.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ζώντας στην επαρχία !

Ζώντας στην επαρχία !

1,139 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, 19:00-21:00
Online, δωρεάν παρακολούθηση,
συμμετοχή στη συζήτηση

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Όμορφη Ζωή έχει την έδρα της σε ένα χωριό 300 κατοίκων, λίγο έξω από το Ναύπλιο.

Αρκετοί γνωστοί και φίλοι μας ρωτάνε:

Πως είναι στην επαρχία ;
Έχει διαφορές από την Αθήνα ;
Πως είναι η καθημερινότητά σας ; Πιο χαλαρά ; πιο τρεχάτα ;
Οι άνθρωποι είναι περισσότερο ανοικτοί; Ή πιο κλειστοί ;
Τα παιδιά έχουν δραστηριότητες να κάνουν ;
Και ακούμε βεβαίως και το περίφημο «Τι ανάγκη έχετε εσείς στην επαρχία !»

Επειδή αυτά τα ερωτήματα έχουν πυκνώσει τον τελευταίο χρόνο, σκεφτήκαμε να καλέσουμε & μερικούς ακόμη φίλους που έχουν μετακομίσει από μεγάλα αστικά κέντρα στην επαρχία και όλοι μαζί να κάνουμε μια ζωντανή, διαδικτυακή συζήτηση.

Στόχος μας να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας και μετά να συζητήσουμε όλοι μαζί για τις ερωτήσεις και τις απορίες σας.

Θα χαρούμε στη δήλωση συμμετοχής να συμπληρώσετε τις ερωτήσεις που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε για όσες περισσότερες από τις ερωτήσεις σας μπορούμε.

 

Δήλωσε τη συμμετοχή σου στη συνάντηση >>

 

Ομιλητές:
Νίκος Αυγερινός, Γεωργία Χατζηνικολάου
Έλενα Γκώγκου, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος
Σοφία Παπαλαζάρου
Χρήστος Λάγνης Πανοηλίας
Λεωνίδας Φλεβαράκης, Γεωργία Φραγκάκη
Νίκος Χατζηκωνσταντίνου
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό των ομιλητών

 


 

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 | 19:00-21:00
Είσοδος στο Zoom: 18:45-19:00

Κόστος: Δωρεάν παρακολούθηση και συμμετοχή στη συζήτηση

Τόπος Διεξαγωγής: Online, μέσα από την πλατφόρμα του ZOOM.
Προτείνουμε να έχετε κατεβάσει το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας ή το κινητό σας, καθώς μέσω του browser δεν θα έχετε όλες τις δυνατότητες ενεργής συμμετοχής.

Για υπολογιστή Android IPhone-IPad

 

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
[email protected]
Τα στοιχεία πρόσβασης θα σας αποσταλούν στο mail που θα δηλώσετε στην ακόλουθη φόρμα.

Δήλωσε τη συμμετοχή σου!


a

Σύντομα βιογραφικά των ομιλητών

Νίκος Αυγερινός & Γεωργία Χατζηνικολάου
Ο Νίκος Αυγερινός και η Γεωργία Χατζηνικολάου, ιδρυτές της Όμορφης Ζωής, μετακόμισαν το 2011 στην Παραλία Κάντιας, ένα παραθαλάσσιο χωριό 20 χλμ έξω από το Ναύπλιο, σε ένα όμορφο σπίτι με κήπο.
Ο Νίκος είναι Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και εργάζεται εξ αποστάσεως με σύντομες επισκέψεις στην Αθήνα για τους πελάτες του, σημαντικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και συνέδρια.
Η Γεωργία είναι Ψυχολόγος και διενεργεί συνεδρίες εξ αποστάσεως και στο σπίτι.
Έχουν δύο κόρες την Ζωή και την Ευτυχία, 4 και 7 ετών, που μαζί με σκυλίτσα τους την Λίλυ απολαμβάνουν την ησυχία του χωριού και την θάλασσα και κάνουν αρκετές δραστηριότητες όπως δημιουργική απασχόληση, πιάνο, μπαλέτο και παραδοσιακούς χορούς.
Στον κήπο έχουν δέντρα, λαχανικά και πλήθος αρωματικών φυτών και βοτάνων, που καλύπτουν ένα μέρος της διατροφής τους.

Έλενα Γκώγκου & Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος
Το όνομά μου είναι Έλενα Γκώγκου, και μαζί με τον σύντροφό μου Κωνσταντίνο Αναγνωστόπουλο, τον γιό μου Ορφέα-Ισίδωρο (το μικρότερο από τα τρία παιδιά μου) και τον γάτο μας, ζούμε στην πόλη της Δράμας από το 2016. Όταν ήρθαμε στη Δράμα, ο Ορφέας πήγαινε πρώτη γυμνασίου, και σήμερα είναι τρίτη λυκείου.
Εργάζομαι ως εναλλακτική θεραπεύτρια (ρέικι, ανθοθεραπεία), και μαζί με φίλους φτιάξαμε την Κοινσεπ «Ανθρώπου Φύσις» προκειμένου να στεγάσουμε τα όνειρά μας: την επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση (μέσω εργαστηρίων και βιωματικών σεμιναρίων άγριας διαβίωσης, βοτανογνωσίας, κτλ) την έρευνα και την προώθηση της Ανθοθεραπείας. Ο σύντροφός μου είναι συνταξιούχος και απασχολείται εθελοντικά στην Κοινσεπ, προσφέροντας δωρεάν «μαθήματα» αυτογνωσίας, και βοηθώντας στην διαλεύκανση των γραφειοκρατικών μυστηρίων.
Δραστηριοποιούμαστε με την Οικολογική Κίνηση Δράμας, όπου είμαι μέλος του ΔΣ, και έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για τις όποιες υποβαθμίσεις παρατηρούμε στο περιβάλλον. Ο γιός μας απολαμβάνει την παρέα και τις δραστηριότητες με τους φίλους του: συζήτηση, ποδόσφαιρο, βόλτες και μπάρμπεκιου στη φύση.

Σοφία Παπαλαζάρου
Είμαι η Σοφία Παπαλαζάρου
& μαζί με την αδερφή μου Δήμητρα έχουμε δημιουργήσει την επιχείρησή μας με το όνομα Σαλαμάνδρα & ασχολούμαστε με κατασκευές ιστοσελίδων & eshop, marketing, διαχείριση social & γραφιστικό σχεδιασμό.
Μετά από πολύ σκέψη αποφασίσαμε η έδρα της επιχείρησής μας να είναι το χωριό μας στην Καστοριά & εγώ προσωπικά εδώ & ένα χρόνο ζω & εργάζομαι από εκεί.
Συχνά με ρωτάνε γιατί επέλεξα το χωριό, εφόσον η εργασία μου, μου επιτρέπει να εργάζομαι εξ’ αποστάσεως από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου. Το χωριό για μένα είναι επαφή με αγαπημένους ανθρώπους, ηρεμία, ομαλοί ρυθμοί, ήλιος, αέρας & όλα αυτά  & πολλά άλλα τα ονομάζω ποιότητα ζωής.
Γιατί στο χωριό;  Ίσως γιατί κάποια στιγμή προκύπτει η ανάγκη να πιάσουμε το νήμα της ζωής μας από την αρχή απλά & φυσικά όπως ακριβώς είναι το χωριό.

Χρήστος Λάγνης Πανοηλίας
Ο Χρήστος Πανοηλίας σε ηλικία τεσσάρων χρονών πρωτοαντίκρυσε την αρχοντική Σύρο, το νησί που αργότερα θα αποκαλούσε ιδιαίτερη πατρίδα του.
Εκεί πέρασε τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια, μέχρι που την άφησε για να πάει 18 ετών στην Αθήνα για να σπουδάσει και να εργαστεί.
Είκοσι χρόνια αργότερα, πήρε την μεγάλη απόφαση και επέστρεψε. Το αρχικό άγχος της προσαρμογής και η ανησυχία για το αν θα ανταπεξέλθει οικονομικά και επαγγελματικά, πέρασε σχετικά γρήγορα και ακολούθησε η προσωπική ηρεμία και η ψυχική γαλήνη, η οποία όπως ο ίδιος πιστεύει είναι ανεκτίμητη.
Ο Χρήστος πλέον ζει καλύτερα και εργάζεται διαδικτυακά από την Ερμούπολη, ενώ θεωρεί πως η μετακίνηση του είναι από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρε ποτέ.

Λεωνίδας Φλεβαράκης & Γεωργία Φραγκάκη
Ο Λεωνίδας Φλεβαράκης και η Γεωργία Φραγκάκη αισθανόμενοι ότι δεν έχουν να χάσουν και πολλά πράγματα αφήνοντας την Αθήνα, εκμεταλλεύθηκαν την αλλαγή του σχολείου του παιδιού τους (δημοτικό- γυμνάσιο) και μια μικρή προϋπάρχουσα υποδομή, κι εγκαταστάθηκαν πριν τρία χρόνια σε ένα παραθαλάσσιο χωριό στην νότια Χίο. Πιστεύοντας και οι δύο βαθύτερα ότι όπου και να βρίσκεσαι, η Ζωή σου φέρνει τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω σου, την χτίζουν (σχεδόν) από την αρχή.
Ο Λεωνίδας πηγαινοέρχεται στην Αθήνα και στην Γερμανία κάνοντας θεραπευτικά και αυτογνωσιακά σεμινάρια με βασικό κορμό το «Ελληνικό Δέντρο της Ζωής». Έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει τους Δίσκους Ενθαλπίας.
Η Γεωργία συνδυάζει την εμπειρία της ως  εκπαιδευτικός και σωματική ψυχοθεραπεύτρια και κάνει «Μαθήματα Προσωπικής ανάπτυξης και Γονεϊκής Τέχνης»  στο χώρο της και μέσω βιντεοκλήσης.
Η επαφή με τη φύση τους ήταν πάντα σημαντική και τώρα μπορούν να την απολαμβάνουν καθημερινά κάτι που έχει βελτιώσει πολύ την καθημερινότητα τους.
Έχουν «συνδημιουργήσει» με μερικούς φίλους μουσικούς και θεραπευτές την ΚοινΣεΠ «Συναρμονία», θέλοντας όλοι τους να μοιραστούν τις ικανότητες τους και τα προϊόντα τους με τον κόσμο.

Νίκος Χατζηκωνσταντίνου
Ο Νίκος Χατζηκωνσταντίνου μετακόμισε με την οικογένειά του από τη Θεσσαλονίκη στη Σκύρο, το νοτιότερο νησί των Σποράδων, το 2019.
Ζει σε ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα όπου μεγαλώνουν τα δύο του παιδιά, ο Ραφαήλ έξι και η Άρτεμις δύο ετών. Εργάζεται στην Πολεμική Αεροπορία ως μηχανικός. Ο ελεύθερος χρόνος αφιερώνεται σε βόλτες στη θάλασσα και πεζοπορίες στο νησί, πειραματισμούς με τη φωτογραφία και αρκετές παιδικές δραστηριότητες.

 

Newsletter εγγραφή

 


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
3 Δεκεμβρίου 2020
Ώρα:
19:00 έως 21:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
, , ,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Online
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Διοργανωτής

Όμορφη Ζωή
Τηλέφωνο:
27520-93030, 6936-703400
Email:
Website:
www.omorfizoi.gr
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend