Τι συνιστά τον ιδανικό γάμο; Ο ιδανικός γάμος είναι ένας τρόπος ζωής, στον οποίο συναινούν ο σύζυγος και η σύζυγος για να αντιμετωπίσουν μαζί τον χώρο και το χρόνο και να διασφαλίσουν τόσο τη δική τους ασφάλεια, όσο και των παιδιών τους. Ο γάμος είναι ένας θεσμός που δεν μπορεί ποτέ να γίνει βαρετός, καθώς είναι μία διαρκής πάλη ενάντια στον χώρο και το χρόνο. Πώς μπορεί να καταντήσει ανιαρό κάτι, το οποίο για να διατηρηθεί, απαιτεί κάθε λεπτό της ζωής σου;

Ο θεσμός του γάμου είναι η ειλικρινής και ζωντανή δέσμευση δύο ατόμων. Θα πρέπει να παραμένει ζωντανός ως τον Θεό, ως την τελευταία πνοή, διαπερνώντας τον χώρο και τον χρόνο, ό,τι κι αν έρθει. Αν αυτά τα στοιχεία απουσιάζουν, μετατρέπεται σε σεξουαλική, σωματική και συναισθηματική σχέση για προσωρινή εξυπηρέτηση. Είναι ένα είδος πνευματικής πορνείας. Γι’ αυτό λοιπόν, δεν θα πρέπει να υπάρχουν παρερμηνείες για τον θεσμό του γάμου, τις αιτίες και τα αποτελέσματά του.

Ο γάμος είναι μια διαδικασία αμαλγαμάτωσης. Αν ενώσεις χαλκό και ψευδάργυρο, θα πάρεις ένα καινούριο κράμα: τον ορείχαλκο. Δεν έχει απομείνει πια ούτε ο χαλκός, ούτε ο ψευδάργυρος. Έτσι και στον θεσμό του γάμου, δύο άνθρωποι ενώνονται ολοκληρωτικά. Χάνουν τις βασικές τους ιδιότητες και προκύπτει ένα κοινό κράμα -το παντρεμένο ζευγάρι- το οποίο διαθέτει διαφορετικές αρετές και διαφορετικό καταμερισμό υποχρεώσεων στη ζωή.

Ο γάμος είναι ένας θεσμός. Ένας δημιουργικός θεσμός της ανθρώπινης συνειδητότητας. Είναι ο φορέας της κοινής συνειδητότητας, της κοινής ευτυχίας. Είναι η υψηλότερη γιόγκα. Αν όταν παντρεύεσαι, νιώθεις μόνος σε κάποιο τομέα, τότε θα νιώθεις μόνος σε όλους τους τομείς. Γιατί καταρρέουν οι γάμοι μας; Γιατί νιώθουμε μόνοι σε ένα επίπεδο και ενωμένοι στα άλλα. Όμως, έτσι δεν μπορεί να εδραιωθεί ένας γάμος. Ξέρουμε ότι οι διαχωρισμένες συνειδήσεις δεν μπορούν να βοηθήσουν έναν γάμο.

Γάμος | ο φορέας της κοινής συνειδητότητας

Ο γάμος είναι ένας θεσμός που εξαρτάται από το πόσο τιμάς τον λόγο σου. Γι’ αυτό και οι γραφές λένε, “Όποιος τιμά τον λόγο του γάμου του, θα είναι τιμημένος και στην αυλή του Κυρίου”.

Οι γάμοι είναι ζωντανοί. Πρέπει να συντηρούνται και να εξελίσσονται. Ο γάμος είναι ένας θεσμοθετημένος, έξυπνος, διπλωματικός μπελάς. Ο θεσμός αυτός δοκιμάζει το συνολικό διαμέτρημα του ανθρώπου. Το να παραμείνεις παντρεμένος, είναι το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο. Ο σύζυγος και η σύζυγος δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα αρνητικοί. Όταν ο ένας είναι αρνητικός, ο άλλος πρέπει να είναι θετικός. Επίσης, δεν μπορείς ποτέ να είσαι ακίνητος. Είτε να πηγαίνεις προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Ο γάμος είναι ο φορέας μιας ενοποιημένης ψυχής. Οι ψυχές πρέπει να ενώνονται. Εγώ πρέπει να καταλάβω εσένα κι εσύ εμένα. Ο Θεός μάς προσφέρει το χάρισμα της κατανόησης.

Μπορείς να παντρευτείς ισοδύναμο διαμέτρημα, αλλά δεν μπορείς να παντρευτείς ισοδύναμο σώμα. Ο γάμος δεν αφορά σώματα, αφορά διαμετρήματα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων υποφέρει στον γάμο, γιατί  παντρεύονται ένα σώμα και όχι το διαμέτρημά του.

Μην μετράτε τα μειονεκτήματα και τα ελαττώματα που έχει το ταίρι σας ή ο σύντροφός σας. Να κρατάτε στον νου σας τα θετικά και να συμπληρώνετε όσα περισσότερα μπορείτε. Να είστε ευγνώμονες για τη θεία χάρη και τις ευλογίες σας και να μην ανησυχείτε για το αύριο.

Μετάφραση – Επιμέλεια : Jasmukand Kaur

Αποσπάσματα από το «Relax and Rejoice: A Marriage Manual» τουYogi Bhajan

Πηγή: kundaliniyoganet.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας