.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βιωματικό Φωτογραφικό Εργαστήριο στις Φυλές της Αιθιοπίας | Μάρω Κουρή

42 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Βιωματικό Φωτογραφικό Εργαστήριο στις ξεχασμένες Φυλές της Αιθιοπίας

Παιδί ονειρευόμουν να βιώνω στιγμές γύρω από τη φωτιά χορεύοντας με ιθαγενείς λαούς. Γρήγορα πραγματοποίησα το όνειρο μέσα από τη φωτογραφική χαρά. Μετά από χρόνια μοναχικότητας που απολαμβάνει ο φωτογράφος, ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ αυτή τη δίψα για το απροσδόκητο με άλλους ανθρώπους.

Στις 29 Φεβρουαρίου 2020 ταξιδεύουμε στον Νότο της Αιθιοπίας για να συναντήσουμε τις αρχαίες φυλές του ποταμού Όμο. Συνοδοιπόροι, ταξιδευτές, μακρυά από τον τουρισμό, σε ένα well being βιωματικό, φωτογραφικό σεμινάριο, διασχίζουμε ατέρμονα τοπία με πρωτόγονα χωριά των φυλών Μούρσι, Χάμερ, Κάρο, Νταρσανέχ. 

Μέσα από την περιπέτεια αναβλύζει η εσωτερική χαρά. Αυτός είναι ο στόχος.

Στην άγρια, ανόθευτη φύση της Αφρικής που μας διδάσκει την αρμονία στη σύνθεση της εικόνας.

 

Μέσα από τη σιωπή, το διαλογισμό, το χορό, τη γείωση, την παρατήρηση, την απλούστευση, η φωτογραφία μας είναι αυθεντική.

ΦωτογραφίΖουμε ανθρώπους συμφιλιωμένους με τη φύση που θαυμάζουν έναν σπόρο, ένα λουλούδι, ένα φτερό, ένα δέντρο και μας εμπνέουν. Βάφουν τα σώματα τους και ντύνονται με τα δώρα της. Ταπεινότητα και μεγαλοπρέπεια αποτυπώνονται στο κάδρο διάφανα.
Εκφράζουμε το μέσα μας, απελευθερωτικά, λυτρωτικά.

Μέσα από mindfullness τεχνικές ερχόμαστε στο κέντρο μας, στο εδώ και στο τώρα, φωτογραφίζουμε ακούραστα, αβίαστα, με πάθος, συνδεδεμένοι με την ομάδα, τις ξεχασμένες φυλές, τον εαυτό μας.

 

H διαδρομή:

Από την Αντίς Αμπέμπα oδικώς στην αρχαία Tiya, το φυσικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στην στην απεραντοσύνη προς τον Νότο, χορταίνουμε εικόνες στα χωριά με τις καλύβες, στην υπόσκαφη εκκλησία Adadi Maryam, στα χωριά των φυλών Konsο, Tsemai, στο Key Afar της φυλής Benna. Στις αφρικάνικες αγορές – τον παράδεισο του φωτογράφου, φωτοβιώνουμε το πολύχρωμο συναπάντημα των φυλών.

Εσωτερικά «φτερουγίσματα» που γίνονται κλικ.

Στο Turmi, οι γυναίκες Hamer μας καλωσορίζουν με τα μαλλιά τους πλεγμένα σε δαχτυλίδια σχηματισμένα από λάσπη και βούτυρο. Χορεύουμε στις όχθες του Omo όπου ζούνε οι Kangatan, ένα μείγμα βοσκών και ψαράδων. Γυναίκες αναδύονται σαν φιγούρες του Τζιακομέτι μέσα από τα πολύχρωμα περιδέραια τους. Οι καλύβες στο Kolcho, σκαρφαλωμένες στους λόφους, “κοιτάζουν” προς τον ποταμό.

Στο Εθνικό Πάρκο Mago οι γυναίκες Mursi έχουν στα κάτω χείλη τους χειροποίητα πιάτα. Βόλτα στους λόφους των αποσταγματοποιών του τζιν areki. Αποχαιρετισμός στην φαντασμαγορική κοιλάδα των βράχων New York of Konso και στα ζωγραφισμένα με πινελιές ποικίλων φυτειών βουνά από την εργατική φυλή Κόνσο.

 

Καθημερινά, φωτογραφίΖουμε με διευκόλυνση από τη Μάρω, με μοιράσματα, με well being & mindfulnees τεχνικές.

Τα βραδάκια στην παρέα μαθαίνουμε την τέχνη του edit, με επιλογή & αξιολόγηση των εικόνων μας. Στόχος, να ανακαλύπτουμε τον εσωτερικό μας δρόμο στην φωτογραφία, ώστε να τον χαράζουμε την επομένη. To εργαστήριο κλείνει με εορταστική προβολή του portfolio με τα φωτογραφικά μας “αποστάγματα”.

 

 

Χρειάζεται να είμαστε εξοπλισμένοι με κάμερα & φορητό Η/Υ με το Adobe Bridge ή άλλο γρήγορο πρόγραμμα επιλογής εικόνων (π.χ Lightroom).

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

 

Εισηγήτρια: Μάρω Κουρή

 


 

 

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 29 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Μετά το τέλος του workshop, όσοι προτιμούν, μπορούν να χαρίσουν στον εαυτό τους μία ή δύο μέρες χαλάρωσης στην αφρικανική πολύχρωμη καστροπολιτεία Χαράρ όπου έζησε ο Αρθούρος Ρεμπώ, με το απίθανο παζάρι και το τσατ .

 

Κόστος Συμμετοχής: 1270 ευρώ (συν Φ.Π.Α)
100 ευρώ σε όσους κλείσουν θέση μέχρι 10/1/2020 (early entry), σε γονείς & εφήβους,
σε όσους φέρουν περισσότερα άτομα στο workshop.

 

Περιλαμβάνονται:
1. Το σεμινάριο
2. Οι διανυκτερεύσεις σε δίκλινα, σε ξενοδοχεία με πρωινό
3. Οι μετακινήσεις από & προς το αεροδρόμιο
4. Τα τζιπ 4χ4 ή μίνι bus
5. Οι αγγλόφωνοι οδηγοί των αυτοκινήτων
6. Οι ντόπιοι ξεναγοί
7. Είσοδοι στις προστατευόμενες περιοχές των φυλών

Eκτός κόστους:
– Αεροπορικό εισιτήριο.
– Γεύματα (6-10 ευρώ με τοπική μπίρα)
– Μονόκλινο:199 δολάρια/άτομο επιπλέον συνολικά για την περίοδο του σεμιναρίου.
– Προαιρετικά εισιτήρια και διανυκτέρευση στο Χαράρ μετά το τέλος του σεμιναρίου.

 

Πληροφορίες|Εγγραφές: 
Μάρω Κουρή Photojournalist, Photo Coach, Osho Humaniversity Therapist
6977296831 (WhatsApp, Viber) | [email protected]
Αθηνά Πέρκα
6938040240 (WhatsApp, Viber) | Messenger :Nouli Perka | [email protected]

 


Είπαν για τα εργαστήρια της Μάρως Κουρή:

“Νέες γνώσεις, πολύ χαρά, πνεύμα ομαδικότητας και παιχνιδιού, κινητικότητα, αυθορμητισμός – αυτά είναι τα βασικά συστατικά του workshop”
Σπύρος Μαρίνος, 58-Dream coach. Μικρές Πατρίδες, Aθήνα 2015

“Μέσα στις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ φωτογράφου και φωτογραφιζόμενων, στα εργαστήρια της Μάρως Κουρή, σπάνε τα όρια και απελευθερώνεται η δημιουργικότητα”
Mohammed Tiwaniy – Photographic Society of Oman 2015.

“Η καθοδήγηση της Μάρως υπήρχε συνεχώς. Η θετική της ενέργεια μας “ανέβαζε” μονίμως… έμαθα να μη σκέφτομαι όταν φωτογραφίζω”.
Βασιλική Αδαμοπούλου, 25, freelancer φωτογράφος. Όαση Σίουα, Αίγυπτος 2018

“… το μεγαλύτερο μάθημα ήταν η ίδια η Μάρω Κουρή. Την παρακολουθούσα όλη την ώρα που φωτογραφίζαμε μαζί. Ήταν εμπειρία για εμένα να βλέπω το πώς κινείται στον χώρο, πώς εναρμονίζεται με τους ανθρώπους και τελικά πώς γίνεται αόρατη. Έμαθα από αυτήν, πριν σηκώσω τη μηχανή, να προσπαθώ να νιώσω αυτό που γίνεται μπροστά μου, να γίνομαι κομμάτι του και μετά να προσπαθώ να το αποτυπώσω. Τελικά έτσι γίνονται οι καλές φωτογραφίες και αυτό είναι το κυριότερο που θα κρατήσω από αυτό το τριήμερο. Την ευχαριστώ πολύ.”.
Πολυτίμης Χαραμή – Tόποι Προσευχής, Αθήνα 2017.

 

Newsletter εγγραφή

 


 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
29 Φεβρουαρίου
Τέλος:
8 Μαρτίου
Κόστος:
1170€ – 1270€
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/events/2441296309471993/

Send this to a friend