Ο Frank Arjava Petter, έζησε και εργάστηκε στην Ιαπωνία επί 12 χρόνια. Σήμερα, κατοικεί με την οικογένεια του, στην χώρα μας, σε έναν μοναδικά ενεργειακό τόπο, στο νησί της Λέσβου. Διδάσκει Reiki και τεχνικές διαλογισμού και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για παρουσιάσεις και εκπαιδεύσεις.

Χρόνια έρευνας, βασισμένα στην αληθινή ιστορία του Reiki, του αποκάλυψαν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση του Usui Reiki, που ξεκίνησε στην Ιαπωνία.

Ο Frank Arjava Petter είναι ο συγγραφέας των “Reiki Fire”, “Reiki, the Legacy of Dr. Usui”, “The original Reiki Handbook of Dr. Mikao Usui” και του “The Spirit of Reiki” σε συνεργασία με τον William Lee Rand και τον Walter Lübeck.

Ακόμα έχει συνεργαστεί για το βιβλίο “Reiki Best Practices” με τον Walter Lübeck και το “The Hayashi Reiki Manual” με τον Tadao Yamaguchi, όπως και το “Reiki Ganz Klar”, το “This is Reiki” και τέλος το “One with Reiki”.

Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το Reiki;

Η ενασχόλησή μου με το Reiki ξεκίνησε από έναν… πονοκέφαλο! Αυτό συνέβη στην Ινδία στο Osho Ashram το 1988. Ένας φίλος της τότε κοπέλας μου, μου έκανε μια θεραπεία Reiki για να με βοηθήσει με τον πονοκέφαλο και ήταν η πιο βαρετή εμπειρία της ζωής μου. Όχι μόνο δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά έφερε ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα, που ούτε καν είχα φανταστεί. Μετά την θεραπεία πήγα σε ένα φαρμακείο, αγόρασα μερικά παυσίπονα και σκέφτηκα πως το Reiki ήταν το πιο χαζό πράγμα στον κόσμο. Παράλληλα, όμως, μπήκα στη διαδικασία αναζήτησης ενός δασκάλου Reiki, αναρωτώμενος: γιατί να ήθελα να μάθω κάτι που για μένα δεν λειτουργούσε;

Πήρε άλλα τέσσερα χρόνια για να μάθω το Reiki και άλλα τόσα μέχρι να καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Αυτή η πρώτη θεραπεία Reiki άγγιξε την ψυχή μου και διαπέρασε τον συνειδητό νου μου. Μόλις κάτι αγγίξει την ψυχή, ξυπνάει και αρχίζει να στρέφει την προσοχή της προς τον εαυτό της.

Και μετά το ταξίδι ξεκινά…

Γιατί αποφασίσατε να μείνετε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Λέσβο;

Το 2002 πήγα στην Λέσβο για ένα εργαστήριο και εκεί συνάντησα τον έρωτα της ζωής μου, την Γεωργία Μπάχτη Μουρίκη. Και οι δύο χωρίσαμε από τις τότε σχέσεις μας, λίγο μετά την μεταξύ μας γνωριμία, αρχίσαμε να συζούμε, αποκτήσαμε δύο υπέροχα παιδιά, και μετά από 4 χρόνια στην Γερμανία, επιστρέψαμε εκεί όπου η αγάπη μας άνθισε. Το όνομα μου, Frank σημαίνει ελευθερία και η Ερεσός στην Δυτική Λέσβο είναι το μόνο μέρος του κόσμου όπου αισθάνθηκα αυτή την ελευθερία σε όλο της το μεγαλείο. Συνδέομαι με αυτό το μέρος με τέτοια αγάπη και τρυφερότητα, όπως και η σύζυγός μου, οπότε δέκα χρόνια πριν αποφασίσαμε να επιστρέψουμε εκεί όπου ξεκίνησε η ιστορία μας. Ολοκληρωμένος κύκλος.

Στο βιβλίο σας “Reiki, η κληρονομιά του Dr. Usui”, γράφετε για τις πεποιθήσεις και την διδασκαλία του. Μπορείτε να μας πείτε προσωπικά εσείς τι μάθατε από εκείνον που σας άλλαξε την ζωή;

Ο Usui Sensei δίδασκε πως το Reiki είναι μια φωτισμένη δράση. Μπορείς να δράσεις με ένα εγωιστικό, εγωκεντρικό τρόπο, ενδιαφερόμενος μόνο για το αποτέλεσμα και το προσωπικό όφελος. Μπορείς να κάνεις πράγματα για να καταφέρεις ή να πετύχεις κάτι, για να έχεις ένα πλεονέκτημα. Το Reiki μας μαθαίνει πώς να ζούμε κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και πώς να μετατρέπουμε κάθε μας πράξη σε δυνατότητα για να κάνουμε την ζωή στην Γη πιο όμορφη. Αυτή είναι η Αποστολή μας. Ερωτεύεσαι τα βράχια και τα ποτάμια, τα τοπία και την ζωή με όλες τις πτυχές της, τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές. Ερωτεύεσαι τους ανθρώπους ό,τι και αν είναι και όποιοι και αν είναι.

Κάθε στιγμή γίνεται κάτι σαν προσευχή και αφιερώνεσαι σε αυτήν.

Μπορείτε να μας πείτε πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Reiki στην καθημερινότητά μας;

Απλά τοποθετήστε τα χέρια σας πάνω σας ή πάνω σε άλλους και γίνετε συμπονετικοί στην πράξη. Δεν χρειάζεται κάποια επίσημη εφαρμογή, απλά να είστε φυσικοί και να αφήσετε τις ανησυχίες σας να φύγουν. Τίποτα δεν είναι ευκολότερο από αυτό.

Ποιό ταξίδι που κάνατε ήταν για εσάς το πιο σημαντικό και γιατί;

Το μόνο πολύτιμο ταξίδι στην ζωή είναι το ταξίδι μέσα μας. Ό,τι συμβαίνει στον εξωτερικό κόσμο είναι απλά μια αντανάκλαση του φεγγαριού στην λίμνη. Να είστε στοχαστικοί και πάντα να στρέφετε την προσοχή σας στον εσωτερικό σας κόσμο. Πάρτε βαθιές αναπνοές, κατεβάστε τον αέρα στην κοιλιά σας, και ό,τι και να γίνει μείνετε με τον εαυτό σας. Κάποια στιγμή θα αντιληφθείτε πως βαθιά, μέσα, εκεί, δεν υπάρχει εαυτός, αλλά ευχάριστο και εκτεταμένο κενό. Αυτή η αίσθηση είναι ίδια σε όλους μας, και όταν το καταλάβετε αυτό με όλο σας το είναι, όλη η δυαδικότητα μεταλλάσσεται σε ένα οργανικό σύνολο. Ξέρετε ότι το Σύμπαν και εσείς, όπως και όλοι μας, είμαστε Ένα.

Ποιό βιβλίο σας δυσκόλεψε περισσότερο να γράψετε;

Κανένα βιβλίο δεν είναι δύσκολο να γραφτεί αρκεί να το κάνεις σωστά. Όταν ξεκινάς με ένα νέο project, είτε είναι βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ξέρεις πως έχει ήδη τελειώσει στην καρδιά και στο μυαλό σου. Απλά πρέπει να το απελευθερώσεις, να του δώσεις μορφή και να αφήσεις τα υπόλοιπα στο Σύμπαν. Εάν γράφετε από την νοητική σας γνώση, η διαδικασία είναι αγχωτική, η γραφή είναι εγκεφαλική και στερείται δύναμης. Ποτέ δεν σκέφτομαι τι ακριβώς γράφω, απλά ρέει φυσικά. Αφήστε το ασυνείδητο σας να ξεδιπλωθεί.

Τί σας δίδαξε η παραμονή σας στην Ινδία και πώς σας βοήθησε το Reiki σε αυτό;

Αυτή την ερώτηση μπορώ να την απαντήσω μόνο πρόσωπο με πρόσωπο. Θα το δείτε εάν κοιτάξετε μέσα στα μάτια μου και το εγώ θα εξανεμισθεί. Πέρασα 6 χρόνια στην Ινδία μαζί με τον πνευματικό μου δάσκαλο, Osho, και αυτός με δίδαξε να εξαφανίζομαι. Τίποτα δεν είναι ομορφότερο.

Πώς το Reiki μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους και υγιείς;

Ακολουθήστε και ενσωματώστε τις 5 αρχές του Reiki (Gokai στα Ιαπωνικά) στην καθημερινότητά σας. Μην είστε θυμωμένοι, μην αγχώνεστε, να είστε ευγνώμονες, να δουλεύετε με συνέπεια και να είστε ευγενικοί με τους γύρω σας. Για μένα προσωπικά το κλειδί είναι η ευγνωμοσύνη. Εάν αφήσετε την καρδιά σας να είναι γεμάτη από ευγνωμοσύνη, τα έχετε καταφέρει. Η ευγνωμοσύνη και η αγάπη είναι σαν το Φως και μόλις το Φως φωτίσει την στιγμή, δεν υπάρχει λόγος να μάχεστε την ζωή.

Ποιό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχετε δει με τις θεραπείες Reiki;

Το καλύτερο αποτέλεσμα είναι όταν βλέπω συναδέλφους επαγγελματίες του Reiki να έρχονται σε επαφή με την ουσία τους, να χαλαρώνουν μέσα στο ίδιο τους το είναι. Κάπως έτσι ο κόσμος αλλάζει- με τη μεταμόρφωση του ατόμου. Αυτή η ομορφιά ακτινοβολεί προς τα έξω και στο περιβάλλον τους. Είναι μεταδοτική: εάν είσαι σε μια θεϊκή εσωτερική κατάσταση όλα και όλοι γύρω σας μετασχηματίζονται. Αλλά λογικά ρωτάτε για την ίαση… έχω δει τόσα θαύματα στην πρακτική εφαρμογή του Reiki και είναι τόσο όμορφο να τα βλέπεις, αλλά είναι μόνο μια ευπρόσδεκτη παρενέργεια της εσωτερικής μεταμόρφωσης. Όσο δεν είσαι σε αρμονία με τον εαυτό σου, όλες οι προσπάθειες είναι μάταιες.

Πώς το Reiki και τα διδάγματά του μπορούν να μας βοηθήσουν να ζήσουμε με αρμονία;

Η αρμονία είναι η φύση μας, αλλά όλοι μας έχουμε αποκτήσει κακές συνήθειες. Εάν πιστεύετε στις προηγούμενες ζωές, οι πιθανότητες της δημιουργίας κακών συνηθειών είναι πελώριες. Αλλά ακόμα και μόνο μία ζωή είναι αρκετή για να γίνεις νευρωτικός. Με το Reiki μπορείς να μάθεις να βλέπεις και να διακόπτεις τις αρνητικές συνήθειες. Μόλις γίνει αυτό, απλά, περιμένεις και παρακολουθείς. Σαν βάτραχος που κάθεται στην όχθη της λίμνης κυνηγώντας κουνούπια… Όταν έρθει το κατάλληλο: Είσαι εκεί και επεμβαίνεις!

Τί μπορείτε να μας πείτε για τα ιδανικά του Reiki και για το πώς μπορούμε να τα φτάσουμε;

Δεν υπάρχει κάτι να φτάσεις· ούτε κάπου να πας. Οι αρχές του Reiki μας διδάσκουν πώς να ζούμε κάθε στιγμή στο μέγιστο και το αποτέλεσμα είναι η εγγυημένη ευτυχία. Ο Usui Sensei το ονόμαζε η Μυστική Τέχνη της ευτυχίας και το πνευματικό φάρμακο για όλες τις ασθένειες.

Σε ευχαριστούμε για το μοίρασμα!!!

Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να σας μιλήσω, με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

 

Εάν θεωρείτε τη συνέντευξη ενδιαφέρουσα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σεμινάριο: “Ο Frank Arjava Petter και οι Ιαπωνικές Τεχνικές του Ρέικι”. Πραγματοποιείται από την Παρασκευή 21 Ιουνίου έως την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, στην Αθήνα, από τον Frank Arjava Petter.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας