Το γέλιο του Παραδείσου

0
γέλιο Παραδείσου
γέλιο Παραδείσου

91 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Έλενας Έρα

Μ

ία από τις πιο αγνές ενέργειες που «κυκλοφορούν» στη Γη είναι το γέλιο των παιδιών. Έρχεται κατευθείαν από την καρδιά, ως αντίδραση της διασκεδαστικής στιγμής που εκδηλώνεται, χωρίς να περάσει από τα φίλτρα του εγώ. Ειδικά το γέλιο των μωρών που δεν έχουν ακόμη ανεπτυγμένη την εγωική συμπεριφορά, όταν γελούν, το γέλιο τους μοιάζει με τον ήχο του Παραδείσου.

Οι μεγάλοι τις περισσότερες φορές γελούν μέσα από τη ζήλια, τον σαρκασμό, τη θλίψη. Άλλες φορές γελούν επειδή διαβάζουν κοροϊδευτικά και υβριστικά σχόλια ή βλέπουν στο youtube διάφορα video που άνθρωποι γίνονται ρεζίλη ή τους κοροϊδεύουν. Ο άνθρωπος λοιπόν, τις περισσότερες φορές θα γελάσει με ό,τι διασκεδάζει το εγώ και όχι αυθόρμητα από τη καρδιά. Είναι καλό να γελάμε… αλλά ποια είναι η πηγή του γέλιου σου;

Να είσαι σαν τα μωρά παιδιά. Καθώς υπερβαίνεις το εγώ, το γέλιο σου θα έρχεται από πηγές που δεν προσβάλουν κανέναν. Θα μπορείς να γελάς ακόμη και με τον γαλάζιο ουρανό ως μια αντίδραση ευχαρίστησης. Δεν χρειάζεσαι τα «διασκεδαστικά» πράγματα του εγώ για να περάσεις ευχάριστα. Η καρδιά βλέπει τη διασκέδαση σε κάθε κατάσταση της ζωής όταν τα φίλτρα του εγώ έχουν υποχωρήσει.

Το πιο αγνό γέλιο είναι προνόμιο όλων. Να γίνεις ξανά ένα μωρό που γελά αυθόρμητα από χαρά. Όλοι μας έχουμε εκείνη την αγνή πλευρά μέσα μας που μπορεί να γελάσει χωρίς να κοροϊδέψει ή να βρίσει. Ο άνθρωπος που αφυπνίζεται γελάει με την ίδια την ανθρώπινη εμπειρία που του συμβαίνει χωρίς να την κοροϊδεύει. Αυτό είναι και το γέλιο που ξορκίζει κάθε σκοτάδι από τη ψυχή.

Να έχεις διάκριση τι είναι εκείνο που θεωρείς διασκεδαστικό και σε κάνει να γελάς. Τα προσβλητικά ή κοροϊδευτικά σχόλια ενός προς κάποιον άλλον, ο σαρκασμός μέσα από τις βρισιές, ένα video στο youtube που δείχνει φάρσες ή τι έπαθε κάποιος… όλα αυτά κοιμίζουν τον άνθρωπο μέσα στο matrix και τρέφουν το εγώ.

Κάνε πέρα ό,τι τρέφει το εγώ και θα γίνεις ένα μωρό παιδί που κάθε μέρα είναι ένας νέος καμβάς για να ζωγραφίσει. Κάθε μέρα είναι καλοδεχούμενη ακριβώς όπως εκδηλώνεται.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.gr

Έλενα Έρα

Έλενα Έρα

Η σταγόνα που μοιράζω μέσα από τα βιβλία μου, βοηθούν τον άνθρωπο να κατανοήσει το ταξίδι της ψυχής του και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή αλλά και τον κόσμο. Ένα απεριόριστο Σύμπαν δυνατοτήτων είναι διαθέσιμο μέσα μας… αρκεί να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε και πώς να κοιτάξουμε.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του ElenaEra.gr
Έλενα Έρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.