744 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Κατερίνας Σταθοπούλου

Μπορεί να ακούγεται ανυπόστατο, το να λέμε πως η αγάπη θεραπεύει ή να ισχυριζόμαστε πως υπάρχει θεραπευτική δύναμη στην αγάπη, όμως είναι αλήθεια. Η πραγματική αγάπη μας κάνει να νιώθουμε αποδεκτοί, ασφαλείς και πολύτιμοι. Ανοίγει τις καρδιές μας και μας εμπνέει να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας.

Η σύγχυση για την αγάπη ως θεραπευτική δύναμη επικρατεί διότι συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε μόνο μια λέξη για να περιγράψουμε πολλούς τύπους «αγάπης».

Μπερδεύουμε επίσης όλους τους τύπους αγάπης με κάτι φαντασιακό ή την εκπλήρωση μιας προσωπικής ανάγκης ή με την εμπορευματοποίηση του συναισθήματος, τη μόδα και τη διαφήμιση. Για να κατανοήσουμε την αγάπη θα πρέπει να δεχθούμε αρχικά πως είναι ένα συναίσθημα και μαζί με αυτό προκύπτουν οι προσδοκίες και δημιουργούνται οι συνθήκες.

Η αληθινή αγάπη είναι ένα συναίσθημα αλλά και πολλά άλλα ακόμη. Όταν είμαστε αρκετά τυχεροί να το βιώσουμε, τόσο ως δότης όσο και ως δέκτης, διαπιστώνουμε ότι η αγάπη θεραπεύει το νου, το πνεύμα και το σώμα.

Παρακάτω θα δούμε 4 μορφές αγάπης οριοθετημένες μέσα από την Ελληνική γλώσσα.

  1. Φιλία: Η αδελφική αγάπη. Η αγάπη που αισθανόμαστε για τους φίλους και τις επαφές δια βίου.
  2. Στοργή: Η αγάπη μεταξύ των μελών της οικογένειας, των φίλων, των κατοικίδιων ζώων και των κηδεμόνων, των συντρόφων και των συναδέλφων. Αναφέρεται επίσης σε στενές σχέσεις που αναπτύσσονται, π.χ. μια φιλία που θα διαρκέσει ακόμα και αν δεν υφίσταται σεξουαλική σχέση.
  3. Έρως: Η παθιασμένη και ρομαντική αγάπη. Ο μύθος λέει ότι ο Έρως, διαπερνά την καρδιά του ποθητού άλλου, με το βέλος του για να προκαλέσει ισχυρά συναισθήματα ρομαντικής αγάπης.
  4. Αγάπη: Η αγάπη άνευ όρων. Αυτή είναι η ευγενική, συμπονετική, συγχωρητική, έντιμη, δίκαιη ανιδιοτελής αγάπη, αγάπη με αυταπάρνηση όπως εξηγείται στην 1η προς Κορινθίους επιστολή παρ. 13.

Η κατανόηση της αγάπης λοιπόν έρχεται όταν αντιληφθούμε ότι αυτές οι λέξεις περιγράφουν τις εντολές του Θεού ή τις ιδιότητες κάθε Θεικού πλάσματος. Η ενδοσκόπηση στον πιο βαθύ αυθεντικό, ξεχασμένο, απρογραμμάτιστο εαυτό μας, μας κάνει να συνειδητοποιούμε πως η αγάπη είμαστε εμείς.

Γιατί η αγάπη θεραπεύει και πώς να ωφεληθείς από τη δύναμη της! - της Κατερίνας Σταθοπούλου

Η Θεραπευτική Δύναμη της Αγάπης

Εάν θέλετε να γίνεται αγωγός θεραπευτικής ενέργειας, η αγάπη είναι ένα όχημα για αυτή τη θεραπεία. Είναι ένα δώρο που μπορείτε να δώσετε και να λάβετε.

Αυτό το δώρο περιλαμβάνει σίγουρα στοργή και πράξεις.

Όταν είμαστε στοργικοί απέναντι στους άλλους και αντίστοιχα ξέρουμε πως και αυτοί μας φροντίζουν, αμέσως μας κατακλύζει ενθουσιασμός και χαρά.

Η φιλία, ο έρωτας και η στοργή, μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς και να μπορούμε να δοθούμε άφοβα. Αυτές είναι οι σημαντικές ανάγκες για επιβίωση που μας βοηθούν να ζούμε περισσότερο και πιο ευτυχισμένοι.

Αυτοί οι τύποι αγάπης επίσης εμπνέουν περισσότερο, όταν δεν απαιτούνται. Η συμμετοχή σε μια ομάδα ή μια φυλή είναι μια θεραπευτική πράξη αγάπης. Η ομαδικότητα αυξάνει το συναίσθημα.

Αληθινή αγάπη είναι η αγάπη στην πιο αγνή μορφή της. Είναι μια κατάσταση ύπαρξης. Είναι αλληλένδετη με όλους τους παραπάνω τύπους, αλλά και ταυτόχρονα αυθύπαρκτη. Όταν βοηθάτε έναν ξένο ή αρνείστε να αγοράσετε προϊόντα που προέρχονται από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται ανθρώπινες ζωές, αυτό είναι μια έκφανση της αγάπης. Είναι η βρύση από την οποία ρέει όλη η καλοσύνη και η θεραπεία για τον εαυτό μας και όλο τον κόσμο.

Αυτή η αγάπη άνευ όρων μας κάνει να νιώθουμε καλά γιατί είναι αγνή. Η Αγάπη είναι χαρακτηριστικό του θείου μέσα στο καθέναν από μας. Δεν μπορεί να παραπλανήσει ή να χειραγωγήσει ή να είναι καλή για τον έναν, αλλά όχι για τον άλλο.

Όσοι είναι ευλογημένοι σε αυτή τη ζωή και έχουν αποθέματα αγάπης, γιατί είναι σε μια τέτοια υπέροχη ροή θα έχουν μεγαλύτερη ευλογία και μεγαλύτερη ίαση όταν δώσουν απλόχερα το απόθεμά τους σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Βέβαια υπάρχει πάντα ο φόβος πως αν ανοιχτούμε προς τους συνανθρώπους θα μας εκμεταλλευτούν και δεν θα εκτιμήσουν τις πράξεις μας. Ναι, αυτό μπορεί να συμβεί, ειδικά αν δώσουμε με την προσδοκία του ανταλλάγματος, υλικού, ηθικού ή συναισθηματικού. Αυτό όμως δεν είναι πραγματική αγάπη. Μπορεί επίσης να αισθανόμαστε άβολα να λάβουμε. Μια τέτοια κίνηση αποδοχή της αγάπης από τον άλλο ενέχει το κίνδυνο αποκάλυψης όλων των συναισθημάτων της ανημποριάς, του κενού και της αρνητικότητας που κρύβουμε καλά μέσα μας. Οπότε η αποδοχή γίνεται τρομακτική.

Αυτοί οι φόβοι του δούναι και λαβείν είναι το πραγματικό δώρο της θεραπείας. Αν τους αποδεχθείτε θα μεταμορφωθείτε και θα δείτε ποιοι πραγματικά είστε. Για την ακρίβεια θα ζήσετε την προσωπική σας αποκάλυψη. Θα γνωρίσετε βαθιά τη ψυχή σας.

Λάβετε υπόψη ότι η αγάπη δεν είναι αδύναμη. Αυτή η ίδια αγάπη που μας θεραπεύει, αυτή μας μεταμορφώνει και μας εμπνέει γιατί είναι ισχυρή χωρίς όρια. Ας γίνουμε λοιπόν λίγο πιο υπομονετικοί, ή συμπονετικοί ή συγχωρητικοί χωρίς να υπερβαίνουμε τις προσωπικές μας αντοχές και χωρίς να αδειάζουμε εμείς για να αγαπήσουμε τους άλλους. Κάποιες φορές, για να μπορέσουμε να ευεργετηθούμε από αυτή τη δύναμη, θα χρειαστεί να σκάψουμε πολύ βαθιά να κουραστούμε ακόμα και να γίνουμε σκληροί και εγωιστές, όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται.

Στην αρχή αυτές οι εσωτερικές διεργασίες μοιάζουν αδυσώπητες και αταίριαστες με τα γλυκά συναισθήματα της φιλίας της στοργής του έρωτα και της αγάπης. Μην κάνετε πίσω, κρατηθείτε από την εσωτερική σας φωνή και ακολουθήστε το μονοπάτι. Σας περιμένει ένας ανεκτίμητος θησαυρός. Και θυμηθείτε, ο μεγαλύτερος παραλήπτης του δώρου που δίνετε είναι συνήθως ο εαυτός σας. Η αγάπη θεραπεύει όποιον τη δίνει, όποιον τη λαμβάνει και όποιον συμπαρασύρεται στη θεραπευτική ροή της δύναμής της.

Με αγάπη και φως

δύναμη, θεραπεία, φόβοι, συναίσθημα, φιλία, έρωτας, στοργή

Κατερίνα Σταθοπούλου

Κατερίνα Σταθοπούλου

Η Κατερίνα Σταθοπούλου είναι απόφοιτη της σχολής εναλλακτικών επιστημών Natural Health Science, στη Σουηδική Μάλαξη και το Rejuvance, γνωρίζει μασάζ κυτταρίτιδας και χαλαρωτικό μασάζ προσώπου κι έχει διδαχθεί Βασικές Τεχνικές Παραδοσιακού Ταιλανδέζικου Μασάζ- Ancient Thai Massage.
Έχει Α βαθμό στην ενεργειακή θεραπεία Ρέικι, είναι πιστοποιημένη στους θεραπευτικούς κώδικες Healing codes και απόφοιτη της ενεργειακής θεραπείας Silva method.
Η προσέγγιση της στη μάλαξη είναι ολιστική, θεραπευτική με κύριο γνώμονα τον άνθρωπο. Η ενασχόλησή της με τις Ολιστικές και Ενεργειακές Θεραπείες μετράει 20 χρόνια συνολικάσε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Κατερίνας Σταθοπούλου
Κατερίνα Σταθοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εγγραφή στις ενημερώσεις της Όμορφης Ζωής

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.