Λίγες σκέψεις για την ενεργοποίηση του άξονα εκλείψεων από τη διέλευση του Άρη στον Ταύρο κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Λίγο μετά τη Νέα Σελήνη ο Άρης διελαύνει από τις τελευταίες μοίρες του Ταύρου ενεργοποιώντας το Ξίφος του Περσέα -The Handle- μέσα από τους σταθερούς Capulus 24η μοίρα και Algol 26η μοίρα Ταύρου, καθώς και το εστιακό σημείο της έκλειψης Σελήνης στον άξονα Ταύρου Σκορπιού στις 19 Νοεμβρίου.

 

Το Ξίφος του Περσέα, η Λαβή και ο Άθλος της Λερναίας Ύδρας: το Κακό πρέπει να αφαιρεθεί από το Κεφάλι. Σύμφωνα με το μύθο ο Περσέας ιππεύοντας τον φτερωτό Πήγασο σώζει την Ανδρομέδα Ψυχή-αυτή που μέδει επί των ανδρών την ανώτερη κυβερνήτρια- φονεύοντας το φοβερό κήτος που κρύβεται στα σκοτεινά σπήλαια του βυθού κατ’ εντολή του Ποσειδώνα -κατώτερη εκδήλωση του Πλανήτη αστρικό σώμα ομίχλη ψευδαίσθηση θυμαπάτη- με το Ξίφος του-αφαίρεση ανώτερος νους επίγνωση.

Αντιστοίχως ο ημίθεος κατά το ήμισυ δηλαδή Θεός και άνθρωπος Ηρακλής στον 2ο άθλο του-άξονας 2ου 8ου οίκου Ταύρος Σκορπιός-φονεύει με τη βοήθεια του Ιόλαου-οιωνού-τη Λερναία Ύδρα γέννημα της Τυφώνα και της Έχιδνας (κατώτερη εκδήλωση το δηλητήριο του Σκορπιού κάθε είδους βία και ειδικά η λεκτική και σεξουαλική βία). Επειδή για κάθε κεφάλι που κόβει ξεφυτρώνουν δυο-δράση και αντίδραση κάρμα ο νόμος του αντιπεπονθότος-ο Ηρακλής αποφασίζει να Δράσει όχι απλά να αντιδράσει στη Σκιά και έτσι αφαιρεί με το σπαθί του το κεντρικό αθάνατο κεφάλι της Λερναίας Ύδρας καίγοντας το σημείο με δαυλό Φωτιάς-Πνεύμα Επίγνωση και θάβοντας το Κεφάλι βαθιά στη Γη-γείωση συνειδητοποίηση σύνδεση της εμπειρίας με την παρούσα στιγμή με το Τώρα.

Ο φετινός Φεβρουάριος μας δίνει μια πρόγευση για τον μυθικό άθλο που καλείται να επιτελέσει η Ψυχή μας τόσο ατομικά όσο και συλλογικά εντός του 2021.

Η Σκιά πρέπει να αφαιρεθεί μέσα μας από το Κεφάλι δηλαδή από εκεί που πηγάζει ολοκληρωτικά και ριζικά, όχι όμως μέσα από την ψυχαναγκαστική ταύτιση δηλαδή την πλάνη της Σκιάς που προκαλεί εξωτερικά γεγονότα προκειμένου να εμπλακούμε και αυτόματα να αντιδράσουμε. Μέσα από την Επίγνωση και την Παρατήρηση-Φως Πυρ Πνεύμα-καλούμαστε να Δράσουμε με αποταύτιση από το τοξικό συναίσθημα Γειώνοντας και Συν-χωρώντας, φέρνοντας δηλαδή  την εμπειρία της Σκιάς που φωλιάζει σαν κρυφό απωθημένο τέρας και απλά προβάλλεται στους Άλλους, στο εδώ και τώρα ώστε μέσα από την Αποδοχή και την Αγάπη να ξαναγίνει Ένα με το Φως μέσα μας.

Κάθε φορά που η Σκιά θα προκαλεί επώδυνα γεγονότα στη ζωή μας είναι σημαντικό το κατά δύναμη:

Εσωτερικά

– να συνειδητοποιούμε ότι είναι το δικό μας ατομικό και συλλογικό τραύμα που θέλει να τραφεί από τις ποιότητες της έριδας, της κακοποίησης και του πόνου.

– οι άλλοι λειτουργούν ως μέσον για να το συνειδητοποιήσουμε το δικό μας τραύμα γιατί είναι βαθιά κρυμμένο και απωθημένο μέσα μας.

– να παραμένουμε δεκτικοί παρατηρώντας τη δυναμική που εκφράζεται γιατί έτσι θα γνωρίσουμε δίχως ενοχή και προκατάληψη το νοητικό φορτίο του πόνου που εμείς οι ίδιοι κουβαλάμε ώστε να θεραπευτούμε οριστικά.

– να παραμένουμε στο εδώ και τώρα δίνοντας αγάπη και αποδοχή στο πονεμένο μας κομμάτι όχι επίκριση, εκλογίκευση, πνευματική απόδραση, ηθικολογία και έλεγχο ή απόρριψη γιατί έτσι τρέφεται και μεγαλώνει.

– να μιλήσουμε για την εμπειρία μας και να ζητήσουμε θεραπευτική υποστήριξη από ειδικούς όποτε νιώθουμε την ανάγκη.

Εξωτερικά:

– Να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο που απαιτείται για να προστατεύσουμε τη ζωή μας από τη βία και την κακοποίηση, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο σε οποιαδήποτε μορφή, ακόμα και όταν εκπορεύεται από ανώτερα εξουσιαστικά αρχέτυπα και φορείς εξουσίας(γονείς)

Να είστε όλοι καλά, καλό Φλεβάρη 🦢
Μαριάννα

Ακούστε ακόμη το podcast: Φεβρουάριος 2021 | Νέες Δυνάμεις Γεννιούνται και Συνασπίζονται

«Περσέας & Ανδρομέδα» Capitoline Museum της Ρώμης

 

Newsletter εγγραφή

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας