Θέλετε κάτι δροσιστικό και ελαφρύ; Δεν αγαπάτε τις πολύ γλυκές γεύσεις, αλλά δεν θα λέγατε όχι σε ένα γευστικό επιδόρπιο; Έχετε μικρά παιδιά και θέλετε να τους κάνετε έκπληξη με κάτι νόστιμο και υγιεινό; H τέλεια λύση είναι το γιαουρτοζελέ με ροδάκινα!

 

είναι φανταστική ιδέα σε κάθε εποχή που διανύουμε να χρησιμοποιούμε για τα γλυκά ή την διατροφή μας γενικότερα, τα εποχιακά φρούτα. Έτσι καταλαβαίνουμε τις διαφορές των εποχών και γιορτάζουμε την διαφορετικότητα τους. Επίσης, καταναλώνουμε τα φρέσκα φρούτα που δεν είναι θερμοκηπίου και δεν έχουν διατηρηθεί σε ψυγεία.

Αυτή η εποχή έχει πολλές και γευστικές ποικιλίες ροδάκινου, λευκόσαρκα, αρωματικά, νεκταρίνια, γιαρμάδες… Θέλουμε να σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε την ώριμη και γλυκιά σάρκα τους, όπως επίσης και το υπέροχο άρωμά τους. Σερβίρετε αυτό το δροσερό γλυκό και όλοι θα ενθουσιαστούν.

Αντίστοιχα όταν έχουμε φράουλες ή κεράσια, μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια συνταγή με τα συγκεκριμένα φρουτα. Είναι εξίσου συναρπαστικά και επιπλέον έχουν ένα πολύ όμορφο χρώμα που θα κάνει το γιαουρτοζελέ μας ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Υλικά

Για την κρέμα :
  • 2 φακελάκια ζελέ ροδάκινο
  • 2 ποτήρια ζεστό νερό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1-2 ώριμα ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομμάτια
Για την σάλτσα ροδάκινο :
  • 1 ώριμο ροδάκινο
  • ½ φλυτζάνα ζάχαρη

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε δύο φακελάκια ζελέ ροδάκινο σε δύο ποτήρια ζεστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέσα σε ένα μπωλ. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει και σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην “πιάσει” στον πάτο. Όταν το μίγμα αποκτήσει μια υφή παχύρευστη σαν μέλι, έχει έρθει η ώρα για να προσθέσουμε το γιαούρτι. Βάζουμε το γιαούρτι της επιλογής μας και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε το μείγμα να γίνει μια κρέμα. Προσθέτουμε τα μικρά κομμάτια του ροδάκινου και ανακατεύουμε άλλη μια φορά.

Σε αυτή την φάση, θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να κάνουμε ατομικά μπολάκια ή αν θέλουμε το γλυκό μας να παγώσει σε μια φόρμα. Αυτό εξαρτάται από το πόσο χώρο έχουμε στο ψυγείο μας και πως θέλουμε να το σερβίρουμε.

Αν χρησιμοποιήσουμε μια μακρόστενη φόρμα, μπορούμε άνετα όταν κρυώσει καλά να κόβουμε ένα κομμάτι κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε. Επίσης, μπορούμε να αναποδογυρίσουμε την φόρμα (μακρόστενη ή στρογγυλή) σε μια πιατέλα και να περιχυσουμε με την σάλτσα. Σίγουρα η εμφάνιση αλλά και η γεύση θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους μας σε ένα χαλαρό καλοκαιρινό τραπέζι.

Όπως και να έχει πριν το σερβίρετε το γιαουρτοζελέ θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ώστε να σφίξει καλά.

Η παρασκευή της σάλτσας είναι πολύ απλή. Δεν έχετε παρά να ξεφλουδίσετε ένα ώριμο ροδάκινο και να το λιώσετε καλά με ένα πιρούνι ή στο μούλτι. Βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά μαζί με την ζάχαρη και αφήστε το να βράσει μέχρι να σωθούν όλα του τα υγρά. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη και αν θέλετε να την διατηρήσετε θα πρέπει να την κρατήσετε στο ψυγείο.

 

Το γλυκό αυτό είναι τόσο εύκολο και απλό που μπορεί να γίνει στις διακοπές ή στο εξοχικό σας. Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερα σκεύη και εργαλεία παρασκευής. Μπορείτε ακόμη και να το δείξετε στα παιδιά σας ώστε να μάθουν και αυτά πως να το φτιάχνουν. Απολαύστε το όλοι μαζί!
Καλή επιτυχία !

Newsletter εγγραφή

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας