Να αντιγράψεις την ακόλουθη φόρμουλα, να την υπογράψεις και να την αποστηθίσεις.

Φόρμουλα Αυτοπεποίθησης:

Πρώτον

Γνωρίζω ότι έχω τη δυνατότητα να πετύχω τον στόχο του συγκεκριμένου σκοπού μου, συνεπώς απαιτώ από τον εαυτό μου επίμονη, επιθετική και συνεχή δράση προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεύτερον

Συνειδητοποιώ ότι οι κυρίαρχες σκέψεις στον νου μου τελικά αναπαράγονται στην εξωτερική δράση του σώματος και βαθμιαία μεταμορφώνονται σε φυσική πραγματικότητα, συνεπώς θα συγκεντρώνω τον νου μου για 30 λεπτά κάθε μέρα στο να σκέφτομαι το άτομο που προτίθεμαι να γίνω, δημιουργώντας μία νοερή εικόνα του και ύστερα μετασχηματίζοντας την εικόνα στην πραγματικότητα, μέσω της εξάσκησης.

Τρίτον

Ξέρω πως, μέσω της αρχής της Αυθυποβολής, κάθε επιθυμία που έχω επίμονα στο μυαλό μου τελικά θα εξωτερικευτεί με κάποιον πρακτικό τρόπο, συνεπώς θα αφιερώνω 10 λεπτά κάθε μέρα για να απαιτώ από τον εαυτό μου την ανάπτυξη των παραγόντων που αναφέρονται στα 16 μαθήματα της μεθόδου του Νόμου της Επιτυχίας.

Τέταρτον

Έχω σκιαγραφήσει με ακρίβεια και έχω καταγράψει την περιγραφή του συγκεκριμένου σκοπού της ζωής μου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Έχω τιμολογήσει τις υπηρεσίες μου για κάθε ένα από αυτά τα πέντε χρόνια. Το αντίτιμο αυτό έχω πρόθεση να κερδίσω και να λάβω, μέσω αυστηρής εφαρμογής της αρχής της αποτελεσματικής και ικανοποιητικής υπηρεσίας, την οποία θα προσφέρω προκαταβολικά.

Πέμπτον

Συνειδητοποιώ πλήρως ότι κανένας πλούτος ή αξίωμα δεν αντέχει στο χρόνο, εάν δεν θεμελιωθεί στην αλήθεια και στη δικαιοσύνη, συνεπώς δεν θα κάνω καμία συνδιαλλαγή που δεν ωφελεί όλους εκείνους που επηρεάζει. Θα πετύχω προσελκύοντας τις δυνάμεις που θέλω να χρησιμοποιήσω και τη συνεργασία των άλλων. Θα κάνω άλλους να με εξυπηρετήσουν, επειδή πρώτα θα τους εξυπηρετήσω εγώ.

Θα εξαλείψω το μίσος, τον φθόνο, τη ζήλια, την εγωπάθεια και τον κυνισμό, αναπτύσσοντας αγάπη για όλη την ανθρωπότητα, επειδή ξέρω ότι η αρνητική στάση προς τους άλλους ουδέποτε μπορεί να μου φέρει επιτυχία. Θα κάνω τους άλλους να πιστέψουν σε μένα, επειδή θα πιστεύω σε αυτούς και στον εαυτό μου.

Θα υπογράψω με το όνομά μου αυτή τη φόρμουλα, θα την αποστηθίσω και θα την επαναλαμβάνω φωναχτά μία φορά τη μέρα, με απόλυτη πίστη ότι σιγά – σιγά θα επηρεάσει ολόκληρη τη ζωή μου, έτσι ώστε να γίνω επιτυχημένος και ευτυχής εργάτης στον επιλεγμένο χώρο δραστηριοποίησής μου.

Υπογραφή:_______________(το όνομα σου)

Προτού υπογράψεις τη φόρμουλα, σιγουρέψου ότι έχεις πρόθεση να τηρήσεις τις οδηγίες της. Πίσω από τη φόρμουλα υπάρχει ένας νόμος που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει. Οι ψυχολόγοι αναφέρονται σε αυτόν ως αυθυποβολή και το αφήνουν έτσι, αλλά εσύ πρέπει να έχεις υπόψη σου το σημείο για το οποίο δεν υπάρχει αβεβαιότητα και αυτό είναι ότι ο νόμος λειτουργεί!


Ανάγνωση: Βάσια Μώραλη,
Φώτο: Θάνος Ρίβιος. Επιμέλεια: Γιώργος Ανδρέου – Energy4Life – CDN®

Κάτι άλλο που πρέπει να έχεις υπόψη σου: όπως ο ηλεκτρισμός κάνει να γυρίζουν οι τροχοί της βιομηχανίας και εξυπηρετεί την ανθρωπότητα με ένα εκατομμύριο τρόπους, ή εξοντώνει τη ζωή αν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα, έτσι και η αρχή της Αυθυποβολής θα σε ανεβάσει στη βουνοπλαγιά της ειρήνης και της ευμάρειας ή θα σε γκρεμίσει στον λάκκο της δυστυχίας και της φτώχειας, αναλόγως της εφαρμογής που θα κάνεις.

Εάν γεμίζεις το νου σου με αμφιβολία και δυσπιστία στην ικανότητά σου να πετύχεις, τότε η αρχή της Αυθυποβολής θα πάρει τη δυσπιστία και θα την εγκαταστήσει στο υποσυνείδητό σου ως κυρίαρχη σκέψη και αργά αλλά σταθερά, θα σε συμπαρασύρει στη δίνη της αποτυχίας. Όμως, εάν γεμίσεις τον νου σου με ακτινοβόλα Αυτοπεποίθηση, η αρχή της Αυθυποβολής θα πάρει την πίστη αυτή, θα την εδραιώσει ως κυρίαρχη σκέψη και θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα εμπόδια που συναντάς, ώσπου να φτάσεις στη βουνοκορφή της επιτυχίας.

Έχοντας, προσωπικά, βιώσει όλες τις δυσκολίες που στέκουν στο δρόμο όσων δεν κατανοούν πώς να εφαρμόσουν πρακτικά τη μέγιστη αρχή της Αυθυποβολής, άσε με να σου δείξω έναν σύντομο δρόμο προς την αρχή της συνήθειας, με τη βοήθεια της οποίας μπορείς εύκολα να εφαρμόσεις την αρχή της Αυθυποβολής προς κάθε κατεύθυνση και για κάθε σκοπό.

Η συνήθεια αναπτύσσεται από το περιβάλλον, από το να κάνεις το ίδιο πράγμα, ή τις ίδιες σκέψεις, ή να επαναλαμβάνεις τις ίδιες λέξεις ξανά και ξανά. Η συνήθεια μπορεί να παρομοιαστεί με το αυλάκι στον δίσκο του φωνογράφου και ο νους με τη βελόνα που κινείται στο αυλάκι. Όταν έχει σχηματιστεί καλά μια συνήθεια, μέσω επανάληψης της σκέψης ή της δράσης, ο νους έχει την τάση να προσκολλάται και να ακολουθεί την πορεία της συνήθειας τόσο στενά όσο και η βελόνα το αυλάκι στον δίσκο.

Η συνήθεια δημιουργείται κατευθύνοντας επανειλημμένα μία ή περισσότερες από τις πέντε αισθήσεις, όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση και αφή προς μια ορισμένη κατεύθυνση. Μέσω της αρχής της επανάληψης αναπτύσσεται η βλαβερή εξάρτηση από ουσίες. Μέσω της ίδιας αρχής αναπτύσσεται η συνήθεια για μέθη.

Όταν η συνήθεια εδραιωθεί καλά, ελέγχει αυτόματα και κατευθύνει τη δραστηριότητα του σώματος. Χάρη σε αυτόν το μηχανισμό, υπάρχει μια σκέψη που μπορεί να μετασχηματισθεί σε πανίσχυρο παράγοντα για την ανάπτυξη της Αυτοπεποίθησης. Η σκέψη είναι η εξής: εκούσια και με το ζόρι, εάν υπάρξει ανάγκη, κατεύθυνε τις προσπάθειες σου και τις σκέψεις σε επιθυμητή πορεία, ώσπου να αναπτύξεις τη συνήθεια που θα σε κυριεύσει και συνέχισε εκούσια, κατευθύνοντας τις προσπάθειές σου στην ίδια πορεία.

Όταν γράφεις και επαναλαμβάνεις τη φόρμουλα της Αυτοπεποίθησης, σχηματίζεις τη συνήθεια να πιστέψεις την κυρίαρχη σκέψη του νου, ώσπου αυτή να εντυπωθεί ανεξίτηλα στο υποσυνείδητο, μέσω της αρχής της συνήθειας.

Έμαθες να γράφεις κατευθύνοντας επανειλημμένα τους μύες του χεριού σου για να σχεδιάζεις ορισμένα σχήματα, τα γράμματα, ώσπου τελικά ανέπτυξες τη συνήθεια να γράφεις. Τώρα γράφεις με άνεση και ταχύτητα, χωρίς να σχεδιάζεις αργά το κάθε γράμμα. Η γραφή σού έγινε συνήθεια.

Η αρχή της συνήθειας θα κυριαρχήσει στις νοητικές σου ιδιότητες, όπως ακριβώς επηρεάζει τους μύες του σώματός σου, κάτι που εύκολα μπορείς να αποδείξεις, εάν κάνεις κτήμα σου και εφαρμόσεις αυτό το μάθημα περί Αυτοπεποίθησης. Κάθε δήλωση που θα επαναλάβεις στον εαυτό σου, κάθε επιθυμία που θα φυτέψεις βαθιά στον νου σου μέσω της επανάληψης, τελικά θα γυρέψει να εξωτερικευτεί μέσω του σώματός σου και των προσπαθειών σου.

Η αρχή της συνήθειας είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζεται το μάθημα της Αυθυποβολής και, εάν κατανοήσεις και ακολουθήσεις τις οδηγίες που δίνονται, σύντομα θα ξέρεις περισσότερα για τον νόμο της συνήθειας από πρώτο χέρι, από όσα μπορούν να σε διδάξουν χίλια τέτοια μαθήματα.

Ελάχιστα γνωρίζεις τις δυνατότητες που κοιμούνται μέσα σου περιμένοντας να αφυπνιστούν από το όραμα. Ποτέ δεν θα αποκτήσεις καλύτερη αντίληψη αυτών των δυνατοτήτων, εάν δεν αναπτύξεις αρκετή Αυτοπεποίθηση για να αποσπαστείς και να εξυψωθείς από τις κοινότοπες επιρροές του τωρινού σου περιβάλλοντος.

Ο ανθρώπινος νους είναι ένα θαυμαστό και μυστηριώδες μηχάνημα.
Ο ανθρώπινος νους ανοίγει διαρκώς, σαν τα πέταλα του λουλουδιού, ώσπου φτάνει στο μέγιστο της ανάπτυξης του.

Πόσο είναι αυτό το μέγιστο, ή ένα υπάρχει όριο, είναι αναπάντητο ερώτημα, αλλά ο βαθμός ανοίγματος ποικίλει αναλόγως της φύσης του ατόμου και κατά πόσο κρατά τον νου του σε λειτουργία. Ο νους που αναγκάζεται ή πείθεται να σκεφτεί αναλυτικά κάθε μέρα, συνεχίζει να ανοίγει και να αναπτύσσει μεγαλύτερη ικανότητα ερμηνείας. Κάπου στην ιδιοσυστασία σου υπάρχει ένα αδιόρατο κάτι, που εάν διεγερθεί με την κατάλληλη εξωτερική επιρροή θα σε μεταφέρει σε τέτοια ύψη επιτεύγματος, όσο δεν φανταζόσουν ποτέ.

Όπως ένας μεγάλος μουσικός μπορεί να πάρει το βιολί και να το κάνει να βγάλει τις πιο όμορφες και σαγηνευτικές νότες, έτσι και μία εξωτερική επιρροή μπορεί να επηρεάσει το μυαλό σου και να σε κάνει να προχωρήσεις στην ασχολία που επέλεξες και να εκτελέσεις μια ένδοξη συμφωνία επιτυχίας.

Κανείς δεν ξέρει τι κρυμμένες δυνάμεις κοιμούνται μέσα σου.

Εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις τι ικανότητα έχεις για άθλους και ποτέ δεν θα μάθεις, εάν δεν έρθεις σε επαφή με το ορισμένο ερέθισμα που θα σε κάνει να αναλάβεις μεγαλύτερη δράση, θα διευρύνει την όραση σου, θα αναπτύξει την Αυτοπεποίθησή σου και θα σε ξεσηκώσει με την βαθύτερη επιθυμία να κατορθώσεις πράγματα.

Απόσπασμα από το βιβλίο: “Ο νόμος της Επιτυχίας”, του Ναπολέων Χιλ, των εκδόσεων Τhe Law of Success Publishing.

Διαβάστε ακόμη: Άρχισε τώρα να… | Μπορείς να το κάνεις εάν πιστέψεις ότι μπορείς

 

Newsletter εγγραφή

 

Γιώργος Ανδρέου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας