Πριν από λίγες μέρες είχα τη χαρά να μιλήσω με την Evette Rose. Μια δυναμική και ισχυρή γυναίκα, συγγραφέας του βιβλίου της Μεταφυσικής Ανατομίας και δημιουργό αυτής της σύγχρονης θεραπευτικής τεχνικής.
Το πρώτο επίπεδο αυτής της τεχνικής διδάσκεται ήδη στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, από την Αναστασία Κουτσούρα.
Η Evette Rose θα είναι στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο για να μας διδάξει ολόκληρο το πακέτο Ταχείας Ανάπτυξης της τεχνικής, σε ένα σεμινάριο που περιλαμβάνει τα Επίπεδα 1 & 2 της Μεταφυσικής Ανατομίας. Μια τεχνική που δημιουργεί τον σύντομο δρόμο στη θεραπεία. Μέσα από την επανασύνδεση με τους φυσικούς κύκλους που ήδη έχει το σώμα σας για να αυτοθεραπεύεται, μπορείτε να απελευθερώσετε κάθε τραύμα ανώδυνα και εύκολα, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας.
Evette, έχω ακούσει τόσα πολλά πράγματα για σένα. Θα ήθελα σήμερα να γνωρίσω την ιστορία σου μέσα από τα δικά σου λόγια.

Αν με ρωτήσεις πως είναι η ζωή μου σήμερα, θα έλεγα ότι είναι φανταστική, ακριβώς όλα όσα ήθελα να είμαι, επιτέλους! Φυσικά, η κατάσταση δεν ήταν πάντα έτσι. Υπάρχουν κάποια πράγματα στο παρελθόν του καθενός από εμάς που επηρεάζουν βαθιά, τόσο συναισθηματικά όσο και πνευματικά. Το τελικό αποτέλεσμα αυτών είναι ο αντίκτυπος που έχουν στην ποιότητα της ζωής μας.

Για μένα, οι καταστάσεις αυτές περιελάμβαναν την παιδική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση και τον εκφοβισμό που βίωνα στο σχολείο. Όλα αυτά άλλαξαν πραγματικά το ποια ήμουν τότε ως άνθρωπος, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζα τη ζωή. Όταν βρίσκεσαι σε μία κατάσταση πόνου για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αρχίζεις να διακρίνεις μόνο πόνο. Αυτό φυσικά συμβαίνει με κάθε είδος συναισθήματος. Επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στο αρνητικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να απορροφήσουμε τη χαρά και την ευτυχία, που επίσης υπάρχουν εκεί έξω.

Το θέμα όμως με το φυσικό σώμα είναι ότι έχει ένα ταβάνι, μέχρι το οποίο μπορεί να διαχειριστεί. Μόλις φτάσει σε αυτό, εκεί αρχίζει να κλωτσάει. Εκεί ξεκινάμε να αισθανόμαστε πόνο, συναισθηματικό ή σωματικό. Είναι το σώμα που μας μιλάει, για να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ο πόνος είναι μια παρότρυνση για δράση, ώστε να επιστρέψουμε στο παρόν και να ακούσουμε την έκκληση για αλλαγή που αγνοούσαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ορισμένες φορές βέβαια η αλλαγή που κάνουμε είναι απλώς να δημιουργήσουμε ακόμη έναν μηχανισμό αντιμετώπισης, όπως την κατανάλωση αλκοόλ ή την έναρξη υπερβολικής άσκησης, μόνο και μόνο για να ξεφύγουμε από τον πόνο και να προωθήσουμε το άγχος σε κάτι άλλο.

Αυτό ακριβώς συνέβη και σε μένα, κάπου στης αρχές της δεύτερης δεκαετίας της ζωής μου. Έφτασα λοιπόν στο σημείο όπου κάπνιζα 30 τσιγάρα την ημέρα, κατανάλωνα μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, έπαιρνα μόνη μου φαρμακευτικά σκευάσματα, περνούσα απεριόριστες ώρες στο γυμναστήριο και είχα διατροφικές διαταραχές. Ήταν οι μηχανισμοί αντιμετώπισης που εγώ είχα αναπτύξει.

Φυσικά, μισούσα το φυσικό μου σώμα, καθώς ήταν εκείνο που με έκανε να νιώθω πόνο.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε το σώμα μας γιατί μας προκαλεί πόνο. Ταυτόχρονα, απομακρυνόμαστε από τον πυρήνα, που κρατάει μέσα του τις απαντήσεις για να αντιμετωπίσουμε μια για πάντα όλα όσα μας περιορίζουν».
Λίγο πριν ξεκινήσω το ταξίδι μου προς τη γέννηση της Μεταφυσικής Ανατομίας, υπήρχαν μόνο δύο μονοπάτια: Ζωή ή Αυτοκτονία.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, άρχισα να παρατηρώ ανθρώπους που ήταν πραγματικά χαρούμενοι. Συνειδητοποίησα ότι η μόνη διαφορά ανάμεσα σε εμένα και σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι είναι πραγματικά συνειδητοποιημένοι για το τι δεν λειτουργεί στη ζωή τους. Έτσι, περνούσαν στη δράση για να τα διορθώσουν.

Η δική μου προνοητική απόφαση να περάσω στη δράση, ήταν να γράψω στη μηχανή αναζήτησης της Google: “Πώς να γίνω ευτυχισμένη;”. Άρχισα να διαβάζω τα αποτελέσματα που εμφανίζονταν και να παρακολουθώ τα μαθήματα και τις θεραπευτικές τεχνικές αυτοβελτίωσης που παρουσίαζαν.

Μετά από λίγο, άρχισα να αισθάνομαι πιο ανάλαφρη και αισιόδοξη. Έτσι, ήθελα να μοιραστώ αυτό το δώρο στον κόσμο.

Ποιό ήταν το σημείο εκκίνησης για την Τεχνική της Μεταφυσικής Ανατομίας;

Μια μέρα, ενώ είχα ξυπνήσει ένα θέμα από το παρελθόν, το οποίο είχε φτάσει σε σημείο που ήθελα βοήθεια για να επιλύσω, επισκέφτηκα μία θεραπεύτρια. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ενεργοποιήθηκε και πάλι το τραύμα που είχα από τη σεξουαλική μου κακοποίηση. Ήταν τόσο έντονο, που ένιωθα ότι βιώνω όλη την κατάσταση ξανά από την αρχή. Το ενδιαφέρον ήταν ότι η θεραπεύτρια είχε επίσης τραύμα από σεξουαλική κακοποίηση το οποίο ενεργοποιήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Ένιωσα ότι αυτή ήταν η χειρότερη κατάσταση που μπορεί να βιώσει κάποιος.

Έληξα τη συνεδρία και πήγα σπίτι. Πήρα τηλέφωνο μία φίλη μου, καθότι βίωνα μία κρίση, οπότε ήθελα να τη μοιραστώ με κάποιον. Με καθοδήγησε βήμα προς βήμα μέσα στο τραύμα. 10 λεπτά αργότερα ήταν σαν να μην συνέβη τίποτα. Το σώμα μου ολοκλήρωσε τους κύκλους τόσο απαλά και το τραύμα απλά ολοκληρώθηκε και εξαφανίστηκε. Η μνήμη του τραύματος υπήρχε, αλλά η συναισθηματική φόρτιση εξαφανίστηκε και δεν επέστρεψε ποτέ. Αυτή ήταν και η μέρα που συνειδητοποίησα και αναφώνησα: Τζάκποτ!

Δεν χρειάζεται να ζήσεις ξανά το τραύμα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μοιράστηκα μία από τις δικές μου εμπειρίες στην Evette για το πώς έτυχε κάποια στιγμή στο παρελθόν να αντιμετωπίσω τη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός τραύματος και την απελευθέρωσή του. Με αφορμή αυτή την ιστορία πήρα χρήσιμη γνώση, που αξίζει να μοιραστώ:

Δεν χρειάζεται να ξαναζήσουμε το τραύμα, για να θεραπευθούμε από αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο σχεδίασα τη Μεταφυσική Ανατομία.

Μπορούμε να εργαστούμε με ένα θέμα που μας απασχολεί χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε το τραύμα, ή την πεποίθηση που σχετίζεται με αυτό. Όλα αυτά είναι απλώς οι εκφράσεις και τα συμπτώματα ενός πολύ διαφορετικού προβλήματος.

Πάρτε για παράδειγμα ένα δέντρο. Οι ρίζες του δέντρου είναι το τραύμα, τα κλαδιά του είναι τα συστήματα πεποιθήσεων και τα φύλλα είναι οι πεποιθήσεις και οι μνήμες. Αν οδηγηθούμε απευθείας στη ρίζα του δέντρου, ξεριζώνουμε με τη μία όλα όσα περιβάλλονται γύρω από αυτό.

Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολύ πιο απαλό, ακριβώς όπως το να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να νιώσει ένα συναίσθημα. Όταν συμβεί αυτό, καθαρίζουμε από το τραύμα στο έπακρο και στη συνέχεια μπορούμε να θεραπευθούμε.

Από που προήλθε όλη αυτή η πολύτιμη γνώση, για την ανάλαφρη επούλωση του κάθε τραύματος μέσα από το σώμα και τα συναισθήματά μας;

Έχω εργαστεί μαζί με με χιλιάδες ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα έχω διδάξει σε σχεδόν 100 σεμινάρια παγκοσμίως. Είμαι ερευνήτρια και παρατηρήτρια τραυμάτων. Μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους όχι για να κρίνω, αλλά με την πρόθεση να κατανοήσω τα πάντα σωστά και υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Μέσα από αυτό συνειδητοποίησα ότι το σώμα αποθηκεύει ένα τραύμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και σειρά για όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

Είμαστε όλοι οι ίδιοι, όταν το σκεφτούμε από την οπτική του βιολογικού σώματος, όπως επίσης και την αποθήκευση και απελευθέρωση του τραύματος μέσα σε αυτό. Είναι το συναισθηματικό μας στρες και οι γενετικές προδιαθέσεις που εκφράζονται. Η επιθυμία και η πρόθεσή μου όταν το παρατήρησα αυτό για πρώτη φορά ήταν:

“Αν μπορούσα να καταλάβω ποιος είναι ο αλγόριθμος πίσω από αυτό, θα μπορούσαμε να έχουμε έναν δομημένο τρόπο θεραπείας και μετουσίωσης του συναισθηματικού τραύματος, επομένως και του σωματικού και συναισθηματικού πόνου”.

Η μεγάλη εμπειρία της Evette την οδήγησε σε αυτή τη συνειδητοποίηση:

Όλα όσα χρειάζεστε βρίσκονται στην ουσία μέσα στο σώμα μας. Επομένως, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να θυμηθούμε πως να ακούμε το σώμα και να χρησιμοποιήσουμε την ικανότητα που έχει να απελευθερώνει κάθε τραύμα.

Δεν χρειάζεται να συσχετίζουμε τη θεραπεία με τον πόνο. Φυσικά θα προσπαθήσουμε να απελευθερώσουμε το τραύμα, αλλά αυτό δε χρειάζεται να είναι οδυνηρό.

Ποιοι είναι οι πυλώνες της Τεχνικής Μεταφυσικής Ανατομίας;

Η μεταφυσική ανατομία λειτουργεί με το μεταιχμιακό σύστημα. Αυτός είναι ο συναισθηματικός εγκέφαλος που γνωρίζει όλα όσα βρίσκονται κλειδωμένα μέσα στη συναισθηματική μνήμη. Τα πιο σημαντικά σημεία με τα οποία χρειάζεται να εργαστούμε είναι τα συναισθήματα και τα ένστικτα επιβίωσης, που κινητοποιούν τις αντιδράσεις μας. Είμαστε ζωντανοί, επειδή έχουμε αυτές τις ενστικτώδεις αντιδράσεις ως άμεση απάντηση σε ό,τι βιώνουμε. Αναφέρομαι σε κάτι που είναι ανεπαίσθητο και ασυνείδητο, είναι όμως η κάθε πρωταρχική αντίδραση. Τότε έχουμε τα συναισθήματα.

Συναισθήματα και Ένστικτα ενεργοποιούνται πάντα ταυτόχρονα μέσα στην καθημερινότητά μας. Γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να παρατηρούμε πάντα τις ενστικτώδεις και συναισθηματικές αντιδράσεις. Στη συνέχεια, εξετάζουμε επίσης το πώς ξεκίνησε κάποιος να διαχειρίζεται τα γεγονότα της συναισθηματικής του ζωής μέσα από αυτές τις αντιδράσεις.

Στην Μεταφυσική Ανατομία έχουμε μια πολύ σύντομη διαδικασία 60 δευτερολέπτων όπου βρίσκουμε όλα τα εμπόδια που μας ωφελούν, ώστε να χάνουμε διαρκώς τον δικό μας δρόμο στη ζωή. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εισέλθουμε στις συναισθηματικές και ενστικτώδεις απαντήσεις και να ολοκληρώσουμε τους κύκλους των τραυμάτων πολύ απαλά, σχεδόν ασυνείδητα.

Στη συνέχεια, το σώμα μπορεί να επαναρυθμιστεί και να επιστρέψει σε ένα όμορφο φυσικό σχέδιο σχεδόν σαν να μην συνέβη το τραύμα, ακόμη και αν η μνήμη του μπορεί ακόμα υπάρχει.

Σε αυτά προσθέτουμε την κατανόηση των προγονικών προδιαθέσεων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται στο φυσικό μας σώμα και πώς να τις αναγνωρίζουμε εύκολα και να τις θεραπεύουμε. Αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η Τεχνική της Μεταφυσικής Ανατομίας.

Γιατί θα συνιστούσατε την τεχνική της Μεταφυσικής Ανατομίας ως ένα επιπλέον εργαλείο στην εργαλειοθήκη των θεραπευτών;

Η μεταφυσική ανατομία είναι πολύ ισχυρή, από την άποψη ότι μπορείτε να συμπιέσουμε την επίλυση ενός ζητήματος μέσα σε μία συνεδρία, ειδικά εάν εργαζόμαστε με ένα βαθύ τραύμα. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, αυτό θα απαιτούσε τέσσερις, ίσως και περισσότερες, συνεδρίες. Γιατί να επεκτείνουμε τον πόνο του θεραπευόμενού μας εάν έχουμε αυτή τη σύγχρονη έρευνα και τεχνική που είναι εδώ για εμάς; Εξάλλου, το πιο σημαντικό είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας ό,τι καλύτερο στον χώρο μας, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων ερευνών και τεχνικών.

Κάθε μία από τις τεχνικές έχει το κοινό της, σύμφωνα με το τι είναι καταλληλότερο για έναν θεραπευόμενο να λάβει. Αν υπάρχουν όμως καταστάσεις που έχουν φθάσει σε ένα τέλμα για σας, απλά δώστε μια ευκαιρία στην Μεταφυσική Ανατομία.

Η συγκεκριμένη τεχνική έχει σχεδιαστεί για να σας προσφέρει πολλά εργαλεία, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε με την ίδια αποτελεσματικότητα τόσο για τις μέρες που αισθάνεστε super διαισθητικοί, είτε και όχι.

Ακόμα και σε μία δύσκολη ημέρα, η τεχνική είναι εδώ για να σας βοηθήσει να εργαστείτε γύρω από κάθε θέμα και η θεραπείες σας να είναι εξίσου αποτελεσματικές. Έτσι, σκεφτείτε ότι αποκτάτε πρόσβαση σε πολλά και διασκεδαστικά εργαλεία αντιμετώπισης και μετουσίωσης των διαφορετικών συναισθημάτων.

Αναφορικά με τους ανθρώπους που δεν είναι θεραπευτές και διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη. Για ποιους λόγους θα συνιστούσατε να δοκιμάσουν την Τεχνική της Μεταφυσικής Ανατομίας;

Η Μεταφυσική Ανατομία απευθύνεται σε κάθε άτομο, επαγγελματία ή μη, που θέλει απλώς να είναι και πάλι ευτυχισμένος.

Είναι μια τεχνική που μας βοηθά να ανακτήσουμε τη δύναμή μας και να πάρουμε και πάλι τον έλεγχο της ζωής μας πίσω. Ακόμα και στις περιστάσεις που νιώθουμε αδύναμοι, όταν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση του νου, τα συναισθήματα και την ικανότητά μας να λαμβάνουμε αποφάσεις, ο έλεγχος βρίσκεται και πάλι στα χέρια σας.

Από τις 03 έως τις 07 Απριλίου θα είσαι μαζί μας στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μας διδάξεις όλο το μαγικό πακέτο αυτής της Τεχνικής σε ένα σεμινάριο που περιλαμβάνει τα Επίπεδα 1 & 2 μαζί. Τι θα βιώσουμε σε αυτή την εμπειρία;

Θα γνωρίσουμε μαζί την έρευνα πίσω από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μου και την Τεχνική της Μεταφυσικής Ανατομίας. Θα καταλάβουμε πώς λειτουργεί το σώμα και πως επιλύουμε τα τραύματά του. Θα εξετάσουμε την εποχή που υπήρξαμε μέσα στη μήτρα.

Τώρα πια γνωρίζουμε ότι ο πλακούντας δεν αποτελεί εμπόδιο μεταξύ της μητέρας και του παιδιού και αυτό είναι κάτι που επηρεάζει όλη τη μετέπειτα ζωή μας. Έτσι, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος από εσάς που δεν είναι δικό σας. Αυτό περιλαμβάνει και τη γιαγιά, από την πλευρά της μητέρας σας, μιας και η μητέρα σας υπήρχε ήδη στην εποχή της γιαγιάς σας. Υπάρχουν τόσα πολλά χρονοδιαγράμματα για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμη ο κατάλληλος συσχετισμός από πλευράς τραυμάτων, που θα ανακαλύψουμε και θα ξεκαθαρίσουμε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα επιστρέψουμε μια και καλή στον αυθεντικό μας εαυτό.

Ταυτόχρονα θα μάθουμε πως να εργαζόμαστε με κάθε συναισθηματικό, σωματικό, ψυχολογικό και πνευματικό τραύμα και να πάρουμε στην πράξη την επιλογή για την ποιότητα της ζωής σας πίσω στα χέρια σας. Θα έχετε επίσης την προαιρετική ευκαιρία να γίνετε θεραπευτής της Τεχνικής, σε περίπτωση που θέλετε να βοηθήσετε κι άλλον κόσμο να απελευθερωθεί από τα δικά του τραύματα και να ανακτήσει μια και καλή τον έλεγχο της ζωής του.

Υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα ή απαραίτητα προηγούμενη εμπειρία για όποιον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει;

Όχι, απολύτως κανένα. Το σεμινάριο καθώς και όλη η τεχνική είναι φιλικά προς κάθε ενδιαφερόμενο και ανοικτά προς όλους. Δεν είναι σα να διδάσκετε στο σώμα σας πώς να ξεκινήσετε την ολοκλήρωση του κύκλου φυσικών τραυμάτων και να απελευθερώνετε τον πόνο από μόνο του. Είναι κάτι που είχατε πάντα ως γνώση και μπορείτε να το κάνετε. Απλά το ξεχάσατε. Δεν υπάρχει κάτι μαγικό πίσω από αυτό.

Κάποια τροφή για έμπνευση για το τέλος:
Τι θα λέγατε στους ανθρώπους της σύγχρονης ζωής που αναζητούν και επιθυμούν να βρουν το αίσθημα της πληρότητας και της ευτυχίας στη ζωή τους;

Θα έλεγα ότι τα καλά νέα είναι πως αυτό που ψάχνουμε σας μας ακολουθούσε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Και αυτό είναι το σώμα σας με τις όμορφες γενετικές του προδιαθέσεις. Έχουμε την ικανότητα και όλα όσα χρειάζονται για να αισθανόμαστε και να απολαμβάνουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε. Δεν έχει να κάνει με κάτι που χρειάζεται να αναζητήσουμε. Δεν χρειαζόμαστε έναν χάρτη για να βρούμε κάτι έξω από τον εαυτό μας.

Όλες οι απαντήσεις σας παρακολουθούν στο ταξίδι που ψάχνετε. Έχετε ήδη πετύχει, με την έννοια ότι έχετε ολοκληρώσει την κάθε μέρα μέχρι τώρα.

Από εδώ και στο εξής γίνεται μόνο καλύτερο.

Συνέντευξη στη Φωτεινή Βαβίτσα
για την Όμορφη Ζωή

Εάν θεωρείτε τη Μεταφυσική Ανατομία ενδιαφέρουσα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σεμινάριο: “Εντατική Εκπαίδευση στα Επίπεδα 1 & 2 της Τεχνικής Μεταφυσικής Ανατομίας”. Πραγματοποιείται από τις 03 Απριλίου έως τις 07 Απριλίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, από τη δημιουργό της τεχνικής Evette Rose.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Διαβάστε περισσότερα για τη Μεταφυσική Ανατομία στο άρθρο: Το σώμα σου κρύβει όλη τη σοφία για να απελευθερώσεις τα τραύματα σου

Μάθετε περισσότερα για τη Μεταφυσική Ανατομία.
Γνωρίστε τη Μεταφυσική Ανατομία στην Ελλάδα.

Παρακολουθήστε την Evette Rose στο ακόλουθο βίντεο:

Metaphysical Anatomy Greece from Anastasia Koutsoura on Vimeo.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.