169 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η ευγνωμοσύνη συμβάλλει στην καλή υγεία

 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που σταμάτησες να αναγνωρίζεις πραγματικά όλα όσα για τα οποία είσαι ευγνώμων; Υπάρχει μια ολόκληρη λίστα από λόγους για τους οποίους θα πρέπει να κάνουμε την ευγνωμοσύνη καθημερινή πρακτική.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η ευγνωμοσύνη σου για όσα έχεις στη ζωή σου, παρέχει μια ολόκληρη σειρά από οφέλη για την υγεία, από τη βελτίωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μέχρι και την καλύτερη ψυχική υγεία.

Δες μερικά από τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία – τόσο σωματικά όσο και ψυχικά – που κερδίζεις, δείχνοντας ευγνωμοσύνη. Η ευγνωμοσύνη συμβάλλει στην καλή υγεία και την ευημερία σου.

Συμβάλλει στην καλή ψυχική υγεία των εφήβων

Σύμφωνα με φετινή έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της American Psychological Association, οι ευγνώμονες έφηβοι είναι και πιο ευτυχισμένοι στη ζωή τους. Παράλληλα, έχουν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματά τους στο σχολείο και αργότερα στις σχολές τους γιατί βλέπουν πιο θετικά το μέλλον τους.

Αυξάνει την ευημερία

Η καθημερινή υπενθύμιση στον εαυτό μας όλων των πραγμάτων για τα οποία είμαστε ευγνώμονες, συμβάλλουν στο να έχεις μια πιο φωτεινή προοπτική για τη ζωή και μια μεγαλύτερη αίσθηση της θετικότητας. Νιώθοντας ευγνωμοσύνη θα νιώθεις και μεγαλύτερη ευημερία.

Γίνεσαι καλύτερος φίλος

Αναγνωρίζεις πράγματα στους ανθρώπους που αγαπάς, άρα και στους φίλους σου. Νιώσε ευγνωμοσύνη για τη σχέση σου με αυτούς και θα ισχυροποιήσεις τους δεσμούς σας. Παράλληλα μετάφερε αυτό το συναίσθημα και στους υπόλοιπους.

Κοιμάσαι καλύτερα

Η ευγνωμοσύνη συμβάλλει στη σωστή ψυχική υγεία που σχετίζεται άμεσα με τον ύπνο. Έρευνες έχουν αποδείξεις πως, 15 λεπτά σκέψεων για όλα τα πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες, βοηθούν στο να κοιμηθείς καλύτερα και ποιοτικότερα.

Ωφελεί την καρδιά

Νιώθοντας ευγνωμοσύνη, διώχνουμε το άγχος που αισθανόμαστε για διάφορα πράγματα ή καταστάσεις, οπότε μειώνεται ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις που σχετίζονται με το άγχος. Δυνάμωσε την καρδιά σου, νιώθοντας ευγνωμοσύνη.

Της Αγγελίνας Μάνου

Πηγή: ipop.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εγγραφή στις ενημερώσεις της Όμορφης Ζωής

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.