.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πιστοποιημένη εκπαίδευση δασκάλων στη Yoga Nidra | Arima Therapy Center

Πιστοποιημένη εκπαίδευση δασκάλων στη Yoga Nidra | Arima Therapy Center

108 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Λίγες θεσούλες έχουν μείνει ακόμα για μια εκπαίδευση που θα σας μαγέψει !!!!
Εσύ θα λείπεις;

Ένα υπέροχο εκπαιδευτικό με έναν μοναδικό Δάσκαλο που αξίζει να παρακολουθήσετε αν θέλετε :

  •  να βελτιώσετε τη διδασκαλία σας στη Γιόγκα Νίντρα 
  •  να εμπλουτίσετε τα θεραπευτικά σας εργαλεία ανεξάρτητα από την ειδικότητα σας
  • να εμβαθύνετε στην προσωπική σας αυτογνωσία
  • να ξεκινήσετε νέα επαγγελματικά βήματα σε έναν χώρο που θα σας προσφέρει γαλήνη και εξέλιξη
  • να γνωρίσετε ένα Δάσκαλο με άπειρες και πολύπλευρες γνώσεις που συνδυάζονται με τον ταπεινό, προσγειωμένο και ηθικό του χαρακτήρα

Τι είναι η Γιόγκα Νίντρα;

Η Γιόγκα Νίντρα δεν είναι ο γιόγκικος ύπνος, αλλά το ξύπνημα μέσα στο όνειρο που ονομάζουμε πραγματικότητα. 

Η Yoga Nidra προέρχεται από τον Ταντρισμό και έχει αναγνωριστεί σαν μια από τις ισχυρότερες τεχνικές που είναι γνωστές στον άνθρωπο, για την επαφή μας με τον Εσωτερικό Εαυτό. Στη Γιόγκα σε πρώτο επίπεδο, χρησιμοποιείται πιο πολύ σαν τεχνική χαλάρωσης. Η δύναμη αυτής της τεχνικής είναι τέτοια που είναι αποτελεσματική για την θεραπεία του πόνου, μιας βαθύτερης νεύρωσης, της νευρικότητας, του άγχους και της αϋπνίας και εσωτερικών συγκρούσεων. Στο συμβατικό ύπνο, χάνουμε τον έλεγχο των αισθήσεών μας, ενώ στην Yoga Nidra, έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και μπορούμε να πάμε στα βαθύτερα επίπεδα του ψυχισμού μας. Στον υποσυνείδητο ή ασυνείδητο νου μπορούμε να ενεργοποιήσουμε καινούργιες δυνατότητες, να θεραπεύσουμε τραύματα και τέλος στον υπερσυνείδητο νου να αποκτήσουμε την υπερβατική εμπειρία του Ανώτερου Εαυτού.

Στην διάρκεια της εκπαίδευσης θα γνωρίσουμε και θα εμβαθύνουμε στην Γιόγκα Νίντρα, έτσι όπως είναι γνωστή σήμερα στην Δύση και Ινδία. Θα αναλυθεί ο τρόπος και λόγος δόμησης της κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε να επιφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα στον ψυχισμό. Τέλος, θα δοθούν πληροφορίες σύμφωνα με την επιστήμη για τον τρόπο λειτουργίας της και την αποτελεσματικότητάς της.
Οι πρακτικές που θα δοθούν θα είναι τόσο από βιβλίο του Paramahamsa Satananda, όσο και από το εγχειρίδιο της εκπαίδευσης, που είναι 100 σελίδες και περιέχει διαφορετικούς οραματισμούς και πρακτικές.

Η Yoga Nidra έτσι όπως σταδιακά δομείται από τον Spyros Kapnias Garudananda έχει πολλά επίπεδα. Στο Level 1 εκπαιδεύονται οι δάσκαλοι της Yoga Nidra στην βασική πρακτική. Εδώ μαθαίνουν τον τρόπο διδασκαλίας της και τον τρόπο εκτέλεσής της, έτσι όπως διδάσκεται σήμερα. Στο Level 2 (που φέτος έχει ολοκληρωθεί σαν πρακτική) χρειάζεται κάποιος να έχει κάποια εμπειρία και περιλαμβάνει πολύ εσωτερικές τεχνικές από Ταντρικά κείμενα και παραδόσεις τις Γιόγκα. Στα Level 3 και 4 διδάσκεται στο πως η Γιόγκα Νίντρα οδηγεί σε Υπερβατικές Καταστάσεις και στο Καθαρό Φως.
Όσοι ολοκληρώσουν την εκπαίδευση του Σαββατοκύριακου, θα μπορούν να διδάξουν την Yoga Nidra και εργαστούν εσωτερικά με τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.

Η πιστοποίηση της Yoga Nidra είναι εγκεκριμένη από την Yoga Alliance τόσο μέσω της σχολής Shiva Yoga Academy. Ακόμη οι 20 ώρες εκπαίδευσης στην Yoga Nidra είναι πιστοποιημένες σαν Continuing Education Credits – YACEP. Η μετεκπαίδευση των δασκάλων είναι πλέον απαραίτητη στους πιστοποιημένους δασκάλους της Yoga Alliance. Ακόμη αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσουν στα επόμενα βαθύτερα επίπεδα αυτής της υπέροχης πρακτικής.

Η Yoga Nidra μπορεί να διδαχθεί μετά από την πρακτική των asana ή σε χωριστή συνεδρία. Ακόμη μπορεί να αναμειχθεί προσεκτικά, με νέους οραματισμούς και τεχνικές, από τον Σαμανισμό, Reiki, Κρυσταλλοθεραπεία και άλλες δυτικές έρευνες για τη χαλάρωση, με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Μπορεί να εκπαιδευτούν δάσκαλοι γιόγκα, ασκούμενοι στη γιόγκα, γυμναστές, εναλλακτικοί θεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και γενικά άνθρωποι που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην κατανόηση του ψυχισμού τους.

Δάσκαλος- Εκπαιδευτής: 
Σπύρος Καπνιάς Garudananda


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 13 έως Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018
Σάββατο:
09:00 – 10:00 – Mantras, Pranayama, Yoga for Yoga Nidra
10:20 – 14:00 – Yoga Nidra (Practice & Theory)
14:00 – 15:00 – Διάλλειμα
15:00 – 18:00 – Yoga Nidra (Practice & Theory)
Κυριακή:
09:00 – 10:00 – Mantras, Pranayama, Yoga for Yoga Nidra
10:20 – 14.00 – Yoga Nidra (Practice & Theory)
14:00 – 15.00 – Διάλλειμα
15:00 – 18.00 – Yoga Nidra (Practice & Theory)

Τόπος Διεξαγωγής:
Arima Therapy Center, Νευροκοπίου 18, Κεραμεικός
– 3 λεπτά με τα πόδια απο το μετρό Κεραμεικού ( έξοδος Κων/λεως)
– Εύκολη στάθμευση

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
 6974 610255, 210 5449495, 6974 820269 (urantiacenter.gr) | email: arimatherapycenter@gmail.com | www.urantiacenter.gr

Κράτηση θέσης με προκαταβολή σε λογαριασμό τραπέζης που θα δοθεί.Σπύρος Καπνιάς Garudananda

Ο Spyros Kapnias Garudananda άρχισε να ασκεί την Yoga Nidra πριν 35 έτη, διαβάζοντας το πρώτο τεύχος του Ελληνικού περιοδικού «Γιόγκα», το 1982. Σε αυτό το περιοδικό υπάρχει ένα άρθρο από τον Brahamachari Amaldas για τη Yoga Nidra. Κατόπιν η Swami Nirvikalpa (Όλγα Αλεξίου) από την Satyananda Yoga του δίδαξε το σωστό τρόπο εκτέλεσής της, καθώς και στο Satyananda Asram στην Παιανία, όπου έκανε Γιογκικές Σπουδές. Στη συνέχεια διδάχθηκε την Γιόγκα Νίντρα από διάφορους δασκάλους στην Δύση και στην Ινδία, και μελέτησε την Ονειρική Γιόγκα στην Σαμανιστική, Θιβετάνικη και Δυτική Παράδοση.
Σύμφωνα με τις μελέτες του η Yoga Nidra έχει ασκηθεί ως sadhana (γιογκική πρακτική) για χιλιετίες από τους ασκητές, sadhus, και σοφούς, rishis. Στο πρώτο της επίπεδο η Yoga Nidra έχει σκοπό να προετοιμάσει και να καθαρίσει έναν sadhaka (αναζητητή), πνευματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και φυσικά, πριν να αρχίσει την ενασχόλησή του με τα ανώτερα επίπεδα και τις πτυχές της συνείδησης και της επίγνωσης, μέσω του διαλογισμού, και άλλων Yoga Nidra πρακτικών, που ασχολούνται με τον ύπνο και το ονείρεμα.


 

4ο Φεστιβάλ Κουνταλίνι Γιόγκα

Λεπτομέρειες

Αρχή:
13 Οκτωβρίου 2018
Τέλος:
14 Οκτωβρίου 2018
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Arima Therapy Center
Νευροκοπίου 18, Κεραμικός
Αθήνα, Αττική Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
697 4610 255
Website:
www.urantiacenter.gr
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend