 

 

Newsletter εγγραφή

 

 • 00

  ημέρες

 • 00

  ώρες

 • 00

  λεπτά

 • 00

  δευτερόλεπτα

Ημερομηνία

17 Οκτ 2021

Ώρα

11:00 - 16:00

Ετικέτες Εκδηλώσεων

Δραστηριότητες,
Οnline,
Προβεβλημένη εκδήλωση

Τοποθεσία

Online

Διοργανωτής

Λιάνα Τελειώνη
Τηλέφωνο
6939 287460
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
[email protected]
Ιστοσελίδα
http://www.urantiacenter.gr/

Εισηγητής

 
Send this to a friend