1.450 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Στην Φθινοπωρινή Ισημερία όταν οι ώρες φωτός και σκοταδιού είναι οι ίδιες, βιώνουμε μια ιδιαίτερη αλλαγή στην ενέργεια. Για να γιορτάσετε αυτήν την αλλαγή ενέργειας σας προτείνω την Τελετουργία του Σεπτεμβρίου.

 

ηενέργεια αρχίζει να κινείται προς τα μέσα καθώς προετοιμαζόμαστε για τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες. Τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν από τα δέντρα, καθώς η Μητέρα Γη επιβραδύνεται. Η Μητέρα Φύση μας ενθαρρύνει να κάνουμε το ίδιο.  

Αυτή η αλλαγή της ενέργειας σηματοδοτείται επίσης από τον Ήλιο που κινείται προς τον Ζυγό, ζώδιο του αέρα. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που καθοδηγεί στο μονοπάτι της ισορροπίας και στη μάθηση για το σεβασμό των δικών σας αναγκών καθώς και των αναγκών των άλλων.

Όταν ο Ήλιος μετακινείται στον Ζυγό, δίνεται έμφαση στη συντροφικότητα και στην κοινότητα. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τους συνανθρώπους μας και όχι να είμαστε εναντίον τους.

Για την τελετουργία θα χρειαστείτε:

  • Ένα πεσμένο ξερό φύλλο
  • Μπολ με νερό
  • Ρεσώ
  • Στυλό και χαρτί

Οδηγίες:

1.) Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σας μπροστά σας και πάρτε 10 βαθιές αναπνοές (εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα) για να συντονιστείτε με το κέντρο ισορροπίας σας.

2.) Ανάψτε το ρεσώ σας, τοποθετήστε το χέρι πάνω στην καρδιά σας και επαναλάβετε την ακόλουθη δήλωση:

“Είμαι ισορροπημένος. Είμαι ολoκληρωμένος. Είμαι γειωμένος. Είμαι κεντραρισμένος. Είμαι Γη, είμαι Νερό. Είμαι Φωτιά, είμαι Αέρας. Είμαι ο Ήλιος, είμαι η Σελήνη. Είμαι συνδεδεμένος με όλα όσα βρίσκονται μέσα και όλα όσα βρίσκονται γύρω. Είμαι Ειρήνη. Είμαι Αγάπη. Είμαι Φως. Είμαι Αρμονία”.

 

3.) Πάρτε άλλες 5 βαθιές αναπνοές με το χέρι σας ακουμπισμένο στην καρδιά σας. Τώρα, πάρτε το χαρτί και χωρίστε το σε δύο κομμάτια. Στο ένα κομμάτι γράψτε ένα πράγμα που επιθυμείτε να απελευθερώσετε από τη ζωή σας. Στο άλλο κομμάτι γράψτε ένα πράγμα που επιθυμείτε να φέρετε στη ζωή σας.

4.) Διπλώστε τα δύο χαρτιά. Κρατήστε στο χέρι σας το χαρτί στο οποίο έχετε γράψει αυτό που θέλετε να απελευθερώσετε. Κλείστε τη γροθιά σας και δηλώστε δυνατά τι θέλετε να απελευθερώσετε. Τοποθετήστε το χαρτί στη φωτιά του κεριού. Αφού το χαρτί αρχίσει να καίγεται, ρίξτε το στο μπολ με το νερό.

5.) Πάρτε το χαρτί στο οποίο έχετε γράψει αυτό που θέλετε να φέρετε στη ζωή σας. Τοποθετήστε το πάνω ή δίπλα στο φύλλο. Κρατήστε τα δύο στοιχεία μαζί και επαναλάβετε τα ακόλουθα: “Με αυτή τη νέα εποχή φέρνω ………. στη ζωή μου. Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτό που επιθυμώ έρχεται σε μένα”.

6.) Τοποθετήστε το φύλλο και το χαρτί μέσα στο μπολ με το νερό. Σκεπάστε το μπολ με τα δυο σας χέρια και επαναλάβετε “Ευχαριστώ” πέντε φορές.

7.) Αδειάστε το περιεχόμενο του μπολ στον κήπο ή σε μια γλάστρα. Γνωρίζετε ότι τα μηνύματά σας έχουν σταλεί στα πνεύματα της φύσης και στο Σύμπαν.

Να έχετε μια όμορφη Φθινοπωρινή Ισημερία!

 

Διαβάστε περισσότερα: Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Φθινοπωρινής Ισημερίας

 

Άντζελα Κρητικού

Άντζελα Κρητικού

Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), με μεταπτυχιακό MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος.

Με την μετεκπαίδευση της στην Προγεννητική και Περιγεννητική Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια Προγεννητικής Παιδαγωγικής-Αγωγής από την Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής ειδικεύεται σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και σε θέματα που απασχολούν τους γονείς (και όσους θέλουν να γίνουν γονείς). Επίσης, είναι ενεργειακή-εναλλακτική θεραπεύτρια και δασκάλα του Ρέικι.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Κρητικού
Άντζελα Κρητικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Thessaloniki #JobFestival 2018

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.