.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

Παραδοσιακή Ελληνική Ιατρική | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

Παραδοσιακή Ελληνική Ιατρική

19 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η Παραδοσιακή Ελληνική Ιατρική είναι η ιατρική που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και τους παππούδες μας. Η αρχή αυτής της ιατρικής είναι ο Ιπποκράτης και οι μεγάλοι γιατροί του Ελληνικού γένους. Η Σχολή μας κατανοώντας τον κίνδυνο στην σύγχρονη εποχή να χάσουμε την ιατρική μας Παράδοση αλλά επίσης και την ωφέλεια που έχουμε να λάβουμε ως λαός από την ενασχόληση με την Παραδοσιακή Ελληνική Ιατρική, οδηγήθηκε στην απόφαση της διδασκαλίας και αναγνώρισης της ιατρικής του τόπου μας.

Προκειμένου να υλοποιήσουμε την διδασκαλία της Παραδοσιακής Ελληνικής Ιατρικής έχουμε βασιστεί στα άπαντα του Ιπποκράτη. Από την εργασία πάνω στα άπαντα του Ιπποκράτη έχουν προκύψει τα εξής μαθήματα:

1. ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΟΥ.
2. Η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, μέρος Α, Β.
3. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.
4. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, Α έτος, Β έτος.
5. ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
6. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ.
7. ΒΔΕΛΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.
8. ΒΕΝΤΟΥΖΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΘΕΡΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.
9. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ.

Τα μαθήματα αυτά αποτελούν τον βασικό κορμό πάνω στον οποίο θα στηριχτεί η διδασκαλία που θα λάβουν οι μελλοντικοί θεραπευτές Παραδοσιακής Ελληνικής Ιατρικής. Όλα τα μαθήματα είναι εμπνευσμένα και βασισμένα στα άπαντα του Ιπποκράτη και θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό οι υποψήφιοι θεραπευτές μαθητές της Σχολής να λάβουν υπ’ όψιν τους την θέσπιση του καινούργιου αυτού Διπλώματος Παραδοσιακής Ελληνικής Ιατρικής.

Θεσπίζουμε δε υποτροφίες για τους υποψήφιους μαθητές εφόσον καταγράψουν μία Λαϊκή Ελληνική Ιατρική πρακτική και τέχνη στο σήμερα. Θέλουμε να αναζητήσουμε και να διασώσουμε ότι υπάρχει ακόμα ζωντανό στης μέρες μας από την Παραδοσιακή Ελληνική Ιατρική.

– Προκειμένου να λάβει ο μαθητής το Δίπλωμα Παραδοσιακής Ελληνικής Ιατρικής και Ελληνικού Βελονισμού θα πρέπει να παρακολουθήσει εκτός από τα προαναφερθέντα και τα εξής μαθήματα: ΔιάγνωσηΙατρικά και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία

Διδάσκει: Αλέξανδρος Τηλικίδης

Θέλω να το παρακολουθήσω >>

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις σελίδες των επιμέρους μαθημάτων.

Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
210 8010111 | [email protected] | www.akadimia.gr


 

Χώρος Διεξαγωγής

Ακαδημία Αρχ. Ελλ. & Παρ Κιν Ιατρικής – Γλυφάδα
Καλαμών 3
Γλυφάδα, Αθήνα, Αττική 16675 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
210-8010111
Website:
www.akadimia.gr
Email:
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend