.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βασική εκπαίδευση στη Μη Βίαιη Επικοινωνία | Γιώργος Τσιτσιρίγκος

Βασική εκπαίδευση στη Μη Βίαιη Επικοινωνία | Γιώργος Τσιτσιρίγκος

64 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

«Δεν επικοινωνώ με το παιδί μου όπως θα ήθελα. Πολλές φορές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμπεριφέρεται έτσι και, όταν το ρωτάω, δεν μου απαντάει…»
«Ο άντρας μου δεν με ακούει. Όταν πάω να του μιλήσω για το πώς νιώθω, παραμένει βουβός ή αλλάζει θέμα…»
«Είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου. Όποτε κάνω λάθος, με τιμωρώ με αυστηρά λόγια και δεν ξέρω κάποιο τρόπο να το σταματήσω αυτό…»

Η ζωή μας στην οικογένεια, τη δουλειά και τις κοινωνικές μας συναναστροφές χρωματίζεται από τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους. Πολλές φορές, η δυσκολίες στην επικοινωνία μας οδηγούν στο να αναλώνουμε την ενέργειά μας σε αχρείαστες συγκρούσεις. Άλλες πάλι φορές, δεν ξέρουμε τον τρόπο να εκφράσουμε τόσο αυτά που μας ενοχλούν όσο και αυτά που εκτιμούμε στη συμπεριφορά των ανθρώπων μας.

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια διαδικασία που μας βοηθά να απελευθερωθούμε συναισθηματικά και να απολαύσουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό μας. Πρόκειται για μια νέα γλώσσα που μας δίνει τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε ουσιαστικές και ισορροπημένες σχέσεις και έτσι να αλλάξουμε τη δυναμική της συνύπαρξης με τους γύρω μας.

Η γλώσσα της Μη Βίαιης Επικοινωνίας μάς δίνει τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε ουσιαστικές και ισορροπημένες σχέσεις και έτσι να αλλάξουμε τη δυναμική της συνύπαρξης με τους γύρω μας.

Ο στόχος της εκπαίδευσης είναι να μάθουμε:

  • Να εκφράζουμε με καθαρότητα και ειλικρίνεια αυτό που αισθανόμαστε με ένα τρόπο που αυξάνει την πιθανότητα και οι άλλοι να μας καταλαβαίνουν και να μας αντιμετωπίζουν ανθρώπινα
  • Να αφουγκραζόμαστε αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι δίπλα μας και να τους ακούμε με τρόπο που καλύπτει τόσο εμάς όσο και αυτούς
  • Να επικοινωνούμε με τον εαυτό μας με τρόπο που μας βοηθά να μας συμπεριφερόμαστε με όλη την ανθρωπιά και την τρυφερότητα που μπορούμε να προσφέρουμε

Η εκπαίδευση γίνεται μέσα από:

  • διαδραστικές ασκήσεις
  • χορό
  • τραγούδι
  • παιχνίδια ρόλων
  • ομαδικό μοίρασμα

Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, μέσα στις οποίες θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας και αντιμετώπισης καθημερινών καταστάσεων.

Η εκπαίδευση έχει βιωματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει προσωπικά μοιράσματα και έκφραση συναισθημάτων. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, συντρόφους και γενικά σε οποιονδήποτε συνεργάζεται και επικοινωνεί στενά με ανθρώπους σε καθημερινή βάση.

Συντονιστής: Γιώργος Τσιτσιρίγκος


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 20 έως Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 | 10:00 – 19:00
Θα υπάρχουν επαρκή διαλείμματα για μεσημεριανό φαγητό, καφέ και ξεκούραση.

Κόστος:
Το κόστος του εργαστηρίου είναι 100 ευρώ.
(Η τιμή περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό, βεβαίωση συμμετοχής πιστοποιημένη από το Center for Nonviolent Communication (CNVC) και ροφήματα.)
Υπάρχει δυνατότητα για ειδικές τιμές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Για όσους έχουν ξανά συμμετάσχει στη βασική εκπαίδευση η τιμή είναι 50ευρώ.

Τόπος Διεξαγωγής:
Το εργαστήρι φιλοξενείται σε χώρο στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
6989-419186 |info@non-violence.gr | non-violence.gr


Γιώργος ΤσιτσιρίγκοςO Γιώργος Τσιτσιρίγκος συντονίζει εκπαιδεύσεις στη Μη Βίαιη Επικοινωνία εδώ και 5 χρόνια.
Βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας επίσημης πιστοποίησης στο Nonviolent Communication από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC).
Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βασικό βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ «Nonviolent Communication, A language of life», το οποίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Κοντύλι με τίτλο «Μη Βίαιη Επικοινωνία, Η γλώσσα της καρδιάς».


 

4ο Φεστιβάλ Κουνταλίνι Γιόγκα

Λεπτομέρειες

Αρχή:
20 Οκτωβρίου 2018
Τέλος:
21 Οκτωβρίου 2018
Κόστος:
€100
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, ,
Ιστοσελίδα:
https://bit.ly/CJp8HP

Χώρος Διεξαγωγής

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη Ελλάδα
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend