… Όταν το συνειδητοποιήσεις αυτό, τότε έχεις φτάσει στο τέλος του ταξιδιού σου ως άνθρωπος και ως ψυχή. Μπορεί εσύ, ως άνθρωπος, να έχεις διάφορους στόχους όμως η ψυχή σου έχει μόνο έναν στόχο… να συνειδητοποιήσει πως είναι ο ωκεανός… και να ζήσει σύμφωνα με τούτη την αλήθεια…

 

Λέω να ξεκινήσω το ταξίδι από το τέλος του. Το τέλος του ταξιδιού είναι ένας απέραντος ωκεανός ευδαιμονίας, ύπαρξης, συνειδητότητας όπου στην επιφάνεια του σχηματίζονται μικρά κύματα. Ο ωκεανός αυτός δεν έχει ούτε αρχή, ούτε τέλος. Είναι πανταχού παρόν, αιώνιος, απεριόριστος, αμετάβλητος, ακίνητος. Είναι το υλικό που δίνει σχήμα και μορφή σε κάθε κύμα και ρυτιδισμό· για λίγο εμφανίζονται στην επιφάνεια του νερού και εξαφανίζονται σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η ψυχή σου κάνει ένα μεγάλο ταξίδι μέσα από την ανθρώπινη εμπειρία. Και τι δεν περιλαμβάνει αυτή η εμπειρία…

Γέννηση, ανάπτυξη, παιχνίδι, ευθύνες, δουλειά, οικογένεια, σκέψεις, συναισθήματα, ασθένειες, αδιέξοδα, χαρά, λύπη, επιθυμίες, προσδοκίες, απελπισία, ευτυχία, απώλεια, αγάπη, ζήλια, μίσος, κατάθλιψη, έρωτας, θάνατος… Όλα αυτά είναι τα κύματα και οι ρυτιδισμοί στην επιφάνεια του ωκεανού. Εμφανίζονται και εξαφανίζονται.

Κάθε σου σκέψη, συναίσθημα ή εμπειρία, είναι ένα κύμα που για λίγο μένει και μετά χάνεται. Η ίδια σου η ύπαρξη ως σώμα είναι επίσης ένα κύμα. Για λίγο εμφανίζεται στην επιφάνεια του ωκεανού και μετά εξαφανίζεται. Κάθε τι που βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι, άνθρωποι, φυτά, ζώα, καιρικές συνθήκες, ιδέες, σπίτια, αστέρια, κοσμικά φαινόμενα, ενέργεια… όλα αυτά είναι επίσης κύματα και ρυτιδισμοί στον ωκεανό της αιώνιας ευδαιμονίας, ύπαρξης, συνειδητότητας. Με λίγα λόγια, αντιλαμβάνεσαι μόνο τα κύματα και όχι τον ωκεανό.

Ποιος είναι ο ωκεανός; Είσαι εσύ. Είσαι η αιώνια ευδαιμονία, ύπαρξη, συνειδητότητα μόνο που το έχεις ξεχάσει.

Είσαι το Απεριόριστο Ον που προβάλλει έναν υλικό κόσμο, το matrix. Το σώμα σου είναι με τέτοιον τρόπο «ρυθμισμένο» ώστε να βλέπει και να αντιλαμβάνεται μόνο τα κύματα… και όχι τον ωκεανό. Να αντιλαμβάνεται το matrix.

Όταν το συνειδητοποιήσεις αυτό, τότε έχεις φτάσει στο τέλος του ταξιδιού σου ως άνθρωπος και ως ψυχή. Μπορεί εσύ, ως άνθρωπος, να έχεις διάφορους στόχους όμως η ψυχή σου έχει μόνο έναν στόχο ο οποίος παραμένει ο ίδιος από την στιγμή που ήρθε σε ύπαρξη: να συνειδητοποιήσει πως είναι ο ωκεανός… και να ζήσει σύμφωνα με τούτη την αλήθεια.

Και επί του πρακτέου… πώς γίνεται αυτό όταν νιώθεις πως όλα είναι μάταια; Όταν σε πνίγουν οι επιθυμίες που δεν εκπληρώνονται ή όταν δεν μπορείς να ξεπεράσεις μια απώλεια ή όταν τα χρέη σε φέρνουν σε απόγνωση; Όταν σε προδίδει ο καλύτερός σου φίλος ή όταν βρίσκεσαι σε έναν γάμο που δεν σε εκφράζει, αλλά δεν μπορείς και να φύγεις;

Τι κάνεις τότε; Πώς μπορείς να αφιερωθείς στον στόχο της ψυχής σου όταν χρειάζεται συνεχώς να διεκπεραιώνεις υποχρεώσεις στον κόσμο και να αντιμετωπίζεις συναισθήματα και σκέψεις; Όλα αυτά, όσο ζεις, δεν σταματούν. Ακόμη και στο πιο ήσυχο μέρος της Γης να πας, μπορεί να καταφέρεις να ξεφύγεις από τις εξωτερικές προκλήσεις, όμως θα κουβαλήσεις τις εσωτερικές συγκρούσεις μαζί σου.

Το θέμα δεν είναι να αποκοπείς από τον κόσμο για να αποκαλύψεις τον ωκεανό της αιώνιας ευδαιμονίας, ύπαρξης, συνειδητότητας.

Αυτό μπορείς να το κάνεις εδώ και τώρα… με τη ζωή που έχεις τούτη εδώ τη στιγμή, όπως ακριβώς συμβαίνει, στο αποκορύφωμα των αδιεξόδων, συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων και απελπισίας. Εδώ και τώρα γίνεται το πρώτο βήμα.

Όταν συνειδητοποιήσεις πως είσαι αυτός ο ωκεανός, έχεις βγει έξω από το matrix, έξω από την ψευδαίσθηση του κόσμου. Κοιτάς τα κύματα και τους ρυτιδισμούς στην επιφάνεια και γνωρίζεις πως δεν είναι αληθινά. Είναι απλά εμπειρίες που συμβαίνουν στο σώμα, αλλά εσύ δεν είσαι το σώμα· είσαι το Απεριόριστο Ον, η αιώνια εκείνη Συνειδητότητα που έχει φέρει σε ύπαρξη έναν κόσμο ψευδαίσθη-σης… και ζεις μέσα σε αυτό. Είσαι ο ωκεανός που πάνω του συμβαίνουν ρυτιδισμοί και κύματα.

Γιατί το έχει κάνει αυτό η Συνειδητότητα; Γιατί δημιουργεί έναν κόσμο ψευδαίσθησης που έχει πολύ πόνο και λίγη χαρά;

Για έναν άνθρωπο που ο σκοπός της ζωής του ταυτίζεται με τον σκοπό της ψυχής του, δηλαδή να συνειδητοποιήσει πως είναι ο ωκεανός, αυτές οι φιλοσοφικές ερωτήσεις δεν έχουν καμία σημασία… Είναι μέρος της ψευδαίσθησης… Είναι μέρος του matrix.

Για τον άνθρωπο που γνωρίζει πως είναι ο ωκεανός, οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στη ζωή του, ξέρει πως όλα είναι όπως πρέπει να είναι. Ο θάνατος, μια ανίατη ασθένεια, μια οικονομική καταστροφή… όλα συμβαίνουν γιατί έτσι συμβαίνουν. Και τα αποδέχεται με χάρη και αγάπη. Το σώμα μπορεί να διαμαρτύρεται, να πονάει, να γκρινιάζει, το σώμα μπορεί να βιώνει όλα τούτα τα κύματα, όμως η ψυχή έχει ήδη αποκαλύψει τον απέραντο ωκεανό και νιώθει γαλήνη. Είναι στο σπίτι της.

Αν νιώθεις ένθερμο ενδιαφέρον για τον ωκεανό και ζήλο για την διαδικασία, τότε ο σκοπός της ζωής σου αρχίζει να ευθυγραμμίζεται με τον σκοπό της ψυχής σου.

Αρχίζεις να βλέπεις πέρα από τους ρυτιδισμούς και τα κύματα και σε ενδιαφέρει το σιωπηλό βάθος του ωκεανού. Σε ενδιαφέρει η ουσία, σε ενδιαφέρει να αποκαλύψεις την Συνειδητότητα και να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου με βάση τούτη την αλήθεια.

Σε αυτό το σημείο αρχίζεις να απολαμβάνεις πραγματικά το ταξίδι σου ως άνθρωπος και ως ψυχή. Βιώνεις την θλίψη, την απώλεια και την χαρά χωρίς να σε επηρεάζουν. Οι εμπειρίες, οι σκέψεις και τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν. Αρχίζεις να εσωτερικεύεσαι και να απολαμβάνεις τον κόσμο, όπως ακριβώς εκδηλώνεται, μέσα από την εσωτερική σιωπή… συνειδητοποιώντας πως δεν είσαι το κύμα ή το ρυτιδισμός… είσαι ο ωκεανός… ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή σου.

Και τότε είναι που ο στόχος της ψυχής μετουσιώνεται μια εσώτερη αίσθηση κατεύθυνσης που σε έλκει και σου δείχνει τον δρόμο.

Και για πρώτη φορά, ως ψυχή, δεν ταξιδεύεις για να πετύχεις εκείνο ή το άλλο, δεν ταξιδεύεις για να φτάσεις κάπου, δεν ταξιδεύεις για να συνειδητοποιήσεις πως είσαι το Απεριόριστο Ον… αλλά ταξιδεύεις για το ταξίδι.

Ταξιδεύεις για την διαδρομή που είναι άξια αγάπης όπως ακριβώς εκδηλώνεται.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: elenaera.com/gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Έλενα Έρα

Η σταγόνα που μοιράζω μέσα από τα γραπτά και την τέχνη, βοηθούν τον άνθρωπο να κατανοήσει το ταξίδι της ψυχής του και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή αλλά και τον κόσμο. Ένα απεριόριστο Σύμπαν δυνατοτήτων είναι διαθέσιμο μέσα μας… αρκεί να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε και πώς να κοιτάξουμε.
Έλενα Έρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας