.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Παραδοσιακή Κλασσική Yoga | Ayurveda Hellas

Παραδοσιακή Θεραπευτική Yoga | Ayurveda Hellas

20 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η Ayurveda Hellas μέσα στα πλαίσια των υπηρεσιών της για την ολιστική υγεία προσφέρει μαθήματα Παραδοσιακής Κλασικής Γιόγκα κάθε Τρίτη & Πέμπτη 19:00 με 21:00.

Με δάσκαλο τον εξαιρετικό, έμπειρο εισηγητή του συστήματος SATYANANDA YOGA, Βασίλη Χατζηνικολάου – Shivaprakash.

Η yoga είναι μια αρχαία φιλοσοφία για τη Ζωή, όπως επίσης και ένα σύστημα εξάσκησης που ενθαρρύνει και ενδυναμώνει την ένωση του σώματος, του νου και του πνεύματος, έχει επίσης αμέτρητα οφέλη για το φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο του ανθρώπου.

Μια τάξη γιόγκα περιλαμβάνει: Ασάνα (Μία σειρά από δυναμικές, στατικές και άνετες σωματικές στάσεις), Τεχνικές Θεραπευτικής Γιόγκικής Ανάπνοης Πραναγυάμα, Μούντρα (Λεπτές σωματικές κινήσεις που αλλάζουν την διαθεση,την συμπεριφορά και την αντίληψη). Γιόγκα Νίντρα του Συστήματος Σατυανάντα (Μια τεχνική με την οποία μπορεί ο ασκούμενος να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει συνειδητά σωματικές, μυϊκές, νοητικές και συναισθηματικές εντάσεις).

Γιόγκα

Γιόγκα σημαίνει ένωση, ένωση όλων των ενεργειών που ρέουν στο σώμα μας, ένωση του κατώτερου νου και του ανώτερου νου, ένωση του κατώτερου εαυτού και του ανώτερου εαυτού. Ένωση με εμάς και τους γύρω μας.

Αυτή η ένωση είναι και ο απώτερος σκοπός της γιόγκα. Η εσωτερική γαλήνη ο καλός χαρακτήρας ο καλύτερος έλεγχος του νου η καλή φυσική κατάσταση η υγεία, είναι κάποιες ευεργετικές “παρενέργειες” δεν είναι αυτοσκοπός. Οι πρακτικές στην γιόγκα σαν κύριο στόχο έχουν την κάθαρση – εξαγνισμό στο σώμα στο νου και στο πνεύμα.

Κάποιες βασικές τεχνικές της γιόγκα είναι οι Άσανας, Τεχνικές αναπνοής Πραναγιάμα, Μούντρας, Γιόγκα Nidra τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού (δείτε αναλυτικά τις τεχνικές πιο κάτω). Η γιόγκα ουσιαστικά αρχίζει με την κάθαρση του ενεργειακού μας σώματος. Οι ασάνες και οι ασκήσεις αποτελούν την “γιόγκα προετοιμασίας“. Η Αγιουρβεδα και η Γιόγκα θεωρούνται αδερφές επιστήμες. Η Γιόγκα αποτελεί το πνευματικό κομμάτι της Αγιουρβεδα και η Αγιουρβέδα το ιατρικό κομμάτι της Γιόγκα.

Πιο αναλυτικά μια τάξη γιόγκα περιλαμβάνει:

Άσανα – Οι ασάνες είναι μία σειρά από δυναμικές και στατικές σωματικές στάσεις εμπνευσμένες από την σοφία της φύσης. Ο πρώτος στόχος των άσανας είναι η ανακούφιση από την φυσική και νοητική δυσαρμονία. Με την χρήση της μυϊκής υπερέκτασης διεγείρεται η διαδικασία της απελευθέρωσης των τοξινών από το σώμα, οι κλειδώσεις του σώματος γίνονται ευλύγιστες και βελτιώνεται η υγεία των μυών.

Επίσης οι ασάνες επιφέρουν τον συντονισμό στην λειτουργία του νευρικού συστήματος, απελευθερώνουν και διεγείρουν τις ενεργειακές ροές και βελτιώνουν τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων εφαρμόζοντας ήπια μάλαξη. Το σώμα και ο νους δεν είναι ανεξάρτητα μέρη, αλλά αποτελούν ένα αδιάσπαστο σύνολο.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η χονδροειδής μορφή του νου είναι το σώμα και η λεπτή μορφή του σώματος είναι ο νους. Η άσκηση στην άσανα επιφέρει μια συνένωση, μια ολοκλήρωση και ως εκ τούτου μια αρμονία στο σώμα και στο νου.

Πραναγυάμα – Prana είναι η αρχαία σανσκριτική ονομασία της αιθερικής δύναμης που διαποτίζει και περιβάλλει ολόκληρο το φυσικό σύμπαν. H Prana βρίσκεται μέσα σε όλα τα αντικείμενα του φυσικού μας κόσμου και κυρίως στον αέρα.

Η Pranayama μπορεί να ορισθεί σαν μια σειρά τεχνικών ελέγχου της αναπνοής οι οποίες διεγείρουν και αυξάνουν την ζωτική ενέργεια-prana μέσα στο σώμα.

Πολλοί άνθρωποι δεν αναπνέουν σωστά και δεν έχουν επίγνωση αυτού του γεγονότος. Η σωστή αναπνοή βελτιώνει σε βάθος ολόκληρη τη φυσική, συναισθηματική και νοητική μας ευημερία. Επίσης αυξάνει και βελτιώνει την ζωοδότρα δύναμη (πράνα), καθαρίζει τα μπλοκαρισμένα ενεργειακά κανάλια, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ισορροπεί το ορμονικό σύστημα κ.α

Μούντρα – Η λέξη μούντρα σημαίνει αρχικά σφραγίδα και μεταφράζεται από τα σανσκριτικά ως ”συμβολική χειρονομία”,ή ως “αυτό, που φέρνει ευθυμία”. Η μούντρα των χεριών ή η γιόγκα των δακτύλων όπως ονομάζεται επίσης, εμπεριέχει αποτελεσματικές, αλλά απλές ασκήσεις που γίνονται σύντομα και άνετα παντού.

Σύμφωνα με την παράδοση της ανατολικής ιατρικής κατέχει μεγάλη επιρροή και έλεγχο πάνω στο φυσικό, ενεργειακό και νοητικό σώμα. Οι λεπτές συνδέσεις που προκαλεί στην ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα και στον εγκέφαλο, η ανακούφιση σωματικών όπως και ψυχικών ασθενειών είναι μόνο μερικοί λόγοι που την κάνουν δικαίως να χαρακτηρίζεται στο δυτικό κόσμο σαν μίνι-γιόγκα.

Γιόγκα Νίντρα – Η Γιόγκα Νίντρα του συστήματος Σατυανάντα είναι μια αποτελεσματική και συστηματική μέθοδος φυσικής, νοητικής και συναισθηματικής χαλάρωσης. Μια βαθειά χαλάρωση και συγχρόνως μια πρακτική διαλογισμού που γίνεται από την ύπτια στάση.

Στη πρακτική αυτή χωρίς να είναι απαραίτητο να συγκεντρώνεται κανείς πολύ ακολουθεί απλές προφορικές οδηγίες, εξωτερικά μπορεί να φαίνεται σαν να κοιμάται αλλά εσωτερικά η επίγνωση διατηρείται στα όρια της εγρήγορσης και του ύπνου. Η Γιόγκα Νίντρα του συστήματος Σατυανάντα ωφελεί πολλαπλώς την υγεία, ανακουφίζει από το στρες, την ένταση, το άγχος και την αϋπνία.

Αγιουρβέδα & Γιόγκα

Η επιστήμη της Αγιουρβέδα κερδίζει όλο και μεγαλύτερη αναγνώριση σε όλο τον κόσμο ως ένα παραδοσιακό σύστημα φυσικής θεραπείας του σώματος – νου. Η Γιόγκα επίσης έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή ως ένα φυσικό σύστημα υγείας που τονίζει ότι οι στάσεις Γιόγκα βελτιώνουν τη δύναμη και την ευλυγισία του σώματος και ανακουφίζουν το στρες.

Εντούτοις, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν κατανοούν το πόσο στενά συνδέονται η Γιόγκα και η Αγιουρβέδα μεταξύ τους και πόσο χρήσιμα αποτελέσματα δίνει η συνεργασία τους. Η Γιόγκα, και ιδιαίτερα τα μονοπάτια του διαλογισμού της, αποτελεί την πνευματική διάσταση της Αγιουρβέδα, ενώ η Αγιουρβεδική δίαιτα, τα βότανα και οι υγιεινές συνήθειες της καθημερινής ζωής αποτελούν την πρακτική πλευρά της γιογκικής πνευματικότητας.

Οι ασκήσεις γιόγκα βελτιώνουν την υγεία και σε συνδυασμό με τις Αγιουρβεδικές υγιεινές αγωγές, συστήνονται για διάφορες ιδιοσυγκρασίες. Η Γιόγκα ως θεραπεία της αντιμετώπισης των ασθενειών, είτε πρόκειται για φυσικές είτε για νοητικές ασθένειες, αποτελεί μέρος της Αγιουρβέδα και παραδοσιακά χρησιμοποιείται σε συσχετισμό με την Αγιουρβεδική διάγνωση και συστάσεις.

Για όσους θέλουν να ωφεληθούν από τη Γιόγκα και την Αγιουρβέδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ιδιαίτερα για την ίαση προβλημάτων, πρέπει να συνδυάσουν και τις δύο αυτές στην καθημερινή τους ζωή.

 

Η τάξη είναι κατάλληλη για όλα τα επίπεδα ασκούμενων

 


 

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Ημερομηνία: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη 19:00 – 21:00

 

Κόστος συμμετοχής:
Πρώτο μάθημα με ελεύθερη είσοδο
Πακέτo 4 μαθημάτων/μήνα: 45€, 8 μαθημάτων/μήνα: 70€, 10 μαθημάτων/έως δυόμιση μήνες: 80€

 

Χώρος Διεξαγωγής:
Αyurveda Hellas Πολυχώρος
Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα
2ος όροφος

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής:
210-3632350 & 690-7386342

 


 

Ο Εισηγητής

Ο Βασίλης Χατζηνικολάου (Σανυάσιν Σιβαπρακάς) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Το 1991 ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα τεχνολογίας γεωπονίας στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Γρήγορα το ενδιαφέρον του στράφηκε προς το θέατρο, το οποίο αγάπησε και ασχολήθηκε για τα επόμενα χρόνια. Προετοιμαζόμενος για εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο έχει την πρώτη του εμπειρία με τη γιόγκα. ” Ήταν μια βαθειά, ουσιαστική και πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία “.

Έρχεται σε επαφή με το σύστημα της Σατυανάντα γιόγκα το 1999 και το “ταξίδι” αρχίζει.

Παρακολούθησε “γιογκικές σπουδές l ” στο Σατυανάντασραμ Ελλάδας και για δέκα χρόνια ασκείται στη γιόγκα για την προσωπική του χαλάρωση, εξισορρόπηση και εξέλιξη. Σε ένα απο τα πρώτα ταξίδια του στο άσραμ (Rikhiapeeth ) στην Ινδία ενας Σουάμι του μεταφέρει τα εξής λόγια του Παραμαχάμσα Σατυανάντα Σαρασουάτι: ” Οταν γνωρίζεις κάτι είναι σαν να κατέχεις έναν θησαυρό απο ασημί. ´Οταν όμως μοιράζεσαι αυτό που γνωρίζεις με τους άλλους ο θησαυρός γίνεται χρυσός “.

Το 2010 ολοκληρώνει την εκπαίδευση εισηγητών γιόγκα στο σύστημα Σατυανάντα και παράλληλα με την μαθητεία του, αρχίζει να δίνει μαθήματα και τάξεις γιόγκα στην Μυτιλήνη.

 

Newsletter εγγραφή

 


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα:
19:00 έως 21:00
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
,
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/events/701592360238546

Χώρος Διεξαγωγής

Πολυχώρος Ayurveda
Νίκης 28
Αθήνα, Πλάκα 105 57 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
210 3632350
Website:
www.ayurveda-hellas.gr
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend