Αρχή Αρχική Online Σεμινάριο : Η αναπνοή σου είναι η ζωή σου – Pranayama | Himalayan Yoga Meditation of Hellas

Online Σεμινάριο : Η αναπνοή σου είναι η ζωή σου – Pranayama | Himalayan Yoga Meditation of Hellas

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
Οnline

 

Prana σημαίνει «ζωτική ενέργεια» και Pranayama σημαίνει άσκηση της ζωτικής ενέργειας μέσω της αναπνοής.  Η Pranayama έχει τις ρίζες της στην Ινδία, μπορεί να οριστεί σαν μια σειρά αναπνευστικών τεχνικών η οποία φέρνει αυξημένη σωματική και νοητική σταθερότητα στον άνθρωπο.

Για την Yoga θεωρείται “ένα κλειδί που ανοίγει πάρα πολλές πόρτες”.

Συνηθίζουμε να προσέχουμε την ποιότητα της ζωής μας, να ενδιαφερόμαστε για τις τροφές που καταναλώνουμε, να υπολογίζουμε σε ποιους αφιερώνουμε τον χρόνο και την ενέργεια μας, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την φυσική κατάσταση του σώματός μας και να φροντίζουμε να μαθαίνουμε και να αναπτύσσουμε το νου και την ψυχή μας καθημερινά.

Τι μας δίνει όμως ζωή για να τα κάνουμε όλα αυτά;

Μπορούμε να μείνουμε χωρίς φίλους για πάντα
Μπορούμε να μείνουμε χωρίς φαγητό για 40 μέρες
Μπορούμε να μείνουμε χωρίς νερό για 3 μέρες
Μπορούμε να μείνουμε χωρίς αναπνοή για…

Η αναπνοή είναι πολλά περισσότερο από αέρας που μπαίνει και βγαίνει από τη μύτη ή το στόμα  μας.

Είναι το “μεταφορικό μέσο” της ζωτικής ενέργειας στο σώμα μας.

Η ενέργεια αυτή επιδρά τόσο στο σώμα όσο και στο νου μας.

Σε αυτό το Εργαστήριο ο Pandit Priyadarshana θα μας παρουσιάσει τις ουσιαστικές πτυχές των ασκήσεων της αναπνοής και της ζωτικής ενέργειας όπως διδάσκονται στην Παράδοση της Yoga των Ιμαλαΐων.

Γιατί να μάθετε αναπνευστικές τεχνικές της Yoga;

Η Pranayama είναι ωφέλιμη για τη ζωή μας λόγω της νοητικής σταθερότητας που προσφέρει. Ενεργοποιεί, καθαρίζει και χαλαρώνει τον νου. Οδηγεί σε περισσότερη διαύγεια και βοηθάει στην  καλύτερη λήψη αποφάσεων. Στη σύνδεση με το κέντρο μας. Την επόμενη φορά που θα πρέπει -πάνω στον πανικό- να βρείτε το επόμενο βήμα, να αντιμετωπίσετε μια δύσκολη συνθήκη, να βρείτε μια λύση, θα ξέρετε πώς να το κάνετε.

Aν δεν έχουμε ασκηθεί στις αναπνοές, την ώρα του πανικού, που πραγματικά τις χρειαζόμαστε, δεν θα θυμηθούμε να τις εφαρμόσουμε, ενώ αν ασκηθούμε πριν τη χρειαστούμε πραγματικά, θα λειτουργήσει αυτόματα, χωρίς καν να το σκεφτούμε. 

Συμβάλλει θετικά στην υγεία μας.
Βοηθάει να αποβάλλουμε τις τοξίνες από το σώμα μας, στην καλή λειτουργία της πέψης κλπ. Ακόμη και να κοιμόμαστε καλύτερα. 

Ηρεμία του νου, της ψυχής και του σώματος.
Συμβάλλει στην αποδέσμευση από τον φόβο, το άγχος, την αγωνία, τον πόνο… σκέψεις και συναισθήματα που δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε με ευκολία! Δεν μας αφήνουν να βοηθάμε τους ανθρώπους γύρω μας. Να αντιμετωπίζουμε όλα τα γεγονότα της ζωής με ηρεμία και αγάπη.

Και τελικά να έρθουμε σε επαφή με τον ανώτερό μας εαυτό και να τολμάμε να αγαπάμε χωρίς όρους!! Έτσι γινόμαστε οι ίδιοι η αγάπη. 

Διοργανωτής:
Σοφία Φώτεινα – Χατζηκοκόλη
Καφέ σχολείο – Himalayan Yoga Meditation of Hellas 

Εισηγητής: Pandit Priyadarshana (Pierre Lefebvre)

O Pandit Priyadarshana (Pierre Lefebvre) είναι πιστοποιημένος ως Yoga Acharya από την Ομοσπονδία Federation de Yoga. Διδάσκει διάφορες τεχνικές Yoga στην Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Ιδιαίτερα δε στην Ινδία. Ο Pandit Priyadarshan επιθυμεί να μεταφέρει το πάθος του για τη Yoga μέσω του προσωπικού στυλ διδασκαλίας που ανέπτυξε με την εμπειρία των σπουδών του στην Ινδία. Η προσέγγισή του είναι πολύ ζεστή και εξατομικευμένη, με ιδιαίτερη προσοχή στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Στόχος του είναι να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να βιώσουν τα πολλαπλά οφέλη της Yoga.*

 


 

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Σαββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 | 10.00-14.00 και 15.00-18.00

Τόπος Διεξαγωγής: Online μέσω Zoom

Επένδυση Συμμετοχής:
Προτεινόμενη Δωρεά: 120 ευρώ

Έγκαιρη εγγραφή έως 20 Νοεμβρίου 2022, 100 ευρώ
Με την εγγραφή θα σας δοθεί το zoom link.

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
210 8670424 και 6937122768 ή [email protected]


 

* Περισσότερα για τον Εισηγητή.

Γεννημένος στον Καναδά, ο Pierre ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα, επιπέδου Master’s, στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ (UdeM). Παράλληλα με τις κλασικές του σπουδές, εκπαιδεύτηκε στην κλασική μουσική του Μπαλί και της Βορείου Ινδίας.

Το πάθος του για τη Yoga οδήγησε τον Pierre στην Ινδία όπου συνδέθηκε με το Dhyana Gurukulam στο Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama (SRSG), το 2005. Έχει σπουδάσει στο SRSG με τον Swami Veda Bharati και πολλούς άλλους μεγάλους δασκάλους της παράδοσης της Himalayan Yoga για πάνω από δώδεκα χρόνια. Στη διάρκεια των σπουδών του στην Ινδία, εμβάθυνε τη γνώση του γύρω από τις πρακτικές των διαφορετικών όψεων της Yoga, τις στάσεις, τις πρακτικές αναπνοής, την χαλάρωση, το διαλογισμό, τη φιλοσοφία και τα Σανσκριτικά.

Ο Pierre υπηρετεί την αποστολή του Swami Veda Bharati, AHYMSIN, και του SRSG με ποικίλους τρόπους στο πέρασμα των χρόνων. Υπηρέτησε ως Διευθυντής της παράδοσης της Himalayan Yoga του προγράμματος Εκπαίδευσης Δασκάλων (HYT-TTP) από τη δημιουργία του AHYMSIN το 2007 και συνεχίζει να υπηρετεί το HYT-TTP και σήμερα. Είναι εν ενεργεία μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του AHYMSIN. Ο Swami Veda του απένειμε τίτλο ‘Pandit’ το 2014, ονομάζοντάς τον “Priyadarshan”.

Διδάσκει διάφορες τεχνικές Yoga στην Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Ο Pandit Priyadarshan επιθυμεί να μεταφέρει το πάθος του για τη Yoga μέσω του πολύ προσωπικού στυλ διδασκαλίας που ανέπτυξε μέσα από την εμπειρία των σπουδών του στην Ινδία. Η προσέγγισή του είναι πολύ ζεστή και εξατομικευμένη, με ιδιαίτερη προσοχή στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Ελπίζει να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να βιώσουν τα πολλαπλά οφέλη της Yoga.

Ο Pierre είναι πιστοποιημένος ως Yoga Acharya από την Ομοσπονδία Federation Francophone de Yoga και κατέχει την αναγνώριση ERYT-500 από την Yoga Alliance.

 

Newsletter εγγραφή

 

Ημερομηνία

03 Δεκ 2022

Ώρα

Ολοήμερη

Ετικέτες Εκδηλώσεων

Δραστηριότητες,
Οnline,
Προβεβλημένη εκδήλωση

Τοποθεσία

Online
Himalayan Yoga Meditation of Hellas

Διοργανωτής

Himalayan Yoga Meditation of Hellas
Τηλέφωνο
210 8670424, 8661553
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
[email protected]
Ιστοσελίδα
http://www.himalayanyoga.gr

 
Send this to a friend