Εξαντλημένη μάνα

0
123

«Ξυπνάω νωρίς το πρωί. Όλοι κοιμούνται. Αθόρυβα, φροντίζω τα «θέλω» των άλλων που είναι τα «πρέπει» τα δικά μου. Γρήγορα, γρήγορα ετοιμάζομαι για δουλειά. Βιαστικά κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Κάνω μηχανικές κινήσεις για να πιάσω τα μαλλιά μου. Κλέβω ένα λεπτό από τα «θέλω» των άλλων. Με κοιτάζω. Μεγάλωσα…Μεγάλωσα και όλο ικανοποιώ τις ανάγκες των αγαπημένων μου. Το «καλό» κορίτσι που μεταμορφώθηκε σε «καλή» μητέρα.

Δε προλαβαίνω να σκεφτώ περισσότερα.

Δε θέλω κιόλας.

Ξυπνάω τα παιδιά και τα ετοιμάζω για το σχολείο. Τρέχω γρήγορα για να είμαι συνεπής στη δουλειά μου. Νιώθω πίεση και ένταση από παντού. Όλοι κάτι ζητούν από εμένα.

Πέρασε η ώρα. Δε πρόλαβα ούτε να φάω. Όλη μέρα ζω στην ένταση.

Δραστηριότητες των παιδιών, μαγείρεμα για την οικογένεια, δουλειές του σπιτιού, υποχρεώσεις, ψώνια. Σουρουπώνει και ακόμα τα θέλω των άλλων διψούν για ικανοποιήσεις. Πόσο κούραση έχω μέσα μου…

Βράδιασε περισσότερο. Όλοι είναι στα κρεβάτια τους. Θέλω να κάτσω, αλλά ασυναίσθητα πάω στον καθρέπτη. Κοιτάζω την μορφή μου. Με αναπολώ όταν ήμουν μικρό παιδί.

Γέλια, παιχνίδια, αστεία!

Κλείνω τα μάτια και ψάχνω αυτό το μικρό κορίτσι, μέσα μου…Είναι παραπονεμένο, μόνο του και δεν έχει κάποιον να παίξει…

«Θέλω να παίξω και να γελάσω δυνατά»

Ανοίγω τα μάτια μου. Με αντικρύζω στο εδώ και τώρα. Το «καλό» κορίτσι μεγάλωσε μόνο οπτικά: «Θέλω να παίξω και να γελάσω δυνατά». Το λέω πολλές φορές…

Κλαίω και νοερά αγκαλιάζω το παιδί που έχω μέσα μου: «συγνώμη που δε άκουγα».

Να θυμάσαι: Όσες επιθυμίες των άλλων εκπληρώνεις, άλλες τόσες θα γεννηθούν.

Για να είναι καλά τα παιδιά σου, για να έχεις μια όμορφη σχέση με τον άντρα σου, για να βάζεις τα όριά σου χρειάζεται να αγκαλιάσεις το μικρό παιδί μέσα σου. Πρώτα θα θεραπεύσεις τη σχέση με τον εαυτό σου και ύστερα τις σχέσεις με τους σημαντικούς άλλους. Για να είναι καλά τα παιδιά, χρειάζεται πάνω από όλα να είναι καλά η μαμά τους!

 

Newsletter εγγραφή

 

 

Στέλλα Μαστροδούκα
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Στέλλα Μαστροδούκα (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας