Φυτά εσωτερικού χώρου | Σώζουν ζωές και διακοσμούν όμορφα το σπίτι

1
Φυτά εσωτερικού χώρου
Photo on Pixabay

767 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, σώζουν ζωές και διακοσμούν όμορφα το σπίτι.

 

Μια βόλτα στο δάσος, στα αγγλικά το λένε «forest bathing» βασίζεται στην αρχαία ιαπωνική πρακτική «shinrin-yoku». Δηλαδή, αφορά στην απορρόφηση της ενέργειας του φυσικού περιβάλλοντος ολόγυρα μας. Είναι μια φιλοσοφία βασισμένη στην πεποίθηση ότι είναι στη φύση μας να αποζητάμε τη συντροφιά των δέντρων. Αυτό το διαφορετικό μπάνιο των αισθήσεων μας στο πράσινο βρίσκεται στον πυρήνα του Βουδισμού, του Βουδισμού Ζεν και του Σιντοϊσμού. Πιστεύεται ότι βοηθά στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας της ζωής.

Ο Qing Li, M.D., ειδικός στην θεραπεία του δάσος εξηγεί το φαινόμενο αυτό στο βιβλίο του «Forest Bathing: How Trees Can Help You Find Health And Happiness». Ο Ιάπωνας ειδικός ανακάλυψε ότι η θεραπεία του δάσους μειώνει την πίεση του αίματος, ελαττώνει το στρες. Παράλληλα, μεταξύ πολλών άλλων βοηθά στη συγκέντρωση και τη μνήμη. Το καλύτερο όλων είναι ότι δεν χρειάζεται να ζούμε δίπλα στο δάσος για να γίνουμε αποδέκτες των οφελών της πράσινης θεραπείας.

Η ενσωμάτωση οργανικών στοιχείων στο σπίτι μας βοηθά να έχουμε μια σταθερή, ευεργετική σχέση με τη φύση. Τα περιοδικό Real Simple συγκέντρωσε μια σειρά από προϊόντα και συμβουλές, που θα μας βοηθήσουν να φέρουμε το δάσος κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι μας.

Πώς να ενσωματώσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου

 

Photo by Tucker Good on Unsplash
Δημιουργήστε χώρο εσωτερικά για τα φυτά που μεγαλώνουν

Σκεφτείτε να βάλετε στον χώρο σας έναν πράσινο τοίχο ή κρεμαστές γλάστρες, που θα του δώσουν εκτός από χρώμα και ζωή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φυτά σε ανοιχτά ράφια ή στα πρεβάζια των παραθύρων σας.

Photo by Brandi Redd on Unsplash
Ενσωματώστε φυτά που λειτουργούν σαν καθαριστές αέρα

«Τα φυτά λειτουργούν σαν σφουγγάρια, απορροφώντας τις τοξικές χημικές ουσίες που υπάρχουν στα χρώματα, τα υφάσματα, τα τσιγάρα και τα προϊόντα καθαρισμού», λέει ο δρ. Li.

«Τα δέκα καλύτερα φυτά για τον καθαρισμό του αέρα είναι το σπαθίφυλλο ή κρίνος της ειρήνης, ο χρυσός πόθος, ο αγγλικός κισσός, το χρυσάνθεμο, η ζέρμπερα, η σανσεβιέρια, ο φοίνικας αρέκα, η αζαλέα, η δράκαινα και το χλωρόφυτο», προσθέτει ο ίδιος.

Photo on Pixabay
Προσθέστε πράσινο σε μέρη που δεν περιμένει κανείς

Τα χαλάκια μπάνιου από βρύα είναι ένας έξυπνος τρόπος να συνδεθείτε με την ενέργεια της γης, που θα σας κάνει να αισθάνεστε κοντά στο έδαφος της περισσότερο από ποτέ ακόμα κι αν μένετε σε ουρανοξύστη!

Χωρίς παράθυρο; Κρεμάστε πίνακες με φυσικά τοπία

Έχετε φωτογραφίες από τη φύση στην προστασία οθόνης του υπολογιστή σας ή ως εναρκτήρια εικόνα στο κινητό σας. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε πίνακες με φυσικά τοπία στους τοίχους του γραφείου σας. Ακόμη, ένα ελαφρύ πράσινο χρώμα στα δωμάτια του σπιτιού σας θα γαληνέψει την ψυχή σας και θα ωφελήσει την υγεία σας.

Photo on Pixabay
Πλημμυρίστε το σπίτι σας με ξυλώδεις μυρωδιές

Μια εναλλακτική, ιδιαίτερα όταν δεν μπορείτε να βάλετε φυτά στον χώρο σας, είναι τα διάφορα αρωματικά. Μπορείτε να επιλέξετε μυρωδιές όπως το κυπαρίσσι, το ξύλο, το δεντρολίβανο, ο κέδρος, ο ευκάλυπτος και το πεύκο για ένα πραγματικό μπάνιο στο πράσινο!

Photo on Pixabay
Photo on Pixabay

 

Φάτε φρέσκα μυρωδικά

Όταν μεγαλώνετε μυρωδικά στο σπίτι σας, αφενός έχετε μια νότα πολύτιμου πρασίνου στο χώρο σας, αφετέρου μπορείτε να τα καταναλώσετε οι ίδιοι και η οικογένεια σας αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη για την υγεία σας.

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Της Stephanie Harris για το RealSimple.com

 

Πηγή: shape.com

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.