Το γέλιο του Παραδείσου

0
γέλιο Παραδείσου
γέλιο Παραδείσου

70 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Έλενας Έρα

Μ

ία από τις πιο αγνές ενέργειες που «κυκλοφορούν» στη Γη είναι το γέλιο των παιδιών. Έρχεται κατευθείαν από την καρδιά, ως αντίδραση της διασκεδαστικής στιγμής που εκδηλώνεται, χωρίς να περάσει από τα φίλτρα του εγώ. Ειδικά το γέλιο των μωρών που δεν έχουν ακόμη ανεπτυγμένη την εγωική συμπεριφορά, όταν γελούν, το γέλιο τους μοιάζει με τον ήχο του Παραδείσου.

Οι μεγάλοι τις περισσότερες φορές γελούν μέσα από τη ζήλια, τον σαρκασμό, τη θλίψη. Άλλες φορές γελούν επειδή διαβάζουν κοροϊδευτικά και υβριστικά σχόλια ή βλέπουν στο youtube διάφορα video που άνθρωποι γίνονται ρεζίλη ή τους κοροϊδεύουν. Ο άνθρωπος λοιπόν, τις περισσότερες φορές θα γελάσει με ό,τι διασκεδάζει το εγώ και όχι αυθόρμητα από τη καρδιά. Είναι καλό να γελάμε… αλλά ποια είναι η πηγή του γέλιου σου;

Να είσαι σαν τα μωρά παιδιά. Καθώς υπερβαίνεις το εγώ, το γέλιο σου θα έρχεται από πηγές που δεν προσβάλουν κανέναν. Θα μπορείς να γελάς ακόμη και με τον γαλάζιο ουρανό ως μια αντίδραση ευχαρίστησης. Δεν χρειάζεσαι τα «διασκεδαστικά» πράγματα του εγώ για να περάσεις ευχάριστα. Η καρδιά βλέπει τη διασκέδαση σε κάθε κατάσταση της ζωής όταν τα φίλτρα του εγώ έχουν υποχωρήσει.

Το πιο αγνό γέλιο είναι προνόμιο όλων. Να γίνεις ξανά ένα μωρό που γελά αυθόρμητα από χαρά. Όλοι μας έχουμε εκείνη την αγνή πλευρά μέσα μας που μπορεί να γελάσει χωρίς να κοροϊδέψει ή να βρίσει. Ο άνθρωπος που αφυπνίζεται γελάει με την ίδια την ανθρώπινη εμπειρία που του συμβαίνει χωρίς να την κοροϊδεύει. Αυτό είναι και το γέλιο που ξορκίζει κάθε σκοτάδι από τη ψυχή.

Να έχεις διάκριση τι είναι εκείνο που θεωρείς διασκεδαστικό και σε κάνει να γελάς. Τα προσβλητικά ή κοροϊδευτικά σχόλια ενός προς κάποιον άλλον, ο σαρκασμός μέσα από τις βρισιές, ένα video στο youtube που δείχνει φάρσες ή τι έπαθε κάποιος… όλα αυτά κοιμίζουν τον άνθρωπο μέσα στο matrix και τρέφουν το εγώ.

Κάνε πέρα ό,τι τρέφει το εγώ και θα γίνεις ένα μωρό παιδί που κάθε μέρα είναι ένας νέος καμβάς για να ζωγραφίσει. Κάθε μέρα είναι καλοδεχούμενη ακριβώς όπως εκδηλώνεται.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.gr

Έλενα Έρα

Έλενα Έρα

Η ζωή και η δουλειά μου είναι αφιερωμένη στην εσωτερική αφύπνιση και την ενίσχυση του συλλογικού ασυνείδητου με φως.
Το ταξίδι ως συγγραφέας, καλλιτέχνης και μητέρα με έχει μετατρέψει σε έναν αλχημιστή της ζωής. Οι αλχημιστές της ζωής γνωρίζουν πως η δύναμη για αλλαγή βρίσκεται μέσα τους.
Μέσα από το γράψιμο, το Spiritual Coaching και την τέχνη προσφέρω αυτή τη γνώση σε όσους επιθυμούν να τη αποκτήσουν.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του ElenaEra.gr
Έλενα Έρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας