Αλήθεια. Συμπόνια είναι το όνομα μου. Βέβαια, κάποιες φορές με μπερδεύουν με τις δίδυμες αδελφές μου. Την Ενσυναίσθηση και την Ανιδιοτέλεια. Η Ενσυναίσθηση, είναι η πιο ευαίσθητη της οικογένειας. Είναι εκείνη που μπορεί να ακούσει την ιστορία σου και να νοιώσει τα συναισθήματα σου. Κάποιες φορές τόσο έντονα που μπορεί και να κλάψει μαζί σου.

 

Η Ανιδιοτέλεια, είναι πιο πρακτική. Μπορεί να σου προσφέρει από χρόνο από τον χρόνο της, χρήμα από το χρήμα της ή και τα δύο. Και θα το κάνει είτε της έχεις συγκινήσει είτε όχι. Οσο για εμένα, όπου με το ραντάρ μου εντοπίσω ή πληροφορηθώ ότι υπάρχουν ταλαιπωρίες και βάσανα, επιθυμώ να συνδράμω. Και συνήθως το κάνω αυτόματα, με ευγένεια και χωρίς να προσδοκώ κάποιο αντάλλαγμα. Αχ! Και να ήξερες πως αισθάνομαι όταν προσφέρω την βοήθεια μου. Η χαρά μου αγγίζει τα όρια της ευδαιμονίας. Τα κύτταρα μου πάλλονται λυτρωτικά και η καρδιά μου φτερουγίζει δυνατά. Η ύπαρξη μου αποκτά νόημα και η ουσία μου εκδηλώνεται αφού μπορώ να προσφέρω δόσεις χαράς και ανακούφιση.

Είμαι η γλυκιά καλημέρα που ακούω από κάποιον άγνωστο ή θα πω σε όποιον συναντώ. Είμαι ο καφές που θα κεράσω έναν φίλο ή το σάντουιτς που προσφέρω σε κάποιον που πραγματικά πεινάει. Είμαι ο καλός λόγος που ακούω και η προσοχή που δίνω σε κάποιον όταν μιλά. Είμαι η υπομονή που δείχνω όταν βρίσκομαι στην κίνηση. Είμαι η χείρα βοηθείας που απλώνω σε έναν ηλικιωμένο που περνάει το δρόμο ή το ψωμί που αγόρασα για την ηλικιωμένη γειτόνισσα . Είμαι εκείνο το δώρο που θα πάρεις για τον εαυτό σου ή χρόνος που θα σου αφιερώσεις για κάποιες στιγμές χαλάρωσης. Είμαι εδώ για σένα. Είμαι εδώ για τους συνανθρώπους σου.

Ισως να έχεις ακούσει για μένα. Ισως πάλι κάπου….κάποτε να έχουμε συναντηθεί ή να συναντηθούμε στο μέλλον. Όπως και να έχει, με ένα θαυμαστό τρόπο από αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο πλευρό σου και γίνομαι ο φύλακας άγγελος. Ο δικός σου. Και των ανθρώπων γύρω σου και όσων γνωρίζεις και συναντάς. Και κάθε μέρα, μαζί μπορούμε  να προσφέρουμε ανυψωτικές δόσεις χαράς και ανακούφισης. Αρκεί να το θέλεις. Αρκεί να το νοιώθεις. Τι λες ; Ξεκινάμε ;

Διαβάστε ακόμη: Ο εξωτερικός κόσμος και ο κόσμος μέσα μας

 

Newsletter εγγραφή

 

Έλενα Νικολοπούλου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας