.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Οπτική Νοημοσύνη: Όραση του Εαυτού. Θολή Όραση ως Μηχανισμός Άμυνας” | Χριστόφορος Παναγόπουλος

Οπτική Νοημοσύνη: Όραση Άσκηση & Διατροφή Βιωματική Εκπαίδευση | Χριστόφορος Παναγόπουλος

93 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η δυνατότητα να ”πάρουμε την όραση στα χέρια μας” είναι μία επιλογή… το να επιλέξουμε τι θέλουμε να βλέπουμε στη ζωή μας είναι μία δυνατότητα….και η δύναμη της επιλογής είναι η ικανότητα που ενεργοποιεί το Νουσόμμα, το μάτι του νου και τη νοημοσύνη του ματιού…η ενοποιημένη όραση…. είναι αυτή που με καθιστά αυτόφωτο να βλέπω τον εαυτό μου, τους άλλους και τα πράγματα καθαρά…

Νουσομμα- Οπτική Νοημοσύνη, η όραση ως πεποίθηση & η ενοποιητική ματιά. Πως ο νους βελτιώνει την όρασή, πως οι δεξιότητες, ικανότητες και οι δυνατότητες των ματιών εξελίσσουν την αντίληψή και την συνείδηση της πραγματικότητάς. Πως το ενοποιητικό αυτό βλέμμα αναπτύσσει τον Εαυτό και την προσωπικότητά μου.

Βελτίωνοντας φυσικά την όρασή μας και ενδυναμώνοντας τα μάτια μας μείωνουμε (μπορούμε ακόμα και να απαλλαγούμε από) την ανάγκη για γυαλιά ή φακούς επαφής. Εκπαιδεύοντας τις οπτικές μας δεξιότητες και ενεργοποιώντας την εσωτερική μας όραση, τη μνήμη και τη φαντασία, μαθαίνουμε να βλέπουμε, να εστιάζουμε περισσότερο και να δημιουργούμε τις εσωτερικές μας εικόνες στην εξωτερική πραγματικότητα.

Ο “ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΣ”  με σημείο αναφοράς την ”Επιστήμη του Εαυτού” σας προσκαλεί στην έναρξη νέου κύκλου τεσσάρων βιωματικών σεμιναρίων του πρώτου επιπέδου του ΝΟΥΣΟΜΜΑ Οπτική Νοημοσύνη, για την φυσική βελτίωση της όρασης, την ανάπτυξη της αντίληψης και την επαναδόμηση της αυθεντικής καθαρής Όρασης του Εαυτού.

Η βιωματική εκπαίδευση, η εργασία με διαδραστικές ασκήσεις, η αλληλεπίδραση μεταξύ συμμετεχόντων σε αυτές και οι διαλέξεις πάνω στη δημιουργία, τη δομή, τη λειτουργία της φυσικής όρασης των ματιών και της εσωτερικής όρασης του νου, καθώς επίσης οι διαλέξεις στο πως δημιουργούνται τα προβλήματα όρασης, πως επηρεάζουν τα συναισθήματά μας και την συμπεριφορά μας και το αντίστροφο θα είναι το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα βιώσουμε την ενδυνάμωση και την άμεση βελτίωση της όρασής μας και την θετική αλλαγή της αντίληψης για την όραση και τον εαυτό μας.

Το βιωματικό αυτό σεμινάριο θα μας δώσει τα πολύτιμα εργαλεία για την επανάκτηση της καθαρής φυσικής μας όρασης και την προοπτική για να εστιάσουμε το βλέμμα μας, στοχεύοντας ουσιαστικά στην δύναμη της σύζευξης του νου με τα μάτια ώστε η όρασή μας να περάσει στον συνειδητό έλεγχό μας και στη διάθεσή μας σαν το κύριο εργαλείο της δημιουργικότητας μας.

Διάλεξη: “Οπτική Νοημοσύνη: Όραση του Εαυτού. Θολή Όραση ως Μηχανισμός Άμυνας”
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 (ώρα 18.30-22.00)

Οι συμμετέχοντες, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, θεωρίες και πρακτικές, θα λάβουν βιωματικές πληροφορίες που θα συμβάλλουν στην ουσιαστική γνώση και αποτελεσματική βελτίωση της φυσικής τους όρασης, αλλά και στην επίγνωση της όρασης του εαυτού, με παράλληλο στόχο την προσωπική τους ανάπτυξη. Ο κύκλος των βιωματικών σεμιναρίων θα είναι εναρμονισμένος στο μότο ”όσο βελτιώνω την όρασή μου βελτιώνω την ζωή μου”

Θεματικές ενότητες

  • Αναφορά στην όραση, ιστορική αναφορά, πως επιτυγχάνεται, πως συμβαίνει εσωτερικά, πως αλληλεπιδρά με τα συναισθήματα, τη νόηση και τη συμπεριφορά μας
  • Πως δημιουργούνται τα προβλήματα όρασης (μυωπία, υπερμετροπία, αστιγματισμός) και πως επιδρούν στη στάση και στο χαρακτήρα μας
  • Δεξιότητες των ματιών και του νου και πως η ενοποίησή τους γίνεται περισσότερο από δυνατότητα (πως το μάτι εστιάζει, μυς, ο εσωτερικός φακός του ματιού)
  • Αρχές της νοητικής πλευράς της όρασης, κεντράρισμα, ονειροπόληση, μνήμη, φαντασία, εικονοκλασία/οραματισμός (οραματισμός ανά τους αιώνες, ιστορία, η χρήση της εικονοπλασίας, τύποι, εγκεφαλικά ημισφαίρια, εικονοπλασία και χαλάρωση, η δημιουργική διαδικασία, πως κάνεις εικονοπλασία, επίγνωση και προσοχή).
  • Άσκηση (η κίνηση είναι ζωή, όταν κινούμαι βλέπω περισσότερα). Διατροφή & όραση, αναπνοή, ήλιος/ φύση (τα λουλούδια κάνουν ηλιόλουτρα), χαλάρωση οι υπερτροφές της όρασης (διατροφή & όραση)
  • Βιωματική εκπαίδευση σε ειδικές ασκήσεις, ματιών, δεξιοτήτων, αναπνευστικών, χαλάρωσης των ματιών και περιοχών του σώματος που εμπλέκονται, νοητικές, ενοποίησης ματιών νου
  • Εισαγωγή στην όραση του εαυτού, πως βλέπω τον εαυτό μου, τους άλλους και τα πράγματα
  • Η Θολή μου όραση ως μηχανισμός άμυνας, προστασία και περιορισμός ταυτόχρονα.

Σεμιναριακός Κύκλος Τρίωρων Διαλέξεων Οκτώβριος – Νοέμβριος 2018

Διάλεξη: “Οπτική Νοημοσύνη: Όραση του Εαυτού. Θολή Όραση ως Μηχανισμός Άμυνας”
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 (ώρα 19.00-22.00)

Οι τρίωρες αυόνομες διαδραστικές διαλέξεις του Σεμιναριακού Κύκλου πραγματοποιούνται στον “ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΣ” κάθε Πέμπτη 19.00-22.00

Στο τέλος του Κύκλου των Διαλέξεων θα απονεμηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Θα διανεμηθεί Εκπαιδευτικό Υλικό για όλο το Σεμιναριακό Κύκλο (Οκτωβριος-Νοέμβριος 2018)

Εισηγητής: Χριστόφορος Παναγόπουλος
Συμπεριφορικός οπτομέτρης-οπτικός, σύμβουλος ψυχικής υγείας,
Σωματονοητικός θεραπευτής (Σ.Ε.Ψ.G σωματικά επικεντρωμένη ψυχοθεραπεία Gestalt)


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 | 18:30 – 22:00
Διάλεξη κάθε Πέμπτη

Κόστος συμμετοχής παρακολούθησης: 10 Ευρώ / διάλεξη

Τόπος Διεξαγωγής:
ΠΟΛΙΣ Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β
14121 Ηράκλειο, Αττική
κοντά στο Σταθμό ΗΣΑΠ (Ηράκλειο Αττικής)

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
210-8000009, 210 2770181 |  education@polis.edu.gr  | www.polis.edu.gr | Facebook: /polis.education

 

Δήλωση συμμετοχής

 

 


 

PROTON NLP Practitioner reTREAT

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15 Νοεμβρίου 2018
Ώρα:
18:30 έως 22:00
Κόστος:
10€
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
,
Ιστοσελίδα:
http://polis.edu.gr/event/3336

Χώρος Διεξαγωγής

ΠΟΛΙΣ Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β
Ηράκλειο Αττικής, Αττική 14121 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
21 0800 0009
Website:
www.polis.edu.gr
Email:
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend