.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σεμινάριο ΚρανιοΙερής Θεραπείας 1st Level | Upledger Institute Greece

421 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Το σεμινάριο πρώτου επίπεδου της ΚρανιοΙερής Θεραπείας του Upledger Institute στην Αθήνα !

H ΚρανιοΙερή Θεραπεία 

Περιγραφή

Ο Αμερικάνος οστεοπαθητικός ιατρός John E. Upledger ήταν αυτός που ανακάλυψε και ανέπτυξε την ΚρανιοΙερή Θεραπεία (CST) μέσα από μια διαδικασία συνεχούς έρευνας που κράτησε από το 1975 ως το 1983 στο Πανεπιστήμιο Michigan State, όπου εργάστηκε ως κλινικός ερευνητής και Καθηγητής της Βιοκινητικής. Το 1983 ίδρυσε το Ινστιτούτο Upledger στην Φλόριντα που αποτελεί τον επίσημο φορέα για την εκπαίδευση στην ΚρανιοΙερή Θεραπεία σε 110 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 2016 το Ινστιτούτο Upledger δίνει την επίσημη έγκρισή του για την εκπροσώπηση στην Ελλάδα στον Κυριάκο Καραμπατζιάκη, Εργοθεραπευτή, CST.

Τι είναι?

Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία (CST) είναι μια ήπια μέθοδος που εφαρμόζεται με τα χέρια, η οποία αξιολογεί και ενδυναμώνει την λειτουργικότητα ενός ανατομικού συστήματος του σώματος που ονομάζεται ΚρανιοΙερό Σύστημα. Αυτό αποτελείται από τις τρεις μήνιγγες και το εγκεφαλονωταίο υγρό που περιβάλλουν και προστατεύουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν ένα απαλό άγγιγμα που δεν ξεπερνά τα 5 γραμμάρια, ή το βάρος του κέρματος δέκα λεπτών για να απελευθερώνουν τους περιορισμούς που έχει το ΚρανιοΙερό Σύστημα ώστε να βελτιώσουν την λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Σεμινάριο Εκπαίδευσης CS1 – ΚρανιοΙερή Θεραπεία 1

Στο Σεμινάριο “ΚρανιοΙερή Θεραπεία 1 – CS1” παρουσιάζεται η βάση για να μάθει κάποιος να ψηλαφίζει και να εργάζεται με το κρανιοϊερό σύστημα. Ένα σημαντικό στοιχείο αποτελεί να μπορείς να νιώθεις τον ΚρανιοΙερό Ρυθμό και να τον χρησιμοποιείς για να αξιολογείς ολόκληρο το σώμα αλλά και να εφαρμόζεις τις τεχνικές αποτελεσματικά.

Τι είναι το πρωτόκολλο των 10 βημάτων

Ο Dr Upledger και οι συνεργάτες του ανέπτυξαν έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να ξεκινήσει κανείς να χρησιμοποιεί αυτή την γνώση και δημιούργησαν αυτό που λέμε πρωτόκολλο των 10 βημάτων. Πρόκειται για μια σειρά από τεχνικές που εφαρμόζονται σε σημεία-κλειδιά στο σώμα, που επιτρέπουν στο θεραπευτή να αναπτύξει περισσότερο την ικανότητα ψηλάφησης που χρειάζεται αλλά ταυτόχρονα να έχει θαυμάσια αποτελέσματα για τους πελάτες του.

Οι τεχνικές των 10-βημάτων απευθύνονται στα οστά, την περιτονία και περιλαμβάνουν: μεθόδους θεραπείας για τα εγκάρσια διαφράγματα: το Πυελικό, το Αναπνευστικό, το Θωρακικό στόμιο, το Υοειδές και την Ινιακή-Κρανιακή βάση. Επίσης την ανύψωση του μετωπιαίου και των βρεγματικών οστών, την συμπίεση – αποσυμπίεση του σφηνοειδούς οστού, την κινητοποίηση των κροταφικών οστών και την έλξη από τα αυτιά (ή αμφίπλευρη αποσυμπίεση κροταφικών!), την αξιολόγηση του μηνιγγικού σάκου και την θεραπεία του καθώς και την τεχνική για την ΚροταφοΓναθική Άρθρωση (TMJ).

Βασικά Στοιχεία :

• Θα νιώσετε τον ΚρανιοΙερό Ρυθμό και θα μαθετε να τον χρησιμοποιείτε ως μέσο αξιολόγησης

• Θα εκτιμήσετε τις ανατομικές ιδιαιτερότητες τομέων του κρανίου, τις κρανιακές ραφές και το οριζόντιο και κάθετο κρανιακό μεμβρανώδες σύστημα.

• Θα μάθετε γιατί κάνοντας θεραπεία στον μηνιγγικό σάκο, η θετική επίδραση μεταφέρεται σε όλο το σώμα.

• Θα κατανοήσετε την περιτονία ως ένα ενιαίο σύστημα του σώματος, τα ελαστικά-κολλώδη χαρακτηριστικά των ιστών και πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να καταδείξουμε την αιτία του προβλήματος.

• Τι είναι ένα still point (σημείο ηρεμίας), πώς και πότε να προκαλείτε ένα still point (και το CV4)

• Πώς και πότε να χρησιμοποιείτε τις τεχνικές «κατεύθυνσης ενέργειας»

Όταν τελειώσετε θα έχετε μάθει το πρωτόκολλο των 10-βημάτων που μπορείτε να το ενσωματώσετε αμέσως στην πρακτική σας ή να το χρησιμοποιήσετε στην οικογένεια και σε φίλους.


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Πέμπτη 25 έως Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Κόστος: 595 ευρώ από 25/12/2017 ως 25/1/2018
540 ευρώ early bird registration ως τις 24/12/2017

Τόπος Διεξαγωγής:
Museum Hotel
Μπουμπουλίνας 16, 10682 Αθήνα

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Upledger Institute Greece
215 5356688, 6948 079564 | info@upledger.gr | www.ergotherapeia.com

Η κράτηση θέσης επιβεβαιώνεται με προκαταβολή του ποσού 200 ευρώ στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς
ΙΒΑΝ: GR11 0172 0720 0050 7208 7357 367
Δικαιούχος: ERGOTHERAPEIA I.K.E.


 

Εγγραφή στις ενημερώσεις της Όμορφης Ζωής

Λεπτομέρειες

Αρχή:
25 Ιανουαρίου
Τέλος:
28 Ιανουαρίου
Κόστος:
540€ – 595€
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
Ετικέτες Εκδήλωσης:
,
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/events/1560529084009372/

Διοργανωτής

Upledger Institute Greece
Τηλέφωνο:
215 5356688, 6948 079564
Email:
Website:
http://www.ergotherapeia.com
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Χώρος Διεξαγωγής

Museum Hotel
Μπουμπουλίνας 16
Αθήνα, Αττικής 10682 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
210 3805611-13
Website:
www.museum-hotel.gr
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend