Γείωση | H λειτουργία της σε φυσικό και ψυχο-συναισθηματικό επίπεδο

0
667

Η γείωση σαν διαδικασία είναι να αισθάνεσαι ότι είσαι συνδεδεμένος με αυτό που κάνεις σε νοητικό, φυσικό και συναισθηματικό επίπεδο. Είναι η επαφή με αυτό που θέλεις να υλοποιήσεις στο εδώ και τώρα.

Τη στιγμή εκείνη που δίνεις όλη σου την ενέργεια στον στόχο που θέλεις να επιτύχεις.

Αν η ενέργειά σου δεν είναι συμπυκνωμένη και στοχευόμενη σε αυτό που θέλεις να πραγματοποιηθεί, το πιο πιθανό είναι να μην το κάνεις καλά ή να καθυστερήσει να γίνει.

Πολλές φορές μέσα στην ημέρα δεν έχεις καλή διάθεση, σε απασχολούν προσωπικά θέματα, είσαι προσκολλημένος με μια κατάσταση ή σε ένα πρόσωπο που μπορεί να σε έχει ενοχλήσει η συμπεριφορά του.

Σκέφτεσαι πως θα χειριστείς μια μελλοντική σου υποχρέωση και μπορεί να έχεις άγχος για ένα προσωπικό θέμα.

Ουσιαστικά ταυτίζεσαι με ένα γεγονός ή ένα πρόσωπο και στο μυαλό σου στριφογυρίζουν διάφορες σκέψεις χωρίς να μπορείς να συγκρατήσεις συγκεντρωμένο το νου, με τις εικόνες και τις σκέψεις να χοροπηδάνε ανεξέλεγκτα.

Αναμνήσεις ξεπροβάλλουν και μεταφέρεσαι κάπου αλλού νοητικά και συναισθηματικά, η ενέργεια σου σκορπίζεται χωρίς να έχεις την δύναμη να την προστατέψεις.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να αποδυναμώνουν την γείωση σου γιατί σπαταλάς την ζωτική σου ενέργεια σε θέματα άσχετα με αυτό που θέλεις να υλοποιήσεις.

Από το πιο απλό, πχ. να πλύνεις ένα πιάτο, αν δεν είσαι εστιασμένος στο πώς να το καθαρίσεις συνειδητά εκτός του ότι το κάνεις μηχανικά και χωρίς χαρά το πιο πιθανό είναι να μην καθαριστεί καλά ή ακόμα και να κάνεις κάποια ζημιά.

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο της αγείωτης προσωπικότητας είναι τα μικροατυχήματα που μπορεί να σου συμβαίνουν, στο δρόμο, στη δουλειά, στο σπίτι καθώς το ψυχο-δυναμικό σου πεδίο δεν είναι ισχυρό ώστε να διατηρήσει σταθερό τον άξονα ισορροπίας μεταξύ των ενεργειακών κέντρων και των αυλών σωμάτων που συνδέονται με το φυσικό σώμα.

Σε ενεργειακό επίπεδο η μειωμένη γείωση επηρεάζει και το αστρικό σώμα διότι δεν θέλει να συμβαδίζει με την πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει στο τώρα, καθώς συναισθηματικά το άτομο αισθάνεται κάποια έλλειψη. Νιώθει κενότητα και έχει τάσεις φυγής από το περιβάλλον που ζει.

photo on pixabay

Έτσι προκειμένου να δραπετεύσει ψυχο-νοητικά από μια κατάσταση που του προκαλεί άγχος, δυσφορία και καταπίεση, τα άυλα ενεργειακά σώματα απομακρύνονται από το φυσικό, αυτό αδυνατίζει τη σύνδεση μεταξύ φυσικού και αστρικού σώματος.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να δημιουργήσουν στο πρόσωπο που τα βιώνει τάσεις απομόνωσης, υποθάλπουσα κατάθλιψη, ίσως και κρίσεις πανικού και μπορεί αυτές οι καταστάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις να διαρκούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Την αίσθηση αυτή το άτομο πολλές φορές την νιώθει ότι κάτι θέλει να ξεκολλήσει από πάνω του για να μπορέσει να ανακουφιστεί και να μεταφερθεί κάπου αλλού που θα μπορέσει να βρει τη γαλήνη και την αποφόρτιση.

Η απουσία γείωσης και σύνδεσης είναι πολύ συχνή στη σύγχρονη κοινωνία καθώς οι πληροφορίες που λαμβάνονται και επεξεργαζόσαστε είναι πάρα πολλές. Ο νους λειτουργεί σε πολύ υψηλές στροφές και ταυτίζεται συνέχεια από τις προβολές των εικόνων και τα μοτίβα που καταγράφει συνεχώς.

Όσο περισσότερα δεδομένα λαμβάνει ο δέκτης, τόσο ως πομπός εκπέμπει πιο έντονα, σαν ένα pulsar που αναβοσβήνει όλο και πιο γρήγορα γιατί έχει προγραμματιστεί σε αυτό το τέμπο.

Έτσι όμως χάνεται η επαφή με το τώρα και με την ενέργεια που χρειάζεται να διοχετεύσετε σε ένα στόχο όσο μικρός ή μεγάλος είναι, ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Αυτό φαίνεται, από τις μικρές καθημερινές ασχολίες που θέλετε να ολοκληρώσετε μέχρι και μεγαλεπήβολους στόχους που θέλετε να  υλοποιήσετε, (πχ. επιτυχία σε εξετάσεις, εστίαση στην υλοποίηση ενός Project, να είσαστε συγκεντρωμένοι και αποδοτικοί στην εργασία σας κλπ).

Ένα από τα χαρακτηριστικά της καλής γείωσης είναι η αυτοπεποίθηση, η γρήγορη επίλυση ενός θέματος, μεγαλύτερη ποιότητα στην απόδοση, στο διάβασμα, στην εργασία, στις υποχρεώσεις σας, και εν κατακλείδι στην ολοκλήρωση ενός στόχου.

 

Newsletter εγγραφή

 

Senhar Stavros Brolias

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας