Αρχή Αρχική Swimming Dragon | Γιώργος Φούφας
Swimming Dragon | Γιώργος Φούφας

Swimming Dragon | Γιώργος Φούφας

Κυριακή 2 Απριλίου
Αθήνα

 

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώσουμε ότι στις 2 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, στις 2μμ-7μμ θα παρουσιάσει το σύστημα “Swimming Dragon” για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Γκάζι, ο Γιώργος Φούφας, Δάσκαλος μαχητικών και θεραπευτικών τεχνών.

Λίγα λόγια για το «SwimmingDragon»

Το “Swimming Dragon” είναι μια βαθιά ολιστική θεραπευτική τεχνική που ανήκει στα Ταοϊστικά εσωτερικά συστήματα των μαxητικών τεχνών της ορεινής περιοχής Γουντάν (Wudang Shan) της Κίνας. Το σύστημα Swimming Dragon συμπεριλαμβάνει την τεχνική του Tai Yi (YouLongGong) που διαθέτει τεχνικές και ποιότητες Qi Gong, της Daoist Yoga και του Tai Ji Quang, μια φόρμα Swimming Dragon Sword ( TaiYi – Riding the Wind Sword) καθώς και τη φόρμα μάχης 72 Closed Hands (72 τεχνικές).

Η πρακτική του Swimming Dragon ως Ταοϊστικό σύστημα περιέχει και ενσωματώνει όλες τις βασικές τεχνικές και αρχές των Wudang συστημάτων.

Οφέλη & αλληλεπιδράσεις με την ατομική μας κατάσταση ύπαρξης

Η δυναμική του συστήματος προέρχεται από τη συνεχή σπειροειδή–ελικοειδή κίνηση που χαρακτηρίζει τον δράκο στο υδάτινο στοιχείο και αφορά τη σπονδυλική μας στήλη, η οποία προορίζεται να στρίβει και να λυγίζει. Περιλαμβάνει επίσης κινήσεις για τις αρθρώσεις και τους ιστούς της περιτονίας μας. Μπορεί να εκτελεστεί σε μικρό χώρο και περιέχει χαμηλές στάσεις, ισορροπίες ποδιών με συνδυαστικές κινήσεις στρέψης και περιέλιξης που βελτιώνουν τη στάση σώματος, αυξάνουν το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, χτίζουν δύναμη και ρευστότητα στο σώμα. Η έμφαση στις χαμηλές στάσεις είναι για τη βελτίωση της δύναμης των ποδιών, γιατί είναι γνωστό ότι όταν οι άνθρωποι μεγαλώνουν τα πόδια αδυνατίζουν πριν από το πάνω μέρος του σώματος. Η ηλικία επίσης σκληραίνει τις αρθρώσεις και η πρακτική της χαλάρωσης των αρθρώσεων εξουδετερώνει την επίδραση της γήρανσης, μακραίνει τους τένοντες ενώ ενισχύει τους συνδέσμους.

Λειτουργώντας σε κυτταρικό επίπεδο δρα θεραπευτικά στα όργανα, στους μεσημβρινούς (δώδεκα κύριοι και οχτώ παράδοξοι), κινεί το Qi και το αίμα μας, εξισορροπώντας τις ποιότητες του Yin και Yang και ως μία ατέρμονη διαδικασία στην καθημερινότητα μας, ανανεώνει και αναγεννά το σώμα, ισορροπώντας την ψυχή (Hun) και ανυψώνοντας το πνεύμα (Shen).

Τόσο οι εξωτερικές πρακτικές όσο και οι εσωτερικές των Qi Gong και της Daoist Yoga του Swimming Dragon, βασίζονται στην κίνηση του Qi μέσω της αναπνοής στα μονοπάτια της «μακροκοσμικής» και «μικροκοσμικής» τροχιάς. Δίνοντας στην ακινησία την ποιότητα της σπειροειδούς κίνησης του Qi, και στην ελικοειδή κίνηση την αταραξία και απραξία του WuWei. Κάθε άσκηση/στάση έχει έναν τίτλο, βοηθώντας μας έτσι να κατανοήσουμε το συμβολισμό πίσω από τις κινήσεις που γίνονται αργά και ομαλά με συγκέντρωση και φυσική αναπνοή.

Ιστορία

Σύμφωνα με το μύθο, το SwimmingDragon δημιουργήθηκε από έναν Ταοϊστή δάσκαλο που φυλακίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είχε πολύ λίγο χώρο για να μετακινηθεί στο κελί της φυλακής και δημιούργησε έναν τρόπο εξάσκησης σε μια μικρή περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος που η φόρμα μπορεί να εξασκηθεί σε μικρούς χώρους. Η μέθοδος εξάσκησης διατηρούσε την υγεία του κρατούμενου σε πολύ καλή κατάσταση και σύντομα οι αρχές της φυλακής αναρωτιόντουσαν γιατί η υγεία του ήταν τόσο καλύτερη από αυτή των άλλων κρατουμένων. Όταν ο τοπικός ηγεμόνας έμαθε για την υγεία αυτού του κρατούμενου, τον κάλεσε και ο κρατούμενος έγινε ο εκπαιδευτής μαχητικών τεχνών της βασιλικής οικογένειας.

To Swimming Dragon προήλθε από ταοϊστές μοναχούς του Wudang Shan, που πρώτερα το είχαν δεχθεί από σαμάνους θεραπευτές της μυστικής δυναστείας Xia. Στους αρχαίους ταοϊστικούς ναούς πρωτοεμφανίστηκε και εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Σονγκ (960-1279 μ.χ.) και διατηρήθηκε μυστικά έως και την τελευταία δυναστεία Qing (1644-1911 μ.χ.). Το σύστημα του SwimmingDragon, στις απαρχές του, έμεινε μυστικό και παρέμεινε αόρατο και προστατευμένο ενώ μετά την μογγολική κατάκτηση αποκαλύφθηκε από φυλακισμένο Ταοϊστή μοναχό σε μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας, όταν διαπιστώθηκε η απίστευτη υγεία του ενώ βρισκόταν στις πιο απάνθρωπες συνθήκες των μεσαιωνικών φυλακών της εποχής. Διατηρήθηκε στους αιώνες για την υγεία της αυτοκρατορικής οικογένειας ως επτασφράγιστο μυστικό έως τα τελευταία χρόνια που η θαμμένη λήκυθος άνοιξε στον κόσμο.

Η οικογένεια του δασκάλου Yu Anren (1940) από το Guilin της επαρχίας Guangxi είναι η 12η γενεά που κατέχει το εν λόγω σύστημα «You Long Gong». Ο Yu Anren διδάχτηκε τις τεχνικές από τον παππού του YuShao, διάσημο στρατηγό και τη γιαγιά του, πριγκίπισσα της τελευταίας αυτοκρατορικής οικογένειας. Ο YuAnren φυλακίστηκε και αυτός κατά τη διάρκεια της «πολιτιστικής επανάστασης» , υπέστη σωματικές καταπονήσεις και σοβαρές ασθένειες που αργότερα κατάφερε να τις θεραπεύσει πλήρως ασκώντας την πρακτική του Swimming Dragon. Το 1984 στην περιφερειακή παρουσίαση των εσωτερικών μαχητικών τεχνών της ChangSha διέρρηξε για πρώτη φορά τον οικογενειακό δεσμό του μυστικού συστήματος.

Έκτοτε διαδόθηκε το σύστημα ως η Ταοϊστική μέθοδος μακροζωίας, θεραπευτικής αναγέννησης και κυτταρικής αναδόμησης.

Το υδάτινο στοιχείο του SwimmingDragon συναντιέται μ’ ένα κομμάτι φυσικής γης στον αγρό της σχολής «Γερανεία».

Η επιλογή μου ν’ ακολουθήσω το βαθύ σύστημα του SwimmingDragonως τη βασική μέθοδο θεραπευτικής και αναγεννητικής πρακτικής στο TaiQiQuan και QiGong στη σχολή των εσωτερικών θεραπευτικών τεχνών «Γερανεία», προήλθε από καθαρά προσωπική μου ανάγκη αλλά και με βάση τον προσανατολισμό της σχολής που ως στόχο έχει τη «Φυσικοποίηση», μέσω της εναρμόνισης και της εξισορρόπησης των φυσικών μας ποιοτήτων.

Ευχαριστίες
Ευχαριστώ από καρδιάς τον άνθρωπο και φίλο Hans Menck, μαθητή του You Anren και του Li Yong Liang, που μου δίδαξε το Swimming Dragon,ανοίγοντας έτσι το δρόμο σ ‘ ένα σύστημα βαθιά ειρηνικό και θεραπευτικό !

Εισηγητής:
Γιώργος ΦούφαςΗμερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Κυριακή 2 Απριλίου 2023 | 14:00 – 19:00

Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος είναι 30 Ευρώ το άτομο και 50 Ευρώ το ζευγάρι.

Επειδή υπάρχει περιορισμός στο χώρο, θα μπορέσουν να συμμετέχουν όσοι δηλώσουν πρώτοι. (θα προτιμούσαμε μία προκαταβολή για την κράτησή σας). Όσοι δυσκολεύονται οικονομικά ενημερώστε μας σε προσωπικό μήνυμα.

Όποια έσοδα υπάρξουν θα δοθούν ως βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας-Συρίας-Κουρδιστάν.

Τόπος Διεξαγωγής: Γκάζι, Αθήνα

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής:
Γιώργος Φούφας 6951746277
Αθηνά Γκουμάκη 6944161551

 

Newsletter εγγραφή

 

Ημερομηνία

02 Απρ 2023

Ώρα

Ολοήμερη

Ετικέτες Εκδηλώσεων

Δραστηριότητες,
Προβεβλημένη εκδήλωση

Τοποθεσία

Γκάζι
Γκάζι, Αθήνα
Κατηγορία
Σχολή παραδοσιακών κινεζικών τεχνών “Γερανία”

Διοργανωτής

Σχολή παραδοσιακών κινεζικών τεχνών “Γερανία”
Τηλέφωνο
6951746277
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
[email protected]

Εισηγητής

 
Send this to a friend