Η γείωση έχει προεκτάσεις και σε εσωτερικό επίπεδο, λειτουργεί στον ψυχισμό του ατόμου ως μετατροπέας ενεργειών, ένας τροφοδότης που ενδυναμώνει ποιοτικά χαρακτηριστικά των αρχετύπων, του πατέρα/μητέρας, της/του συντρόφου, του αρσενικού και του θηλυκού.

Όλα αυτά τα αρχέτυπα επηρεάζονται από την ενέργεια της γείωσης που δίνετε ή δεν δίνετε στις ποιότητες που έχετε σαν όντα και υποστηρίζουν την εξέλιξή σας.

 

αν ένας άντρας δεν γειώνει την αρσενική του ενέργεια στον χώρο που ζει, στην οικογένεια ή με την σύντροφό του και δεν μπορεί να υποστηρίξει τις ποιότητες που φέρει σαν αρσενικό τότε αποφεύγει τις υποχρεώσεις του και βρίσκει δικαιολογίες για να μην αναλαμβάνει το βάρος την ευθύνης του μέσα στην οικογένεια, βρίσκοντας τρόπους να «ξεγλιστρά».

Επίσης, η συμπεριφορά και το status που αντιπροσωπεύει δεν δίνει την ασφάλεια και την ρώμη που έχει ανάγκη να λαμβάνει η γυναίκα στην καθημερινότητα για να ενισχύεται η ισορροπία του Shiva –Shakti (αρσενικό- θηλυκό αρχέτυπο), στη σχέση.

Αποτέλεσμα, να υπάρχει αποξένωση, τυπικότητα στις επαφές και να απουσιάζει η γειωτική ενέργεια της διεκδίκησης και της προστασίας από το αρσενικό. Παράλληλα επηρεάζει και την σεξουαλικότητα στον άντρα, καθώς το πρώτο και το δεύτερο τσάκρα χάνουν ενέργεια, γιατί δεν ανατροφοδοτούνται από την φυσική ροπή του αρσενικού να λειτουργεί ως κυνηγός και να προστατεύει τα όρια της κυριαρχίας του.

Αυτό σε φυσικό επίπεδο δημιουργεί δυσαρμονία στις ερωτικές επαφές του ζευγαριού, στην κατανόηση και επίλυση των μεταξύ τους θεμάτων.

Επίσης, προκαλεί διαμάχες και τσακωμούς με αποτέλεσμα να δημιουργείται σταδιακά ένα κενό που η κάθε πλευρά, δεν θα θέλει να ζει στο εδώ και τώρα του οικογενειακού περιβάλλοντος γιατί δεν την εκφράζει.

Συνηθισμένο αποτέλεσμα η τυπική συμβίωση, η αποξένωση και ίσως ο χωρισμός.

Στο αρχέτυπο Πατέρας/Μητέρα ο ρόλος της γείωσης αποτελεί βασικό πυλώνα σταθερότητα στις σχέσεις της οικογένειας, την αποδοχή από τα παιδιά και την αρμονική συμπεριφορά μεταξύ των δυο συζύγων.

Όσο δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό το αρχέτυπο ένα από τα δύο μέρη, δεν γίνεται αποδεκτή η ενέργεια του μέσα στην οικογένεια τόσο θα δημιουργούνται θέματα, τα παιδιά θα είναι ατίθασα και δεν θα συμπεριφέρονται με ευγένεια στους γονείς.

Έτσι, θα εκδηλώνουν δυσφορία και θα θέλουν να συμβιώνουν όσο το δυνατό λιγότερο με τους γονείς, ενώ παράλληλα δεν θα ασχολούνται με το πώς θα βοηθήσουν μια κατάσταση, καθώς είναι και αυτά αγείωτα με την σειρά τους.

Είναι βασικό να κατανοηθεί αυτή η αλυσίδα διαδικασιών που οφείλεται στην ποιότητα που παρέχει η γείωση σαν διαδικασία σε ένα άτομο, σε μια σχέση, στην οικογένεια και στον εργασιακό χώρο.

Σε φυσικό επίπεδο η γείωση έχει άρρηκτη σχέση με την ικανοποίηση, όσο πιο γειωμένος είναι ένας άνθρωπος τόσο περισσότερο απολαμβάνει και χαίρεται αυτό που κάνει στο τώρα.

Αν νιώθετε «γεμάτοι» στην κάθε σας μέρα με τις συνηθισμένες διεργασίες, με το φαγητό, το περπάτημα, την εργασία σας, τον κήπο, τις κοινωνικές επαφές ακόμα και το πως απολαμβάνετε τον ύπνο σας, είναι ενδείξεις για την καλή γείωση της ενέργεια σας και την ενίσχυση του εσωτερικού άξονα ισορροπίας.

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι η ενέργεια της χαράς συνδέεται με την γείωση. Βάζοντας την χαρά στην ζωή σας ενισχύετε την γείωση και απολαμβάνετε την πληρότητα σας στην γη, δημιουργείτε τον παράδεισο σας, όχι κάπου άλλου σε ένα φανταστικό σύμπαν που δεν θα το απολαύσουμε ποτέ, άλλα στο εδώ και τώρα.

Διαβάστε ακόμη: Γείωση | H λειτουργία της σε φυσικό και ψυχο-συναισθηματικό επίπεδο

 

Newsletter εγγραφή

 

senhar

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας