.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση: Ανοίγοντας Ιερές Πύλες Συνειδητότητας | Χαριτίνη Χριστάκου

Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση: Ανοίγοντας Ιερές Πύλες Συνειδητότητας

5 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Σας προσκαλώ σε μία μυστικιστική διαδρομή που αποτελείται από 5 αυτόνομες συναντήσεις με στόχο να μείνουμε πνευματικά όρθιοι και ψυχικά δυνατοί και πλούσιοι μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει.

Αυτές οι συναντήσεις θα μας δώσουν το βάθος και το ύψος, το εύρος και το σθένος που χρειαζόμαστε για να διασχίσουμε ενδυναμωτικά και θεραπευτικά το τετράμηνο κλεισίματος του 2020 ώστε να πατήσουμε σταθερά στον πρώτο μήνα του 2021.

Μέσα σε μία πραγματικότητα που αλλάζει δραματικά, πόσο αλήθεια γνωρίζουμε τις δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας και πόσο τις χρησιμοποιούμε ώστε να στεκόμαστε ισχυροί και ευαίσθητοι; Πόσο αλήθεια έχουμε καταλάβει το μυστήριο του εαυτού μας και τους τρόπους που το θεϊκό είναι παρόν μέσα στον εαυτό μας;

Σας προσκαλώ σε πέντε αυτόνομες μυστικιστικές συναντήσεις για να βαδίσουμε παρέα πάνω σε μία κρυμμένη και κρυφή γέφυρα, η οποία θα μας κρατήσει όρθιους και ισχυρούς στην καρδιά και στον νου καθώς μπαίνουμε στο κλείσιμο της χρονιάς που ζούμε και στο ξεκίνημα της επόμενης.

Αυτές οι συναντήσεις είναι μία διαδρομή για να γνωρίσουμε κρυμμένες ποιότητες και δυνάμεις της ψυχής μας, που τις ανακαλύπτουμε εκεί όπου το μυστήριο του ίδιου μας του εαυτού και η παρουσία του πνεύματος συναντιούνται μέσα μας.

 

Αυτή είναι η Μυστικιστική Διαδρομή – 5 Συναντήσεις:

  • Σεπτέμβριος – Η κατανόηση της Ελπίδας
  • Οκτώβριος – Η δύναμη της Πίστης
  • Νοέμβριος – Η λειτουργία του Μυστηρίου
  • Δεκέμβριος – Η δύναμη της Αγάπης
  • Ιανουάριος – Η θεραπεία του Δέους

 

Σεπτέμβριος – Η κατανόηση της Ελπίδας
Καθώς μία νέα χρονιά έργου αρχίζει, η καρδιά μου κρατά την γνώση ότι το Πνεύμα είναι Αγάπη. Αυτή η γνώση μεταμορφώνεται σε ελπίδα μέσα στα βάθη της καρδιάς μου. Μ’ αυτήν ζω κάθε μέρα του μήνα της Ελπίδας. Την κρατώ ζωντανή, πιστεύω σ’ αυτήν και βαδίζω στον εσωτερικό κόσμο της καρδιάς μου ανακαλύπτοντας όλα όσα αυτή κρύβει μέσα της. Τα δώρα αρχίζουν να εμφανίζονται, η ποδιά μου γεμίζει από την θέρμη της αγάπης που με οδηγεί. Η ψυχή μου αναθαρρεί. Ένα εξαίσιο ξεκίνημα λαμβάνει χώρα. Είναι η πρώτη φορά που ξεκινώ το έργο μίας νέας χρονιάς τόσο πλήρης, τόσο στηριγμένη. Απαριθμώ τα δώρα μου!

Οκτώβριος – Η δύναμη της Πίστης
Με την ελπίδα αναζωπυρωμένη, εισέρχομαι στον μήνα της Πίστης. Και η καρδιά μου είναι ανοικτή και περιέργως δεν φοβάμαι να έχω πίστη. Έχω πίστη σ’ Αυτόν που μπαλώνει την καρδιά μου κάθε φορά που πονώ, σ’ Αυτόν που με πάει σ’ εκείνους που θα με βοηθήσουν καθώς τους βοηθώ, σ’ Αυτόν που πλένει τα πόδια μου ενώ εγώ ακόμα ντρέπομαι, σ’ Αυτόν που κοιτά με αγάπη ενώ εγώ κατεβάζω το βλέμμα. Ό,τι κι αν συμβεί δεν θ’ αποτραβήξω τηνΠίστη μου, ούτε θα κλείσω την καρδιά μου. Ανακαλύπτω αυτά που η Πίστη κρύβει μέσα της. Ανοίγω τις μικρές πορτούλες μέσα στην καρδιά μου και κοιτώ. Για πρώτη φορά δίνω αξία στις μικρές πόρτες.Για πρώτη φορά σταματώ να ψάχνω τις μεγάλες. Τα δώρα της Πίστης ανθίζουν μέσα μου και μαζεύω όλους τους καρπούς.

Νοέμβριος – Η λειτουργία του Μυστηρίου
Περνώ τις μέρες της ζωής μου αναζητώντας την ζωή. Που είναι η ζωή; Είναι δίπλα μου; Είναι γύρω μου; Αυτόν τον μήνα ανακαλύπτω το μυστήριο της ίδιας ζωής. Κατεβαίνω την σκάλα που με πάει στα βάθη της καρδιάς μου και συζητώ με τον Θεό για την ζωή. Παύω να νομίζω ότι θα βρω εγώ την απάντηση στο μυστήριο της ζωής μου. Πάω εκεί που η απάντηση είναι. Εισέρχομαι στο κενό, έχω αφήσει τις ιδέες μου και είμαι έτοιμη να ακούσω, να αισθανθώ, να δεχτώ να νοήσω την αλήθεια. Η ανάσα μου γίνεται δάσκαλος. Ο πόνος και η χαρά χορεύουν παρέα.  Το μυστήριο  και το παράδοξο ανοίγουν τις κλειστές πόρτες. Η ζωή αποκαλύπτει τον εαυτό της.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο`

Εκπαιδεύτρια: Χαριτίνη Χριστάκου

Από το 2007 ακολουθώ μία πορεία η οποία συνενώνει δύο διαδρομές: την μυστικιστική διαδρομή για την ψυχή όπως καταγράφηκε από φωτισμένους γέροντες και γερόντισες διάφορων θρησκειών (όπως η Τερέζα της Άβιλα, ο Παίσιος, ο Πορφύριος, ο Ρούμι,ο Γκιμπράν, ο Τόμας Μέρτον, ο Άι Γιάννης του Σταυρού, κλπ) και την εκπαίδευση του νου όπως την παραθέτει το Μάθημα στα Θαύματα.

Είναι κατά την πορεία αυτή που συνειδητοποίησα ότι αυτές οι δύο διαδρομές είναι εξίσου απαραίτητες και σημαντικές για τον σύγχρονο άνθρωπο, επειδή η μία ευθυγραμμίζει το σκεπτικό ενώ η άλλη τρέφει την ψυχή μας. Χρειαζόμαστε τέτοιες συνθετικές προσεγγίσεις επειδή έτσι μπορούμε να καλύψουμε τις τωρινές ανάγκες του πνεύματός μας αλλά και της ψυχής μας.

Εύχομαι η κάθε συνάντηση, να θρέψει την ψυχή σας με σθένος και δύναμη.

Με σκέψεις αγάπης,
Χαριτίνη

Δηλώστε τη συμμετοχή σας


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
5 Συναντήσεις μία φορά τον μήνα, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μηνός – 19:00-21:00.
Η κάθε συνάντηση είναι αυτόνομη και δεν προϋποθέτει την παρακολούθηση της προηγουμένης.

  • 9 Σεπτεμβρίου
  • 14 Οκτωβρίου
  • 11 Νοεμβρίου
  • 9 Δεκεμβρίου
  • 13 Ιανουαρίου

Κόστος συμμετοχής: 25 Ευρώ κάθε συνάντηση (+Φ.Π.Α)
ή 100 Ευρώ ειδική τιμή για όλες τις συναντήσεις (+Φ.Π.Α)

Τόπος Διεξαγωγής:
Online – Webinar
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την online παρακολούθηση των συναντήσεων δίνονται κατόπιν δήλωσης συμμετοχής. 

Πληροφορίες:
Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Χαριτίνης Χριστάκου
211-4058145 | 6931-582291 | [email protected] | www.haritini.org


Χαριτίνη Χριστάκου

Η Χαριτίνη Χριστάκου είναι μητέρα 2 παιδιών, πνευματική δασκάλα, συγγραφέας, και ομιλήτρια από το 1998, καθώς και Channeler εδώ και 18 χρόνια. Διδάσκει εδώ και 20 χρόνια πάνω στην ανθρώπινη ενδυνάμωση και σε ποικίλα πνευματικά ζητήματα, και έχει κάνει πάνω από 8.000 προσωπικές συνεδρίες καθοδήγησης.

 

Newsletter εγγραφή

 


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Νοεμβρίου
Ώρα:
19:00 έως 21:00
Κόστος:
25€
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ιστοσελίδα:
https://www.haritini.org/soulempowerment

Χώρος Διεξαγωγής

Online
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend