.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Θεραπευτικό Σεμινάριο “Βελτιώστε την Όραση σας”

Βελτιώστε την Όραση σας |Φασόη

564 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Ένα εκπληκτικό διήμερο σεμινάριο που συνδυάζει βελτίωση της όρασης με αυτοανάπτυξη.

Σχεδιασμένο από τον Martin Brofman, PhD, βασισμένο στο βιβλίο του: “Improve Your Vision”.

Η όραση δεν είναι μόνο μια φυσική διαδικασία. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη λειτουργία που επηρεάζει και επηρεάζεται από τις συναισθηματικές και πνευματικές καταστάσεις του Είναι και συνδέεται με την προσωπικότητά μας. Ο τρόπος ύπαρξής μας συσχετίζεται με τον τρόπο που βλέπουμε. Δηλαδή, κάθε τύπος προβλήματος όρασης σχετίζεται με συγκεκριμένους τύπους προσωπικότητας που αντιπροσωπεύουν τεταμένους τρόπους αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον μας.

Το στρες είναι ένταση. Οι άνθρωποι που δεν βλέπουν καθαρά έχουν ένταση στο σώμα τους, και ένταση στη συνειδητότητά τους. Εντάσεις στη συνειδητότητα συνδέονται με εντάσεις στους μύες με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Το που αισθανόμαστε την ένταση σχετίζεται με το γιατί αισθανόμαστε την ένταση. Γύρω από κάθε βολβό του ματιού είναι έξι μύες των ματιών. Οι πρόσθετοι αυτοί οφθαλμικοί μύες αποτελούν μέρος του μηχανισμού εστίασης για την όραση μας. Προκαλούν την επιμήκυνση ή συρρίκνωση των βολβών, ανάλογα με αυτό που κοιτάζουμε, και αυτό που σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε. Αυτοί οι μύες προκαλούν επίσης εντάσεις, όταν υπάρχει στρες (ένταση) στη συνειδητότητα του ατόμου.

Η προβληματική όραση εμφανίζεται στις ζωές των ανθρώπων όταν αντιμετωπίζουν εντάσεις σε σχέση με το περιβάλλον τους και δεν βλέπουν καθαρά, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Όταν αυτό συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή με μεγάλη ένταση, οι μύες των ματιών που κρατούν τις εντάσεις αυτές μπορούν να παγώσουν προσωρινά, κρατώντας το βολβό του ματιού σε μια κατάσταση μη εστίασης.

Οι μύες των ματιών

Οι μύες αυτοί μπορεί να χαλαρώσουν και η καθαρή όραση μπορεί να επανέλθει χρησιμοποιώντας τεχνικές χαλάρωσης και ασκήσεις Hatha Yoga για τα μάτια (παρόμοιες με αυτές που οι οπτομέτρες αποκαλούν ασκήσεις κινητικότητας). Αν το στρες επηρεάζει αρνητικά την όραση, συνάγεται ότι οι τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωσή της. Όταν αποκατασταθεί ο κατάλληλος «τόνος» στους μύες των ματιών, οι βολβοί είναι σε θέση να επανέλθουν στη φυσική τους μορφή και η καθαρή όραση μπορεί να επιστρέψει.

Οι εντάσεις απελευθερώνονται από το σώμα και τη συνείδηση του ατόμου, και υπάρχει μια επιστροφή σε έναν ευκολότερο, καθαρότερο και φυσικότερο (για αυτό το άτομο) τρόπο ύπαρξης. Για πολλούς ανθρώπους ο δρόμος προς την καθαρότερη όραση περιλαμβάνει ένα εσωτερικό ταξίδι, μια διαδικασία αυτογνωσίας. Ο χρόνος που απαιτείται είναι μεταβλητός, εξαρτώμενος από τις ευαισθησίες ή τις πεποιθήσεις του ατόμου, και την προθυμία του να αποχωριστεί συγκεκριμένες συμπεριφορές προς όφελος άλλων που λειτουργούν καλύτερα για αυτόν/ην.

Η επιστροφή στη διαύγεια-καθαρότητα μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγα λεπτά ή ώρες, ή μπορεί να πάρει μήνες. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και να παρατηρούμε την βελτίωση καθώς συμβαίνει.

Εργαστήρι Όρασης

Tο διήμερο αυτό σεμινάριο βελτίωσης της όρασης αναπτύχθηκε από τον Martin Brofman, Ph.D., ο οποίος θεράπευσε τον εαυτό του από μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια που η παραδοσιακή ιατρική θεωρούσε ανίατη. Εξερευνώντας την συνειδητότητά του και χρησιμοποιώντας εσωτερικές τεχνικές οραματισμού, χαλάρωσης και θετικής σκέψης, όπως είναι αυτές που παρουσιάζονται σε αυτό το σεμινάριο, θεράπευσε τον εαυτό του. Μια «παρενέργεια» αυτής της θεραπευτικής διαδικασίας ήταν ότι δεν χρειαζόταν πλέον τα γυαλιά που φορούσε για 20 χρόνια. Αυτό ήταν που τον ενθάρρυνε να διερευνήσει την σχέση μεταξύ της όρασης και της συνειδητότητας και να αναπτύξει αυτό το σεμινάριο.

Έχει επίσης αναπτύξει ένα σύστημα θεραπείας, «The Body Mirror System», που διερευνά τη σχέση μεταξύ της συνειδητότητας μας, τη ζωή μας και ολόκληρου του φυσικού μας σώματος.

Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων “Βελτίωσε την όραση σου” και “Όλα μπορούν να Θεραπευτούν” και “Ενεργειακή Θεραπεία” (κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα). Τεχνικές του διδάσκονται σε όλο τον κόσμο από τον ίδιο και άλλους εξαίρετους επαγγελματίες εκπαιδευτές που ο ίδιος έχει εκπαιδεύσει.

Θες να βελτιώσεις την όρασή σου

Κατά την διάρκεια της εμπειρίας αυτού του διήμερου, θα εξερευνήσεις τις σωματικές, συναισθηματικές, ψυχολογικές και μεταφυσικές πλευρές της όρασής σου ώστε να ανακαλύψεις την σχέση μεταξύ του τρόπου ύπαρξης και του τρόπου όρασης. Θα έχεις την ευκαιρία να επιστρέψεις σε έναν τρόπο ύπαρξης που λειτουργεί καλύτερα για σένα. Θα είσαι ικανός να αξιολογήσεις τους διάφορους παράγοντες που έχεις επιτρέψει να επηρεάσουν την όρασή σου μέχρι τώρα, με την ευκαιρία να κάνεις κάτι για αυτό -να αλλάξεις γνώμη για συγκεκριμένα πράγματα, να πάρεις διαφορετικές αποφάσεις, και να χρησιμοποιήσεις το μυαλό ως εργαλείο για να βελτιώσεις την ποιότητα της όρασής σου. Πολλοί άνθρωποι φεύγουν από το διήμερο σεμινάριο βλέποντας καθαρότερα απ’ ότι όταν ήρθαν, ή ακόμα και αν η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, έχοντας γνώση των τεχνικών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν συνεχίζουν την βελτίωση μόνοι τους.

Οι τεχνικές που θα μάθεις και θα χρησιμοποιείς περιλαμβάνουν:
  • Θετικές Δηλώσεις
  • Οραματισμούς
  • Ασκήσεις ματιών Hatha Yoga
  • Βαθιά χαλάρωση σε κατάσταση Άλφα
  • Θετική σκέψη και αλλαγή περιοριστικών ιδεών ώστε να ενθαρρυνθεί η αποδοχή μιας κατάστασης της συνειδητότητας στην οποία βλέπεις καθαρότερα χωρίς γυαλιά ή φακούς.

Για ποιον είναι αυτά τα σεμινάρια

Το εργαστήριο όρασης είναι για οποιονδήποτε με προβληματική όραση, π.χ. μυωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμό, που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν την ευθύνη των εαυτών τους και να κάνουν την εσωτερική δουλειά που απαιτείται ώστε η διαδικασία να είναι επιτυχημένη. Ακόμα και άνθρωποι με «οργανικά» προβλήματα όρασης όπως γλαύκωμα, καταρράκτη κλπ έχουν αναφέρει καθαρότερη όραση σε αυτά τα σεμινάρια.

Η επιστροφή στην διαύγεια της όρασης σημαίνει επίσης επιστροφή στην φυσική κατάσταση της εσωτερικής διαύγειας, υγείας, αρμονίας και ισορροπίας – στο ποιος πραγματικά είσαι. Κατά την διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, είναι σημαντικό να μην φοράτε γυαλιά ή φακούς επαφής, και θα σας ζητηθεί να τα βγάλετε και να μην τα φοράτε – κατά την διάρκεια του σεμιναρίου – ώστε να μπορέσετε να δείτε από μόνοι σας τον βαθμό της βελτίωσης καθώς συμβαίνει.

 

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα Αγγλικά.

 

Εισηγητής: Philippe Hannetelle, εισηγητής του Martin Brofman. 30 χρόνια διδασκαλίας στην μέθοδο του “Body Mirror System of Healing” και “Vision Workshop”.

 


 

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαρτίου 2020
Σάββατο: 09:00 – 19.30 Κυριακή: 09:00 – 19:00
Εγγραφές από 8.30 π.μ
Διαλείμματα: Καφέ: 11:30 & 16:30 περίπου, φαγητού 13:30 με 15:00.

 

Έγκαιρη κράτηση έως 07 Φεβρουαρίου με έκπτωση 50 ευρώ!!!

 

Τόπος Διεξαγωγής:
Ava Hotel & Suites
Λυσικράτους 9, Αθήνα 105 58
Στάση Μετρό: Aκρόπολη

 

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
6977 818013  Όλγα Φασόη | [email protected]

Χρειάζεται προκαταβολή για την κράτηση θέσης

 

Newsletter εγγραφή

 


 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
7 Μαρτίου
Τέλος:
8 Μαρτίου
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
,

Διοργανωτής

Όλγα Φασόη
Τηλέφωνο:
6977-818013
Email:
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Χώρος Διεξαγωγής

AVA Hotel & Suites Athens
Λυσικράτους 9-11
Αθήνα, Πλάκα 10558 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
210 3259000
Website:
https://www.avahotel.gr
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend