Αρχή Εκδηλώσεις Τριετής Εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Υμηττός & online
Ομοιοπαθητική

Τριετής Εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Υμηττός & online

Από Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Υμηττός

 

Η Ομοιοπαθητική είναι μια φυσική θεραπευτική μέθοδος, τα θεμέλια της οποίας τέθηκαν από τον Samuel Hahnneman, στις αρχές του 19ου αιώνα.

Ο Κρίστιαν Φρίντριχ Σάμουελ Χάνεμαν (1755-1843), ήταν Γερμανός ιατρός και ως φιλόσοφος και εμβριθής μελετητής τόσο του ανθρώπινου σώματος όσο και της ιατρικής οδηγήθηκε στην αρχαία ελληνική ιατρική σκέψη, από την οποία υιοθέτησε το Νόμο των Ομοίων: «τα όμοια των ομοίων εισίν ιάματα» (Ιπποκράτης, Άπαντα τα Έργα, Περί τόπων των κατά άνθρωπον). Χρησιμοποιώντας λοιπόν την φιλοσοφική βάση αυτή, μαζί με την γνώση των βοτάνων αλλά και τις γνώσεις αλχημείας που είχε (η αλχημεία ανθούσε στην εποχή του και από την οποία προέκυψαν η σύγχρονη Βιοχημική Ιατρική και η Ομοιοπαθητική Ιατρική), παρήγαγε μέσα από ενδελεχή μελέτη ένα καινούργιο θεραπευτικό εργαλείο: το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Στα πλαίσια της τριετούς φοίτησης στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ, παρέχεται μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στην θεραπευτική αυτή τέχνη, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης Διπλώματος στην Ομοιοπαθητική (με την συμπλήρωση των προαπαιτούμενων μαθημάτων), ή Βεβαίωσης παρακολούθησης (χωρίς προαπαιτούμενα μαθήματα).

Στην Ακαδημία διδάσκεται ο συνδυασμός κλασσικής και σύγχρονης Ομοιοπαθητικής και οι τελευταίες εξελίξεις και προσεγγίσεις που συμβαίνουν στο χώρο παγκοσμίως.

Για μια ολοκληρωμένη εικόνα του περιεχομένου μαθημάτων της Ομοιοπαθητικής όπως διδάσκεται στην Ακαδημία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ το video παρουσίασης από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ελένη Σπυρίδου-Μανιάτη.

Για την απόκτηση Διπλώματος στην Ομοιοπαθητική απαιτείται η παρακολούθηση των κάτωθι μαθημάτων: Ομοιοπαθητική Α, Β και Γ έτος, ΙατρικάΑνάλυση νόσων με βάση την Δυτική ιατρικήΒασική Θεωρία Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (εναλλακτικά Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής). Σ’ αυτήν την περίπτωση ο σπουδαστής χρεώνεται εγγραφή 500 ευρώ, ενώ δεν πληρώνει εγγραφή στα προαπαιτούμενα μαθήματα.

Για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν την εγγραφή τους (κατόπιν εξετάσεων) στον Σύλλογο Ομοιοπαθητικών Ελλάδος [(ΣΟΕ), μέλος του Ευρωπαϊκού Κεντρικού Συμβουλίου Ομοιοπαθητικών (ECCH)], είναι απαραίτητος Τίτλος ή Τίτλοι Σπουδών στην Ομοιοπαθητική, με ελάχιστα τα τρία χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες για τον ΣΟΕ στον σύνδεσμο https://homeopathy-greece.gr/epikoinonia/

Τα μαθήματα εποπτείας δεν είναι υποχρεωτικά, απευθύνονται σε μαθητές και Β’ και Γ’ έτους καθώς και σε απόφοιτους. Τα μαθήματα επικεντρώνονται στην τέχνη λήψης ιστορικού, καθώς θα αναλύονται περιστατικά που θα φέρνουν οι συμμετέχοντες.

Διδάσκουν: Ελένη Σπυρίδου, Αντώνης Γλαρός, Γιώτα Τζεβελέκου, Ξανθίππη Μπρέκα, Ευτυχία Αναπλιώτη


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:

Συνάντηση Ενημέρωσης:
Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 στις 17:00-21:00, Υμηττός

Α ΕΤΟΣ: Έναρξη: 4/10/2022. Λήξη: 22/5/2023
Μαθήματα: 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη 17:00-21:00
Διάρκεια σπουδών Α έτους: 112 ώρες

Β ΕΤΟΣ: Έναρξη: 3/10/2022. Λήξη: 22/5/2023
Μαθήματα: 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα 17:00-21:00
Διάρκεια σπουδών Β έτους: 112 ώρες

Γ ΕΤΟΣ: Ημερομηνίες: 6/10/2022, 10/11/2022, 15/12/2022, 12/1/2023,
9/2/2023, 30/3/2023, 4/5/2023, ημέρα Πέμπτη 17:00-21:00
Διάρκεια σπουδών Γ έτους: 
28 ώρες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ:
Ημερομηνίες: 8/12/2022, 26/1/2023, 16/3/2023, 18/5/2023

Το μάθημα προσφέρεται και εξ’ αποστάσεως, μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ!

Κόστος συμμετοχής: Εγγραφή 200€,
δίδακτρα 1200€ ανά έτος για Α΄ και Β΄ έτος,
420€ για Γ΄ έτος και Μαθήματα εποπτείας 240€

Για τους ενδιαφερόμενους που κατέχουν ήδη το Δίπλωμα της Ομοιοπαθητικής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, το κόστος παρακολούθησης θα είναι 140€ (ή 20€ ανά μάθημα).

Θέλω να το παρακολουθήσω >>

Τόπος Διεξαγωγής:
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
Νυμφαίου 4, Υμηττός

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
210 8010111|  | [email protected] | www.akadimia.gr


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α’ και Β’ ΕΤΟΥΣ:

 • Ιστορία και φιλοσοφία της Ομοιοπαθητικής.
 • Μεγάλοι Δάσκαλοι της Ομοιοπαθητικής και το έργο τους.
 • Ταοϊσμός και Ομοιοπαθητική.
 • Νόμοι Ομοιοπαθητικής.
 • Ιπποκρατική μέθοδος στην αντιμετώπιση του περιστατικού.
 • Όργανον της θεραπευτικής τέχνης, 6η έκδοση.
 • Οι αποδείξεις φαρμάκων του Hahnemann.
 • Τα μιάσματα του Hahnemann.
 • Στο Α έτος διδάσκονται 35 πολύχρηστα φάρμακα της Materia Medica με βάση τους μεγάλους Δασκάλους της Ομοιοπαθητικής.
 • Τα 3 βασικά βασίλεια της Ομοιοπαθητικής Φαρμακολογίας.
 • Άλατα Schuessler και η χρήση τους.
 • Αντιμετώπιση οξέων νοσηρών καταστάσεων με ομοιοπαθητικά φάρμακα.
 • Η χρήση του repertory (ευρετηριολόγιο), λήψη ιστορικού, τεχνικές λήψης (Κλασσική μέθοδος, μέθοδος Sankaran – 8 boxes method – Sankaran DeWise).
 • Τα 10 μιάσματα σύμφωνα με τον Sankaran.
 • Ταξινόμηση σε βασίλεια:
 • Ορυκτά: Περιοδικός πίνακας και τα στάδια εξέλιξης του ατόμου. Αναλυτική παρουσίαση όλων των φαρμάκων του Περιοδικού πίνακα κατά σειρές και κατά στήλες, σύμφωνα με τον Jan Scholten, τον Rajan Sankaran και άλλους συγγραφείς. Ανάλυση περιστατικών για την κάθε σειρά.
 • Φυτά: Οι αισθήσεις των φυτών αναλυτικά κατά οικογένεια, σύμφωνα με τον Rajan Sankaran. Η εξέλιξη των φυτών σύμφωνα με τον Rajan Sankaran, την Michal Yakir (Evolution of Plants), τον Dinesh Chauhan και τον Mahesh Gandhi. Ανάλυση περιστατικών για την κάθε οικογένεια.
 • Ζώα: Κατηγορίες και οικογένειες και ο μηχανισμός τους σύμφωνα με τον Rajan Sankaran: Θηλαστικά, έντομα, αράχνες, ερπετά, πουλιά, μαλάκια και άλλα ζώα από τη θάλασσα. Η εξέλιξη των ζώων σύμφωνα με τον Mahesh Gandhi και τους Joshis. Ανάλυση περιστατικών για την κάθε οικογένεια.
 • Νοσώδη – Σαρκώδη – Αστάθμητα. Χαρακτηριστικά και ανάλυση περιστατικών.
 • Χρήση του ρεπέρτορι. Χρησιμοποιούνται τα πλέον εξελιγμένα ευρετηριολόγια και διδάσκεται η ορθή χρήση τους.
 • Τα 7 επίπεδα της εμπειρίας κατά Sankaran
 • Μέθοδος Misha Norland: Mappa Mundi
 • Παθολογίες της ψυχής
 • Λιγότερο γνωστά φάρμακα
 • Παρουσίαση και ανάλυση περιστατικών του Dr Rajan Sankaran στα Ελληνικά, με την μέθοδό του (synergy).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Γ ΕΤΟΥΣ:

Στο Γ΄ έτος οι σπουδαστές παρακολουθούν βίντεο περιστατικά σε συνεργασία με την Τhe Other Song Academy της Βομβάης. Πρόκειται για μια από τις πλέον καταξιωμένες σχολές Ομοιοπαθητικής σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδρυτής και δάσκαλος της οποίας είναι ο Dr. Rajan Sankaran. Οι μαθητές παρακολουθούν και συμμετέχουν στην διαδικασία λήψης ιστορικού και την ανεύρεση του κατάλληλου ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Γίνεται ανάλυση και επεξήγηση του φαρμάκου που δόθηκε, καθώς και feedback από τον ασθενή.

Σε όλη τη διάρκεια της τριετούς φοίτησής τους, οι σπουδαστές της Ομοιοπαθητικής θα έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν ευρετηριολόγηση χρησιμοποιώντας τα πλέον εξελιγμένα ευρετηριολόγια (ρεπέρτορι), όπως το MacRepertory και το ReferenceWorks, το Radar, το Radar Opus, το Vital Quest, το Vithoulkas compass κ.ά.

 

Newsletter εγγραφή

 

Ημερομηνία

04 Οκτ 2022
Έληξε!

Ώρα

17:00 - 21:00

Ετικέτες Εκδηλώσεων

Εκπαίδευση

Τοποθεσία

Ακαδημία Αρχ. Ελλ. & Παρ. Κιν. Ιατρικής - Υμηττός
Νυμφαίου 4, Υμηττός 172 37, Ελλάδα

Τοποθεσία 2

Online

Διοργανωτής

Ακαδημία Αρχ Ελληνικής & Παραδ. Κινέζικης Ιατρικής
Τηλέφωνο
210-8010111
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
[email protected]
Ιστοσελίδα
www.akadimia.gr

 
Send this to a friend