.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μυστικά διατροφής για υγεία, ευεξία & αδυνάτισμα | Γεωργία Καπώλη

536 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Ο Ιπποκράτης ήδη από το 400 π.Χ. διατύπωσε την άποψη ότι «το φαγητό πρέπει να είναι το φάρμακο και το φάρμακο να είναι το φαγητό».

Σχεδόν 2.500 χρόνια μετά επιβεβαιώνεται και μέσα από τις τελευταίες έρευνες,η επιστημονική κοινότητα παραδέχεται πλέον στο σύνολό της ότι πολλές σοβαρές χρόνιες ασθένειες (καρδιακές παθήσεις, υπέρταση, καρκίνος, εγκεφαλικά επεισόδια, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία κλπ.), συσχετίζονται άμεσα με την ποσότητα και την ποιότητα της διατροφής μας. Ταυτόχρονα, η σωστή και ποιοτική διατροφή μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μέτρο αντιμετώπισης των περισσότερων χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη σημασία τη διατροφής στην υγεία και στην ευεξία το διατροφικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στις 29/5 θα εστιάσει στις παρακάτω ενότητες:

Τα μυστικά της ισορροπημένης διατροφής στην πράξη: Η Ελληνική παραδοσιακή διατροφή αποτελεί την ποιοτική διατροφική επιλογή που διαμορφώνει θετικά την ανθρώπινη υγεία!!! Η ποιοτική διατροφή, είναι πλήρης σε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά και έχει σκοπό να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες και απαιτήσεις των ατόμων σε κάθε ηλικία. Βασική αρχή της ποιοτικής διατροφής αποτελεί το τρίπτυχο: Ισορροπία  – Μέτρο – Ποικιλία.

 

Ισορροπία: αναφέρεται στην κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες (γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ζυμαρικά, όσπρια, ψάρι, πουλερικά, κόκκινο κρέας, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί), προκειμένου να λαμβάνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά σε τέτοιες ποσότητες ώστε όχι μόνο να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός, αλλά και να διατηρείται το σωματικό βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα.

 

Μέτρο: Δεν υπάρχουν τρόφιμα που απαγορεύονται, ούτε τρόφιμα που πρέπει να υπερακαταναλώνονται. Όλα τα τρόφιμα συνεισφέρουν στην κάλυψη των θρεπτικών απαιτήσεων, αρκεί να καταναλώνονται σε κανονικές ποσότητες και στη σωστή συχνότητα. Κάθε τρόφιμο μπορεί να προσφέρει κάτι στον οργανισμό μας: ευεξία – γεύση – θρέψη!!!

 

Ποικιλία: Για την επίτευξη της ποιοτικής διατροφής, οι επίσημοι Οργανισμοί Υγείας έχουν διαμορφώσει συστάσεις που βασίζονται στην κατηγοριοποίηση των τροφίμων σε ομάδες και την τοποθέτησή τους στην Πυραμίδα Διατροφής. Έτσι, καταναλώνοντας τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων και με τη συχνότητα που ορίζεται στην πυραμίδα διατροφής, μπορούμε να λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά στη σωστή αναλογία…

 

Crash test στις διάσημες δίαιτες: Πολλές είναι σήμερα οι δίαιτες που κυκλοφορούν και μπορεί κανείς εύκολα να προμηθευτεί από περιοδικά και εφημερίδες όπως για παράδειγμα η δίαιτα Άτκινς, η δίαιτα Dukan, η δίαιτα της λαχανόσουπας, η δίαιτα της ομάδας αίματος κ.α.

Το διατροφικό σεμινάριο θα εστιάσει στην περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών τους, καθώς επίσης και στις επιπτώσεις τους στην υγεία, μιας  και δεν υπάρχουν έρευνες που να υποστηρίζουν αυτές τις δίαιτες. Αντίθετα, οι δίαιτες αυτές χαρακτηρίζονται από χρήση εμπειρικής μαρτυρίας και όχι συγκεκριμένων γεγονότων για να αποδείξουν την αποτελεσματικότητά τους. Αλλά και από έλλειψη οποιασδήποτε κριτικής από διαιτολόγους. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα απώλειας βάρους είναι αυτό που συνδυάζει έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και συστηματική άσκηση.

 

Μύθοι διατροφής: Τι ισχύει τελικά; Κατά καιρούς ακούμε πολλά για το τι πρέπει να προτιμάμε να τρώμε, τι απαγορεύεται, τι μας παχαίνει και τι όχι. Ισχύουν όμως όλα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε ή πολλές φορές πέφτουμε σε παγίδες που επηρεάζουν την υγεία μας και τις διατροφικές μας συνήθειες; Έτσι, πλαίσια του σεμιναρίου θα αναλυθούν οι πιο διάσημοι μύθοι διατροφής, όπως:

 • Το λευκό ψωμί παχαίνει περισσότερο από το ολικής αλέσεως;
 • Το λεμόνι «καίει» το λίπος.
 • Τα προϊόντα light δε παχαίνουν
 • Οι μπανάνες, τα μακαρόνια και το ψωμί μας παχαίνουν;
 • Τα αναψυκτικά και ο καφές προκαλούν κυτταρίτιδα;
 • Η παράλειψη γευμάτων επιταχύνει την απώλεια βάρους;
 • Το βραδινό παχαίνει;

 

Εισηγήτρια:
Γεωργία Καπώλη
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης & θα διανεμηθεί το αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Υλικό, μετά το πέρας του εργαστηρίου.


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Τρίτη 29 Μαΐου 2018 | 18:30 – 21:30

Κόστος: 10 Ευρώ

Τόπος Διεξαγωγής:
ΠΟΛΙΣ Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β
(Είσοδος από Φιλοθέης 69Β)
14121 Ηράκλειο, Αττική
κοντά στο Σταθμό ΗΣΑΠ (Ηράκλειο Αττικής)

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
210 8000009, 210 2770181 | info@polis.edu.gr | www.polis.edu.gr

 

Δήλωση συμμετοχής

 


Γεωργία Καπώλη
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, Αντιπροέδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27/08/1981 αλλά μεγάλωσε και τελείωσε στο Γενικό Λύκειο Νεμέας. Το 2000 εισάγεται στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο πραγματοποιεί εννιάμηνη πρακτική άσκηση στα διαιτολογικά τμήματα του Λαϊκού Νοσοκομείου, του Τζανείου Νοσοκομείου, του Νοσοκομείου ΚΑΤ, του Σισμανογλείου Νοσοκομείου και του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπως επίσης εργάζεται εθελοντικά για ένα χρόνο (Σεπτέμβριος 2002 – Σεπτέμβριος 2003) στο Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης και Mεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΝΑΝΣΙΣ στον Πειραιά. Τον Οκτώβρη του 2003 αναλαμβάνει πτυχιακή εργασία με θέμα «Light μαργαρίνη: Μελέτη της βιολογικής δραστικότητας των λιπαρών υλών της και σύγκριση με την αντίστοιχα πλήρη σε λίπος μαργαρίνη» και τον Ιούλιο του 2004 αποφοιτεί από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με βαθμό 7.2 (Λίαν Καλώς). Το Σεπτέμβρη του 2004 εισάγεται στο μεταπτυχιακό τμήμα Κλινικής Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου του Roehampton of Surrey του Λονδίνου στο οποίο φοιτεί για ένα χρόνο (Σεπτέμβριος 2005) και πραγματοποιεί μεταπτυχιακή διατριβή με θέμα «Διαφορές ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου Ι και ΙΙ ως προς τη σύσταση σώματος και της ποιότητας ζωής τους».

Από το Μάρτιο του 2005 είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων.

Από τον Οκτώβριο του 2005 έως το Δεκέμβριο του 2006 υπήρξε υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος του Κέντρου αισθητικής και αδυνατίσματος UPTEMPO στον Πειραιά. Από τον Ιανουάριο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2010 ήταν υπεύθυνη του Διαιτολογικού Τμήματος του Ιατρικού και Διαγνωστικού Κέντρου EUROMEDICA στην Κηφισιά. Από τον Ιανουάριο του 2007 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ στο Κολωνάκι και στα Πατήσια. Τέλος, από τον Ιούνιο του 2007 είναι Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ στη Νεμέα Κορινθίας.

Από τον Οκτώβρη του 2006 εμφανίζεται περιοδικά σε εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΪ, ΝΕΤ, STAR CHANNEL, σχολιάζοντας θέματα Διατροφής & Yγείας. Από την έναρξη της σταδιοδρομίας της μέχρι και σήμερα αρθρογραφεί συστηματικά σε ημερήσιες εφημερίδες και σε περιοδικά (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΚΕΡΔΟΣ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ, ΠΑΙΔΙ & ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, MADAME FIGARO, MY TV, FORMA, VITALITE, ΕΓΩ, ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ) και σε ιστοσελίδες υγείας και ομορφιάς (care24.gr, logodiatrofis.gr,activekids.gr, onmed.gr, pathfinder.gr, dinanikolaou.gr, ygeiaonline.gr, news247.gr care24.gr, fthis.gr, tlife.gr, life2day.gr). Από το 2007-2015 ήταν επιστημονική υπεύθυνη ύλης του έντυπου περιοδικού Λόγω… διατροφής και από το 2013-2015 nutrition expert στο έντυπο περιοδικό  Men’s Health.

Από το 2001 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια διατροφής, κλινικής διαιτολογίας, παχυσαρκίας και τροφίμων.

Τον Ιανουάριο του 2010 ανακυρήχθηκε Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Τέλος, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή & επιμέλεια κειμένων των ακόλουθων βιβλίων:

 • Η Δίαιτα…αλλιώς! Άννα – Μαρία Παπίρη (Εκδόσεις Οξύ, Αθήνα 2016).
 • Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (2012). Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, σελ 48-102.
 • Γρηγοράκης Δ (2011). Η Απόλυτη Αντιοξειδωτική Καλοκαιρινή Δίαιτα. Εκδόσεις ΛΥΜΠΕΡΗΣ
 • Παπίρη Άννα – Μαρία (2011). Η Επανάσταση της Νεότητας: Οδηγός αντιγήρανσης για όλη την οικογένεια. ΜΙΝΩΑΣ Εκδόσεις

 

 


Δήλωσε συμμετοχή !

 

Το σεμινάριο εντάσσεται στον κύκλο σεμιναρίων και διαλέξεων Μετα-Μόρφωση για όλους, που συνδιοργανώνουν η Όμορφη Ζωή, το “Πόλις” Κέντρο Πολιτισμού κι Εκπαίδευσης κι επιλεγμένοι εισηγητές.
Αυτόνομα, ολοκληρωμένα, χρηστικά σεμινάρια σε εξαιρετικά προσιτή τιμή!

 

Δες όλα τα σεμινάρια του “Μετα-μόρφωση για όλους !”

 


 

Dr Gene Ang

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
29 Μαΐου 2018
Ώρα:
18:30 έως 21:30
Κόστος:
10€
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

ΠΟΛΙΣ Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β
Ηράκλειο Αττικής, Αττική 14121 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
21 0800 0009
Website:
www.polis.edu.gr
Email:
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend