Ευχαριστώ για όλα τα θεϊκά ταλέντα που μου έχουν δοθεί

1
344

“Όταν συναντήσετε το Θεό, το µόνο που θα σας ρωτήσει είναι πόσο αξιοποιήσατε τα ταλέντα που σας έδωσε”.
Γνωµικό

 

Η κάθε ψυχή σε αυτόν τον κόσµο είναι µοναδική και διαθέτει θεϊκές αρετές και ταλέντα. Αυτά τα ταλέντα αναπτύσσονται ή χάνονται, ανάλογα µε το πόσο τα αξιοποιούµε ή όχι.

Ο καθένας από εµάς, είναι «γεννηµένος» και «ταγµένος» για ένα σκοπό, σε αυτή τη ζωή. Αρκεί να αναγνωρίσει αυτό τον σκοπό και να αφοσιωθεί σε αυτόν. Όσοι έχουν πλήρη επίγνωση του πεπρωμένου τους από νεαρή ηλικία, είναι από τους τυχερούς αυτής της ζωής.  Όταν είµαστε παιδιά, επειδή ήµασταν σε συνεχή επαφή µε την εσωτερική µας φωνή, γνωρίζαµε πολύ καλά τα ταλέντα µας και το επάγγελµα που θα µας κάνει ευτυχισµένους.

Σε εκείνη την τρυφερή ηλικία, αφουγκραζόµαστε τη διαίσθηση µας, η οποία είναι  ανόθευτη ακόµη από τις περιορισµένες πεποιθήσεις που επιβαρυνόµαστε αργότερα.

Αν έχετε ξεχάσει κάποια από τα ταλέντα σας, επιστρέψτε στην παιδική σας ηλικία και θυµηθείτε τί κάνατε ως παιδιά. Πώς χαιρόσασταν και διασκεδάζατε. Εκεί θα βρείτε την αλήθεια σας.

Αν έχετε την πεποίθηση ότι τα ταλέντα σας, σας τα χάρισε o Ίδιος ο Δηµιουργός σας, δε θα νιώθετε απλά ευγνωµοσύνη για αυτά, αλλά θα τα τελειοποιείτε, ακόμη περισσότερο.

Τα ταλέντα µας στην πραγµατικότητα ανήκουν σε όλους, και µας έχουν δοθεί, για να τα µοιραστούµε γενναιόδωρα µε τους συνανθρώπους µας.

τα ταλέντα
Ένα από τα πιο όµορφα συνάµα, και σπουδαία καθήκοντα που έχουµε, είναι να αναπτύσσουµε συνεχώς τα ταλέντα µας. Σκεφτείτε πόσο πιο φτωχός θα ήταν ο κόσµος µας, αν δε συνέβαινε αυτό.

Οι τέχνες, όπως το θέατρο, ο κινηµατογράφος, η ζωγραφική, η µουσική, ο χορός, η ποίηση, αλλά και η λογοτεχνία και η πνευµατικότητα, άνθισαν ανά τους αιώνες, γιατί απλοί άνθρωποι όπως εµείς, δεσµεύτηκαν να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους και να αφήσουν στον κόσµο τη δική τους σφραγίδα. Πόση χαρά, συγκίνηση, ψυχαγωγία, µάθηση και γνώση δεν έχουµε λάβει, από το παράδειγµα τέτοιων σπουδαίων ψυχών; Δε νιώθουµε κι εµείς την ευθύνη να αφήσουµε τη στάµπα µας σε αυτόν τον κόσµο;

Όταν τα κίνητρά µας πηγάζουν από τη χαρά και τη γενναιοδωρία να ωφελήσουµε µέσα από τα θεϊκά µας ταλέντα, τότε θα παρατηρούµε όλο και περισσότερο αυτά να ανθίζουν, να διευρύνονται και να εξαγνίζονται. Η διάθεσή µας για προσφορά και η συνεχής δηµιουργικότητά µας, θα αποτελεί έµπνευση στις ζωές των άλλων. Ακόµη, θα γεννιούνται καινούρια ταλέντα, που θα φαντάζουν στην κυριολεξία ουρανοκατέβατα.

Ζώντας τη ζωή µας σε ένα επίπεδο σκοπού, µία ζωή προσφοράς και χρησιµότητας, θα νιώθουµε ευλογηµένοι και σαν θεϊκά κανάλια θα ενθαρρύνουµε τους συνανθρώπους µας να αναδύουν κι εκείνοι τα δικά τους µοναδικά ταλέντα. Με το µοίρασµα των χαρισµάτων µας, η ενέργειά µας θα ρέει και θα είµαστε ανοιχτοί να ανταλλάσσουµε νέες ιδέες και οράµατα µαζί τους.

Στον κόσµο µας σήµερα, οι περισσότεροι βροντοφωνάζουν τα χαρίσματά τους, αλλά η αλαζονεία που επιδεικνύουν, δυστυχώς τους κάνει να χάνουν την οµορφιά τους και έτσι δεν εµπνέουν κανέναν µε αυτή τη στάση τους. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, όπου το εγώ κυριαρχεί, η ευγνωµοσύνη πετάει µακριά…

Ας κλείσουµε για ένα λεπτό τα µάτια µας και ας αναλογιστούµε:
  • Πόση ευγνωµοσύνη έχουµε για τα ταλέντα που µας έχουν δοθεί από το Δηµιουργό µας;
  • Μήπως δεν έχουµε αναγνωρίσει ακόµη αυτά τα θεϊκά δώρα;
  • Μήπως τα θεωρούµε δεδοµένα ή βροντοφωνάζουµε µε αλαζονεία τα ταλέντα που έχουµε;
  • Σήµερα πείτε ολόψυχα «ευχαριστώ» για όλα τα θεϊκά σας ταλέντα.
Άσκηση

1: Σήµερα θυµηθείτε όλα τα θεϊκά σας ταλέντα και καταγράψτε τα, στο τετράδιο ευγνωµοσύνης σας. Γράψτε τουλάχιστον τρία θεϊκά σας ταλέντα. Ευχαριστήστε ολόψυχα το Δηµιουργό σας για όλα τα ταλέντα που σας έχει χαρίσει και πείτε «ευχαριστώ» στο κάθε ταλέντο σας ξεχωριστά.

(Απόσπασμα από το βιβλίο μου: «Η μαγική δύναμη του Ευχαριστώ»)

 

 

 

 

Τάνια Ρούμκου

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας