.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σύγχρονοι Προσκυνητές: Οι Θεμελιώδεις Ανάγκες της Ψυχής σου | Χαριτίνη Χριστάκου

Σύγχρονοι Προσκυνητές: Οι Θεμελιώδεις Ανάγκες της Ψυχής σου

28 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, 10:00 – 12:30
Online μέσω Zoom

Αυτή είναι μια μυστικιστική συνάντηση για να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες της ψυχής και να κατανοήσουμε τις ανάγκες της συνειδητότητάς μας και ως εκ τούτου να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες που αναδύονται στην προσωπικότητά μας.
Έτσι αρχίζει η εσωτερική ενοποίηση του εαυτού.

 Αυτή είναι μια μυστικιστική συνάντηση για σύγχρονους προσκυνητές. Είναι η είσοδος στα βάθη και στα πλάτη του εαυτού που συνήθως μένουν άγνωστα . Είναι η είσοδος στα κρυφά οροπέδια και τις κρυμμένες κοιλάδες. Είναι ένα ταξίδι για θαρραλέες, ευλαβικές, φλογερές ψυχές. Όταν ανα-γνωρίζουμε τις ανάγκες της ψυχής μας κατανοούμε τις ανάγκες της συνειδητότητάς μας. Και όταν κατανοήσουμε τις ανάγκες της συνειδητότητάς μας, τότε καταλαβαίνουμε τις ανάγκες που αναδύονται στην προσωπικότητά μας. Έτσι αρχίζει η εσωτερική ενοποίηση του εαυτού, με βάση τις θεμέλιες ανάγκες του.

Θα χαρώ πολύ να με συντροφεύσετε σε αυτήν την δίωρη συνάντηση που είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρη και στοχευμένη στις αλήθειες και στις ανάγκες της ψυχής μας και στις επιδράσεις τους. Το περιεχόμενο της συνάντησης είναι φροντισμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο της ίδιας της συνάντησης αλλά και των στοχασμών που θα είναι προς όφελος των συμμετεχόντων να οδηγηθούν.

 

Περιεχόμενα συνάντησης:

 • Είσοδος στο Μυστήριο του Εαυτού
 • Τι σημαίνει να είσαι ένας σύγχρονος προσκυνητής;
 • Κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τις θεμελιώδεις ανάγκες της ψυχής σου
 • Πώς οι θεμελιώδεις ανάγκες σου, επηρεάζουν και χρωματίζουν τα πάντα μέσα στον εαυτό και στην ζωή σου.
 • Τα κύρια μπερδέματα του σύγχρονου προσκυνητή και πώς τα λύνεις.
 • Στοχασμοί και περισυλλογή για τον σύγχρονο προσκυνητή.

 

Το κάλεσμα
Είμαστε μυστήρια όντα, πλάσματα που γεννιούνται από το Μυστήριο. Πολύπλοκα πλάσματα, με απλές ανάγκες όπως η αγάπη, η καλοσύνη, το μοίρασμα, η αγκαλιά, η κατανόηση.

Είμαστε παντοδύναμα όντα,  πλάσματα γεννημένα από την Παντοδυναμία. Πολυσύνθετα πλάσματα με πολλές αδυναμίες όπως ο φόβος, η ανασφάλεια, η ζήλεια, η κτητικότητα, η εξάρτηση.

Είμαστε πλάσματα του αλλού, γεννημένα από το πάντα. Πολυσχιδή πλάσματα με ακόρεστες δίψες όπως η γνώση, η ανακάλυψη, η πραγμάτωση, η έκφραση, η ολοκλήρωση.

Τρέχουμε για τ’ αναγκαία και τ’ αναγκαστικά, ενώ διψάμε για τα «περιττά» και τα «σπάνια».

Κυνηγάμε τα φευγαλέα και τα εφήμερα, ενώ ποθούμε τα «μόνιμα» και τα «σταθερά».

Ονειρευόμαστε την υλική ασφάλεια, ενώ θα κάναμε χιλιάδες χιλιόμετρα για μία στιγμή πλήρους επαφής με το Ιερό και τον Θεό.

Προγραμματίζουμε το μέλλον, ενώ η καρδιά μας λαχταρά την θεϊκή έκπληξη που θα τ’ αλλάξει όλα.

Οργώνουμε τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, ενώ τα πόδια μας αναζητούν την ευχαρίστηση του απλού χώματος.

Ζούμε σε τσιμεντένια σπίτια, ενώ το πετσί μας φαντασιώνεται την ομορφιά μίας καλύβας στο βουνό ή στην θάλασσα και την φυσική φρεσκάδα του βουνίσιου ή θαλασσινού αέρα.

Κρεμάμε πίνακες στους τοίχους μας, ενώ η καρδιά μας ονειρεύεται να βρεθεί μακριά από κάθε πόλη και να κοιτάξει πάνω, ψηλά, να ξαναδεί τα άπειρα-άπειρα αστέρια που κοσμούν τον αφώτιστο ουρανό .

Είμαστε οι μυστικιστές του χθες, μπερδεμένοι μέσα στις πόλεις, ποτέ πλήρως καλά, ποτέ πλήρως άσχημα. Ποτέ πλήρως ευχαριστημένοι, ποτέ πλήρως δυσαρεστημένοι.

Είμαστε το χθεσινό μυστήριο, περιτυλιγμένο σε μοντέρνα σώματα, που βαδίζει μέσα σε μοντέρες πόλεις προσπαθώντας να καταλάβει τον ίδιο του τον εαυτό.

Είμαστε η ελπίδα για ένα κόσμο καλύτερο. Είμαστε η απάντηση που περιμένουμε. Είμαστε το φως που αναζητάμε. Είμαστε Αυτός που προσδοκούμε. Είμαστε το παρελθόν της ιερότητας που θα φτιάξει ένα ιερό μέλλον. Και η ώρα είναι αυτή.

 

Περιγραφή
Είμαι πλάσματα παράδοξα επειδή η ίδια η ανθρώπινη εμπειρία είναι εκ φύσεως παράδοξη. Πώς να συνλειτουργήσουν το ανθρώπινο και το ιερό με αρμονία; Πώς να συνυπάρξει το άπειρο και απόλυτο περιορισμένο χωρίς τριβή; Πώς να ισορροπήσει ο ωκεανός της συνειδητότητας με το μικρό ρυάκι;

Η ζωή είναι τέχνη και επιστήμη μαζί. Μόνο η τέχνη ή μόνο η επιστήμη δεν αρκεί. Με την μονομέρεια γινόμαστε είτε αιθεροβάμονες είτε κυνικοί πραγματιστές. Χρειαζόμαστε την συνδυασμένη λειτουργία επειδή είμαστε οι ίδιοι ένας παράδοξος συνδυασμός.

Η προσπάθεια να καταλάβουμε τον εαυτό μας πυροδοτείται από την ανάγκη και την επιθυμία μας να φέρουμε σε ισορροπία το παράδοξο της ίδιας μας της ύπαρξης. Η πορεία της αυτογνωσίας εκτυλίσσεται πάνω σε μία πνευματική χορδή την οποία βαδίζουμε παρόλα τα απρόοπτα, τις ανατροπές, τις ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Η ανάγκη να προχωρήσουμε είναι συνεχώς παρούσα, διακαής. Γίνεται συνώνυμη με την ανάγκη να αναπνέουμε. Πάμε πιο κοντά στο θεϊκό, στην αλήθεια, παρότι μας καίει και μας ζορίζει. Δεν μπορούμε να μην σαγηνευτούμε από την «κρυμμένη» μας φύση. Δεν μπορούμε να μην μαγνητιστούμε από το «μυστήριο» που πάλλεται στα σωθικά μας. Συχνά, θα θέλαμε να είναι αλλιώς, να μπορούσαμε να γυρίσουμε την πλάτη, αλλά όχι αληθινά.

Παντού μέσα στις σύγχρονες πόλεις ζουν σύγχρονοι προσκυνητές.Φλέγονται από ένα βαθύ και ίσως ανομολόγητο  πόθο να αναπνέουν το ιερό, να ζουν και να νιώθουν το ιερό. Νοσταλγούν  την εξαίσια ισορροπία όπου ζουν σαν άνθρωποι αλλά το ιερό ζει ζωντανό μέσα τους. Το νιώθουν. Το ποθούν. Το αναζητούν με παράλογη θέρμη, με παράδοξο ζήλο. Και συχνά δεν το καταλαβαίνουν καν, ότι αυτό αναζητούν.

Με σκέψεις αγάπης,
Χαριτίνη

 

Τι περιλαμβάνει η συνάντηση:

 • Ζωντανή παρακολούθηση online
 • Σημειώσεις
 • Διαλογισμό
 • Ερωτήσεις για προσωπικό στοχασμό
 • Χρόνο για Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Εισηγήτρια: Χαριτίνη Χριστάκου


 

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 | 10:00-12:30

Κόστος: 20 €

Θέλω να το παρακολουθήσω ->

Τόπος Διεξαγωγής: Online μέσω Zoom
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την online παρακολούθηση της συνάντησηςδίνονται κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.

Προτείνουμε να έχετε κατεβάσει το Zoom στον υπολογιστή σας ή το κινητό σας, καθώς μέσω του browser δεν θα έχετε όλες τις δυνατότητες ενεργής συμμετοχής.

Για υπολογιστή Android IPhone-IPad

Πληροφορίες:
Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Χαριτίνης Χριστάκου
2114058145 | 6931-582291 | [email protected] | www.haritini.org


 

Χαριτίνη Χριστάκου

Έχοντας κάνει εννέα χιλιάδες προσωπικές συνεδρίες πάνω σε θέματα πνευματικής ανάπτυξης, ψυχικών χαρισμάτων, και ταλέντων, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάθε άνθρωπος γεννιέται έχοντας τον δικό του μοναδικό σκοπό ζωής.

Διδάσκοντας τους ερχομούς και τις αναχωρήσεις των ψυχών από το 2002, σταδιακά ήρθαν στην επίγνωσή μου ψυχικές διεργασίες που αφορούν την επιλογή και διαμόρφωση του σχεδίου ζωής, του σκοπού της ενσάρκωσης και το «χτίσιμο» του ψυχισμού και της προσωπικότητας του εαυτού.  Αυτές οι σημαντικές διαδρομές της πορείας μου καθώς και συμπληρωματική έρευνα, μελέτη και σπουδές σε σχετικούς τομείς αποτελούν τους πυλώνες δημιουργίας του Masterclass για τον Σκοπό της Ζωής ως τμήμα του ευρύτερου Σχεδίου Ζωής της κάθε Ψυχής.

Κατά την πολύχρονη πορεία της στην πνευματικότητα έχει έρθει σε επαφή με ποικίλες μορφές θεραπειών (όπως το Reiki, το EΜF, η Aurasoma) που όλες εμπλούτισαν τον δικό της δρόμο που είναι η Πνευματική Καθοδήγηση και διδασκαλία για έναν τρόπο ζωής που τιμά την ψυχή και επομένως τον άνθρωπο.

 

Newsletter εγγραφή

 


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
3 Οκτωβρίου
Ώρα:
10:00 έως 12:30
Κόστος:
20€
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ιστοσελίδα:
https://www.haritini.org/events/synchronoi-proskynetes-oi-themeliodeis-anankes-tes-psyches-sou

Χώρος Διεξαγωγής

Online2
Online, Ελλάδα + Χάρτης Google
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend