.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής & Ελληνικός Βελονισμός-Distance Learning | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

Αρχαία Ελληνική Ιατρική Ακαδημία

41 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η Ακαδημία εγκαινιάζει την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning) κατόπιν απαιτήσεως πλήθους μαθητών από την επαρχία και το εξωτερικό. Ξεκινάμε με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική γιατί θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η μύηση στην Ιπποκρατική σκέψη για την πλήρη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, αλλά και ως θεμέλιο για την εφαρμογή των εναλλακτικών θεραπευτικών τεχνών.

Συνταιριάζουμε την Αρχαία Ελληνική Ιατρική με τους Ιπποκρατικούς Μεσημβρινούς και τον Βελονισμό, γιατί ο Βελονισμός είναι μια θεραπευτική τέχνη με μεγάλη χρηστική αξία που έχει την ιδιότητα να πλάθει θεραπευτές. Όλα αυτά η εποχή μας τα χρειάζεται επειγόντως. Στα πλαίσια αυτά το Ακαδημαϊκό έτος 2019‐2020 παρέχουμε distance learning για τα μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και Ελληνικού Βελονισμού.

Περιεχόμενο μαθημάτων:

• Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Α. (Πυρ και Υδωρ, 4 στοιχεία, Η έννοια της ενέργειας, Πεμπτουσία, Έμφυτο πυρ, Χυμοί, Ανάλυση της ψυχής, Αμυντική ενέργεια, Αίτια ασθενειών)
• Ελληνικός Βελονισμός (Ιπποκρατικοί Μεσημβρινοί και σημεία Βελονισμού).
• Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Β. (Ανθρώπινο σώμα, Ανάλυση των εσωτερικών οργάνων στην υγεία και στην ασθένεια).

Ο στόχος της διδασκαλίας είναι η μύηση στην Αρχαία Ελληνική Ιατρική και η εκμάθηση της θεραπευτικής τέχνης του Ελληνικού Βελονισμού.

Μέθοδος Διδασκαλίας:

Η ύλη του μαθήματος διαιρείται σε 3 κύκλους μαθημάτων:

  1. Βασική θεωρία ΑΕΙ μέρος Α, αποτελείται από οκτώ 2ωρα και ένα 4ωρο βιντεοσκοπημένα μαθήματα
  2. Ελληνικός βελονισμός, αποτελείται από εννέα 2ωρα βιντεοσκοπημένα μαθήματα
  3. Βασική θεωρία ΑΕΙ μέρος Β, αποτελείται από εννέα 2ωρα βιντεοσκοπημένα μαθήματα

Ο σπουδαστής λαμβάνει το υλικό του κάθε κύκλου με την καταβολή του αντίστοιχου ποσού (400 ευρώ ανά κύκλο μαθημάτων). Το υλικό στέλνεται με το ταχυδρομείο (με χρέωση του σπουδαστή) και περιλαμβάνει:

  • Ένα usb stick με τα βίντεο του κύκλου.
  • Το βιβλίο των εκδόσεων της Ακαδημίας που αφορά τον κύκλο μαθημάτων (Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Α για τον 1ο κύκλο μαθημάτων, Ο Ελληνικός Βελονισμός για τον 2ο κύκλο και Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Β για τον 3ο κύκλο μαθημάτων)

Με την ολοκλήρωση της μελέτης του υλικού σε διάστημα 1 έως 3 μηνών, ο σπουδαστής οφείλει να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του δοθούν και να τις στείλει μέσω email στο [email protected]. Στην συνέχεια θα έχει επικοινωνία διάρκειας μιας ώρας με τον κ. Τηλικίδη μέσω skype.

Με την ολοκλήρωση των τριών κύκλων του μαθήματος ο σπουδαστής λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης.


Διδάσκει: 
Αλέξανδρος Τηλικίδης

 


 

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Ακαδημαϊκό έτος 2019‐2020

 

Κόστος συμμετοχής: 1200€

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται το σχετικό οπτικο‐ακουστικό υλικό, καθώς και τα 3 αντίστοιχα βιβλία των εκδόσεων Ακαδημία. Η καταβολή του κόστους γίνεται σε 3 δόσεις. Ο έλεγχος της προόδου των μαθητών γίνεται με προσωπική επίβλεψη του Διδάσκοντα.

Τρόποι πληρωμής:

  • με αντικαταβολή (εντός Ελλάδος)
  • με κατάθεση σε λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς:

ΙΒΑΝ GR 2501710260006026040030833
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 6026-040030-833
Δικαιούχος: Αλέξανδρος Τηλικίδης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ
BIC SHIFT CODE : PIRBGRAA

 

Τόπος Διεξαγωγής:
Distance Learning

 

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
210 8010111 | [email protected] | www.akadimia.gr | Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

 

Newsletter εγγραφή

 


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
1 Ιανουαρίου
Κόστος:
1200€
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
, , ,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, ,
Ιστοσελίδα:
https://bit.ly/2krYxqJ

Send this to a friend