.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Θεραπεία Καρδιάς | Ελίνα Νάχνα Νικολίτσα

Θεραπεία Καρδιάς | Ελίνα Νάχνα Νικολίτσα

225 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Θεραπεία καρδιάς – «η Πύλη της Αγάπης, η Είσοδος στον εαυτό»

Όταν δημιουργήθηκε η καρδιά από τη Θεϊκή Πηγή της Δημιουργίας, ο στόχος και ο ρόλος της ήταν να λειτουργεί ως κεντρικός ελεγκτής. Ο ρόλος λοιπόν της καρδιάς είναι να ελέγχει και να φροντίζει ότι όλα πάνε καλά στο σώμα, και σαν όργανο είναι από τα πιο σημαντικά για την ίδια τη ζωή. Το «διαβατήριο» και η «πιστοποίηση» της λειτουργίας αυτής είναι το αίμα. Όταν σταματάει η καρδιά , όλα σταματάνε ακαριαία. Η καρδιά λειτουργεί επίσης σαν μια πύλη με τη ζωή και το μήνυμά της είναι καθαρά το «αγαπώ τον εαυτό μου». Ένας άνθρωπος που δεν αγαπά τον εαυτό του η καρδιά το γνωρίζει και νιώθει ότι μάχεται μόνη της, χωρίς σύμμαχο. Ο σύμμαχος της καρδιάς είμαστε εμείς ίδιοι. Αν δεν εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας, η καρδιά δεν μας εγκαταλείπει.
Η καρδιά μπορεί και προσλαμβάνει άμεσα τα μηνύματα της σχέσης με τον εαυτό μας. Όταν προδίδουμε τον εαυτό μας, η καρδιά νιώθει ότι μας προδώσαμε. Όταν εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας είναι σαν να εγκαταλείπουμε την ίδια τη ζωή . Αυτό είναι το μήνυμα που παίρνει η καρδιά. Η καρδιά χρειάζεται τη στήριξή μας και την αγάπη μας. Δεν χρειάζεται να αγαπά τους άλλους, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Δεν μπορούμε να είμαστε ζωντανοί αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας. Για αυτό το ρόλο πλάστηκε και αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που λαμβάνει. Μια καρδιά που αγαπά τους άλλους αλλά όχι τον εαυτό της μπορεί να νοσήσει. Μια καρδιά που αγαπά τον εαυτό της αλλά δεν ενδιαφέρεται να αγαπήσει άλλους δεν θα νοσήσει, εκτός αν είναι το τραύμα της απογοήτευσης που έχει περάσει μέσα της από τους ανθρώπους και αυτό την έχει τραυματίσει. Άρα, δεν μπορεί να αγαπά εάν πονάει!
Όλη η δύναμη της καρδιάς βρίσκεται στην αορτή. Για αυτό ο χάρτης της καρδιάς ξεκινά από το να αφουγκραστούμε τον παλμό της αορτής . Ακούγοντας την αορτή καταλαβαίνουμε ποιοι είμαστε και πως έχουμε φερθεί στον εαυτό μας. Καθώς δουλεύουμε και καθαρίζουμε τον παλμό της αορτής, βοηθάμε στο να επανασυνδεθούμε με εμάς. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε αν δεν μας αγαπάμε. Άλλο αποδοχή , άλλο αγάπη. Και η καρδιά χρειάζεται αγάπη. Η αγάπη δεν είναι ένα συναίσθημα, η αγάπη είναι η αίσθηση ότι εγώ είμαι σημαντικός για τον εαυτό μου. Ότι εγώ είμαι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου. Σε αυτή τη θεραπεία μπορούμε να συνδεθούμε με την καρδιά μας και να καταλάβουμε ότι η ζωή δεν είναι δεδομένη… η ζωή είναι σχέση με τον εαυτό πάνω από όλα.!

Η καρδιά χτυπάει έντονα όταν χρειάζεται να την ακούσουμε. Είναι το μήνυμα της για να καταλάβουμε και να εστιάσουμε ξανά σε μας. Η δύναμη της καρδιάς λοιπόν είναι η ίδια η ζωή. Η καρδιά είναι ο φορέας της ζωής. Αν δεν σεβόμαστε την καρδιά μας σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τη ζωή μας. Αν δεν σεβόμαστε τη ζωή μας δείχνει ότι δεν σεβόμαστε ούτε την καρδιά μας. Και εννοείται , ούτε τον εαυτό μας. Ζωή και καρδιά είναι ένα. Αυτά τα δύο δεν μπορούν και δεν πρέπει να διαχωρίζονται.

Μια υγιής καρδιά εκφράζει ότι τιμούμε τον εαυτό μας, την ύπαρξή μας και τη ζωή που μας δόθηκε. Όταν τιμούμε τον εαυτό μας, η καρδιά μας δεν πρόκειται να μας προδώσει. Και όταν η καρδιά λαμβάνει αυτό το μήνυμα «με τιμώ ή δεν με τιμώ, με αγαπώ ή δεν με αγαπώ», αυτό το μήνυμα μεταφέρεται στο αίμα. Μεταφέρεται στους πνεύμονες , μεταφέρεται σε όλα τα όργανα του σώματος. Και μετά έγκειται στη δύναμη και τη ζωτική ενέργεια που έχει το κάθε όργανο, αν θα αντέξει την απόρριψη του εαυτού και θα νοσήσει. Ένας άνθρωπος λοιπόν που δεν τιμά τον εαυτό του είναι σίγουρο ότι θα νοσήσει. Γιατί αυτό είναι το μήνυμα που η καρδιά μεταφέρει μέσω του αίματος.

Μόνο όταν αγαπάς τον εαυτό σου μπορείς να αγαπήσεις, μόνο όταν τιμάς τον εαυτό σου και είσαι υγιής μπορείς να αγαπήσεις. Αλλιώς είναι απλά συναισθήματα και εξαρτήσεις. Απλώς γίνεται μια αγάπη «εξαρτητική». Δεν είναι αγάπη, δεν γίνεται να αγαπάς αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου. Είναι απλά μια σχέση συναισθημάτων. Μια συναισθηματική εμπλοκή. Όχι μια σχέση αγάπης, γιατί δεν είσαι εσύ.

Η καρδιά επίσης είναι το όργανο που αντιλαμβάνεται αμέσως αν σέβεσαι τον εαυτό σου ή όχι. Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις την καρδιά. Δεν μπορείς να την πείσεις ότι σε φροντίζεις επειδή τρως υγιεινά , επειδή αθλείσαι, επειδή κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Δεν κοροϊδεύεται. Για αυτό όλοι οι σύγχρονοι διαλογισμοί της χρυσης εποχής επικεντρώνονται πια στην καρδιά. Δεν είναι το τρίτο μάτι και η διαίσθηση το σημαντικό. Αν δεν βρεις τον εαυτό σου δεν πηγαίνεις πουθενά. Απλά σε ξεγελάς, ξανά και ξανά και ξανά…

Διαδικασία θεραπείας
1. Αορτή: Ο χάρτης της καρδιάς λοιπόν ξεκινά από την αορτή, η οποία μαρτυρά το ποσοστό προδοσίας του εαυτού. Εκεί διαβάζουμε γιατί νιώθει η καρδιά ότι προδόθηκε. Στο σύγχρονο πολιτισμό οι περισσότεροι άνθρωποι προδίδουν τον εαυτό τους. Καθώς διαβάζουμε λοιπόν τα θέματα της αορτής, επαναφέρουμε/ ξανακουρδίζουμε την αορτή με το αρχέτυπό της. Τι σημαίνει αυτό; Ότι φέρνουμε στην αορτή, στην καρδιά μια νέα πληροφορία για τον εαυτό. Και αυτή η νέα πληροφορία μας δείχνει ποιοί είμαστε, που δεν έχουμε δει. Όταν δεν μας βλέπουμε μας προδίδουμε. Όταν μας βλέπουμε είναι πιο εύκολο να μας εκτιμήσουμε και να μας αγαπήσουμε. Φέρνοντας λοιπόν στην καρδιά το αρχέτυπο της αορτής είναι σαν να φέρνουμε αυτό το χρυσό φως αυτοεκτίμησης, ώστε να μπορούμε να μας τιμάμε.

2. Αρτηρίες: Στη συνέχεια διαβάζουμε τη μνήμη από τις αρτηρίες: Οι αρτηρίες καταγράφουν τις προδοσίες του εαυτού και ποιες είναι αυτές.

3. Αίμα: Στο επόμενο στάδιο δουλεύουμε αρχετυπικά στις πληροφορίες του αίματος. Τροφοδοτούμε το αίμα με νέες πληροφορίες από το αρχέτυπο της καρδιάς.

4. Καρδιά του Θεού: Αυτό το στάδιο μας ενώνει με την πύλη της Αγάπης. Ανοίγει η πύλη από την καρδιά του θεού στην καρδιά του ανθρώπου και αυτό ξεκουράζει την καρδιά. Νιώθουμε ότι ο ίδιος ο θεός, ο ίδιος ο πατέρας, η ανώτερη οντότητα που υπάρχει, με αποδέχεται. Και αφού με αποδέχεται Αυτός, πως μπορούσα εγώ μέχρι τώρα να μην με αποδέχομαι; Εκεί έρχεται η ολοκληρωτική αποδοχή και θεραπεία. Η καρδιά περνά ξανά την Πύλη της Ζωής.

Σε ποιους απευθύνεται:
• Σε όλους
• Σε όσους δεν αποδέχονται ή δεν αγαπούν τον εαυτό τους
• Σε όσους δεν μπορούν να αγαπήσουν τη ζωή της ή τη ζωή γενικότερα
• Σε εκδηλωμένα προβλήματα υγείας της καρδιάς
• Δεν γίνεται σε όσους έχουν βηματοδότη
• Συστήνεται ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει Μεταμόσχευση καρδιάς. Οι άνθρωποι που κάνουν μεταμόσχευση καρδιάς αποκτούν μία δυσκολία με το νέο τους εαυτό. Συνήθως οι άλλοι γύρω τους παρατηρούν μια αλλαγή στη συμπεριφορά, πχ αποκτούν μια σκληρότητα, αλλάζουν σαν χαρακτήρες γιατί η νέα καρδιά δεν μπορεί να αποδεχτεί, γιατί δεν έχει γίνει η σύνδεση με τον νέο εαυτό. Δεν είναι ο εαυτός του προκάτοχου της καρδιάς. Είναι ότι η καρδιά είναι ένα ξένο όργανο, γι αυτό και νιώθουν ξένοι από τον εαυτό τους. Εκείνος που έχει κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, πρέπει να αποκαταστήσει τη σχέση με τον εαυτό του, να ξαναφτιάξει εξαρχής ταυτότητα. Να βρει νέους λόγους να αγαπά τον εαυτό του. Είναι σαν μια νέα αρχή , από το μηδέν, επαναπροσδιορισμού και επαναδημιουργίας ταυτότητας. Οι άνθρωποι αυτοί χάνουν τον εαυτό τους, χάνουν την ταυτότητά τους. Το ότι έχουνε μια καινούργια καρδιά που λειτουργεί δεν σημαίνει ότι έχουν ταυτότητα. Γι’αυτό και τους παίρνει πολύ καιρό να είναι ξανά ο εαυτός τους και συνήθως δεν ξανά είναι ποτέ. Γιατί δεν ξέρουν πως να χτίσουν από το μηδέν μια σχέση πάλι με τον εαυτό. Αφού φυσικά τον προηγούμενο εαυτό τον είχαν εγκαταλείψει, γι’αυτό και η καρδιά τους εκδήλωσε θέμα.

Διάρκεια: 1,5 ώρα περίπου

Κόστος συνεδρίας:  80 ευρώ (από 140 ευρώ)

Προσφορά για θεραπείες που θα γίνουν το μήνα Νοέμβριο

Δηλώστε στο NahnaVoice ότι είστε φίλοι της Όμορφης Ζωής και κλείστε τη συνεδρία σας.
Ισχύει έως 31 Δεκεμβρίου 2019

Συντονίστρια
Ελίνα-Νάχνα Νικολίτσα
Voice Healer & Spiritual Teacher

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έως Τρίτη 31 Δεκεμβρίου | Ατομικό ραντεβού

Χώρος Διεξαγωγής:
Nahna Voice Center
Αγ. Μελετίου 68, Αθήνα

Πληροφορίες:
Ελίνα-Νάχνα Νικολίτσα
210-8616793, 6947-433899 | [email protected] | nahnavoice.gr

 

Newsletter εγγραφή

 


 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
1 Νοεμβρίου 2019
Τέλος:
31 Δεκεμβρίου 2019
Κόστος:
80€
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
Ιστοσελίδα:
http://www.nahnavoice.gr

Διοργανωτής

Nahna Voice Center
Τηλέφωνο:
210-8616793, 6947-433899
Email:
Website:
http://www.nahnavoice.gr
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Χώρος Διεξαγωγής

Nahna Voice Center
Αγίου Μελετίου 68
Αθήνα, Κυψέλη,Αττικής11252Ελλάδα
Τηλέφωνο:
210-8616793, 6947-433899
Website:
http://www.nahnavoice.gr
Email:
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend