Αρχή Αρχική Νέο Εργαστήριο Αυτογνωσίας | Καφέ Σχολειό

Νέο Εργαστήριο Αυτογνωσίας | Καφέ Σχολειό

43 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Από Κυριακή 6 Φεβρουαρίου
Αθήνα και online

 

Αυτογνωσία είναι η συνειδητή γνωριμία με τον Εσώτερο Εαυτό η οποία μας βοηθά να έχουμε λειτουργική και ποιοτική σχέση με τον Εαυτό και να γίνονται αυθεντικές και εποικοδομητικές οι σχέσεις μας. Αυτό προϋποθέτει μια βουτιά στο βάθος της ύπαρξής μας στο οποίο έχουμε φυλάξει τις αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας.

Όλες οι εμπειρίες αυτής της ηλικίας έχουν δημιουργήσει τις περιοριστικές μας πεποιθήσεις αλλά και τις ομορφιές του χαρακτήρα μας. Για παράδειγμα, αν για μένα η μητέρα υπήρξε τροφός στη ζωή μου, θα έλκω καταστάσεις και ανθρώπους οι οποίοι θα με θρέφουν. Ενώ εάν στα πρώτα χρόνια της ζωής, μου δόθηκε η πληροφορία ότι ασχολούνται μαζί μου μόνο όταν αρρωσταίνω, η εικόνα που έχω σχηματίσει θα επαναλαμβάνεται και θα αρρωσταίνω όποτε νιώθω την ανάγκη να με προσέξουν.
Στόχος των Εργαστηρίων μας είναι να συνειδητοποιήσουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις, θετικές ή αρνητικές –Ιδιωτική Λογική- κι αν το επιθυμούμε να τις αλλάξουμε.

Στη σειρά των Εργαστηρίων αυτών θα δουλέψουμε και τον Υπαρξιακό Φόβο, δηλαδή, το φόβο της απώλειας της Αγάπης του σημαντικού ανθρώπου στην ζωή μας όταν ήμασταν παιδιά. Διαπιστώνουμε όλοι μαζί ότι η αγάπη χωρίς όρους είναι απαραίτητη τροφή και πως η παρουσία ή η έλλειψή της δημιούργησε αυτό που είμαστε σήμερα. Γι’ αυτό, το σήμα του Καφέ Σχολειού είναι η μαργαρίτα που την ρωτάμε «Μ’ αγαπά; Δεν μ’ αγαπά;» .

Σύμφωνα με τη μέθοδο του Κώστα Φωτεινού-Καφέ Σχολειό ο καθένας από μας γνωρίζει ποια αλλαγή του ταιριάζει να κάνει και πότε. Κανένας δεν γνωρίζει καλύτερα για μένα, εκτός από εμένα.

Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου είμαστε διευκολυντές στην πορεία της Αυτογνωσίας των μελών της ομάδας. Χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο του Rogers, σαν μια πιο δημοκρατική έκφραση της λειτουργίας του ψυχοθεραπευτή.

Βασικό μας πιστεύω είναι πως μόνο η αγάπη μπορεί και έχει τη δύναμη να κάνει αλλαγές στη ζωή. Αυτές οι αλλαγές ονομάζονται θεραπεία.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 10 ημερολογιακοί μήνες. Οι ομάδες είναι μικρές για να μας δίνεται η ευκαιρία να δουλεύουμε σε βάθος. Οι συναντήσεις επαναλαμβάνονται μια Κυριακή το μήνα, στις πιο κάτω ημερομηνίες.

Στο τέλος του κύκλου δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους το χρειάζονται. Επίσης, τα μέλη του εργαστηρίου αυτού, μπορούν, μια φορά την εβδομάδα, και για 15 λεπτά να έχουν μια τηλεφωνική συνάντηση μαζί μας για να κουβεντιάσουμε οτιδήποτε έχει προκύψει μετά από την συνάντηση και σε σχέση με αυτήν.

Φορέστε άνετα ρούχα.

Συντονίζει η Σοφία Φώτεινα

Διοργανωτής: Καφέ σχολείο Κώστας Φώτεινος


 

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 | 17.00-21.00
Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 | 17.00-21.00
Κυριακή 3 Απριλίου 2022 | 17.00-21.00
Κυριακή 15 Μαΐου 2022 |
17.00-21.00

Προτεινόμενη Δωρεά: 50 ευρώ για κάθε συνάντηση.
Με την εγγραφή σας, ζητείστε μας τον αριθμό του λογαριασμού μας για την κατάθεση της δωρεάς σας.

Το Εργαστήριο Αυτογνωσίας δίνεται διαδικτυακά ή/και με παρουσία.

*Αριθμός παρόντων συμμετεχόντων περιορισμένος.

Τόπος Διεξαγωγής: online και δια ζώσης στο Χαλάνδρι.
Καφέ σχολείο Κώστας Φώτεινος
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ)
Θεσσαλονίκης 12, 15234 Χαλάνδρι
(Μετρό Αγ. Παρασκευή, πίσω από Σκλαβενίτη)

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
210 8670424, 6937 122768 | [email protected] | www.cafeecole.gr | Facebook


Σοφία Φώτεινα

Η Σοφία Φώτεινα Χατζηκοκόλη, ολιστική θεραπεύτρια, από τις παλιότερες μαθήτριες, στενή συνεργάτης και ένα από τα «παιδιά» του Κώστα και της Μαρίας Φωτεινού, αφιερώθηκε στην ιδέα του Καφέ Σχολειού του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος και έως σήμερα το συντονίζει με Εργαστήρια, Σεμινάρια και Κοινωνικό Έργο.

Από το 2010 μαθήτρια των Swami Rama των Ιμαλαΐων,Swami Veda Bharati και Swami Ritavan Bharati, ίδρυσε και εκπροσωπεί στην Ελλάδα την Himalayan Yoga Tradition σαν δασκάλα της Himalayan Yoga Meditation (ERYT 200, RYT 600). Είναι μέλος της Yoga Alliance και τηςCYAI (Council of Yoga Accreditation International) της Ινδίας.

Σήμερα διδάσκει στην Ελλάδα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, και το εξωτερικό (Ινδία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία). Είναι μέλος του «Συμβουλίου των Ευρωπαίων Γιαγιάδων» και εκπροσωπεί την Ελλάδα. Η Σοφία και όλοι οι συνεργάτες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, με σεβασμό προς τον άνθρωπο.

 

 

Newsletter εγγραφή

 

 • 00

  ημέρες

 • 00

  ώρες

 • 00

  λεπτά

 • 00

  δευτερόλεπτα

Ημερομηνία

06 Φεβ 2022

Ώρα

17:00 - 21:00

Ετικέτες Εκδηλώσεων

Δραστηριότητες,
Οnline,
Προβεβλημένη εκδήλωση

Τοποθεσία

Himalayan Yoga Meditation of Hellas
Θεσσαλονίκης 12,

Τοποθεσία 2

Online
Καφέ Σχολείο

Διοργανωτής

Καφέ Σχολείο
Ιστοσελίδα
http://www.cafeecole.gr

 
Send this to a friend