Του Στέφανου Βαούτη
Ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να συλλαμβάνει στη σκέψη του ένα δυνητικό μέλλον καθώς και να αναλογίζεται το παρελθόν και να τα αξιολογεί ως προς το παρόν και τις δυνατότητες του.
Αυτή η ικανότητα είναι μια εκπληκτική λειτουργία του νου.
Μπορούμε να αντιληφθούμε, πέρα από τη διάσταση του χρόνου.
Αντιλαμβανόμαστε το σημείο όπου βρισκόμασταν το σημείο όπου είμαστε τώρα και εκείνο το σημείο που διαισθητικά αντιλαμβανόμαστε ότι αντιστοιχεί σε αυτό που είμαστε ικανοί να κάνουμε και να είμαστε.
Αυτή η λειτουργία είναι η φαντασία μας
Η φαντασία λειτουργεί σαν δίκοπο μαχαίρι.
Μπορεί να δουλέψει προς όφελός μας ή εναντίον μας επειδή
Η προσδοκία τείνει να γίνεται πραγματικότητα
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη ζωή μας αλλά ένας από αυτούς είναι οι προσδοκίες που γεμίζουν τη φαντασία μας. Στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε τις ζωές μας όπως θέλουμε, συνήθως παραμελούμε αυτή την ισχυρή επιρροή.
Η Αυτό-Ύπνωση και ο Αυτό-Προγραμματισμός είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να χρησιμοποιήσουμε με θετικό τρόπο τη φαντασία μας και τις προσδοκίες που τη συνοδεύουν.
Η σημαντική επιρροή που ασκούν οι προσδοκίες γίνεται συχνά αντιληπτή τόσο στη δική μας ζωή όσο και σε αυτές των γύρω μας.
Οι άνθρωποι που φοβούνται την απόρριψη αναπτύσσουν έναν τρόπο ζωής και συμπεριφορές που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν απόρριψη από τους άλλους ανθρώπους. Συνήθως αναπτύσσουν προσκολλήσεις και εξαρτώνται από άλλους ή δεν αναπτύσσουν μια δική τους προσωπικότητα επειδή αναζητούν αποδοχή από τους άλλους. Οι άνθρωποι που φοβούνται έντονα την κριτική αναπτύσσουν ένα τρόπο ζωής που επιφέρει την κριτική από τους άλλους αναπτύσσοντας χαρακτηριστικά τελειομανίας ή αναβλητικότητας.
Όσοι φοβούνται την αποτυχία, προσεγγίζουν τη ζωή με τέτοιο τρόπο που την εξασφαλίζει. Για παράδειγμα, καθώς φοβούνται το ρίσκο της αποτυχίας, δεν αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την επιτυχία, όπως η διαχείριση των πιθανοτήτων και της αλλαγής.
Έτσι εξασφαλίζουμε την πραγματοποίηση των φόβων μας – αν η απόρριψη δεν έρθει αρκετά σύντομα, απορρίπτουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας. Αν δεν δεχόμαστε αρκετή κριτική, κάνουμε οι ίδιοι έντονη κριτική στον εαυτό μας. Αν δεν βιώνουμε αποτυχία λόγω των εξωτερικών περιστάσεων, γινόμαστε οι ίδιοι σαμποτέρ του εαυτού μας.
Υπονομεύουμε με αυτόν τον τρόπο τις δικές μας προσπάθειες.
Η προσδοκία έχει μια ισχυρή τάση να γίνει πραγματικότητα επειδή
Ο Νους και το Νευρικό Σύστημα ανταποκρίνονται μόνο σε εικόνες.
Είναι άνευ σημασίας, αν αυτές οι εικόνες προέρχονται έξω από εμάς, μέσω των αισθήσεων και της αντίληψης, ή αν πηγάζουν μέσα από εμάς μέσω της λειτουργίας της φαντασίας.
Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά την φαντασία μας;
Δημιουργικές χρήσεις της φαντασίας αποτελούν ι η επίλυση προβλημάτων, οι εφευρέσεις, οι δημιουργικές τέχνες κ.α. Επίσης η Αυτό-Ύπνωση και ο Αυτό-Προγραμματισμός αποτελούν και τα δύο σκόπιμη δημιουργική χρήση της φαντασίας.
Μπορούμε να μάθουμε πώς να ενεργοποιούμε τη φυσική ικανότητα της Ύπνωσης και συνδυαστικά με τον κατάλληλο Αυτό-Προγραμματισμό να κάνουμε τη φαντασία μας να δουλέψει προς όφελός μας και όχι εναντίον μας.
φαντασία, αυτο-ύπνωση, αυτο-προγραμματισμός
- Πώς θα χάσετε βάρος κάνοντας υπνοθεραπεία - 02/05/2018
- Ετοιμότητα για Αλλαγή | Δύο Βήματα, Τρία Σημεία Αλλαγής - 16/04/2018
- Ύπνωση και Επιχειρηματικότητα | Μέρος 2ο - 11/04/2018
[…] έγιναν «η Βίβλος μου», αλλά αυτό ειδικά ακόνισε τη φαντασία μου, ανέπτυξε τη δημιουργικότητά μου και βοήθησε στο […]