Γιατί να κάνετε μασάζ στα πόδια πριν τον ύπνο

0
1827

Mια από τις μεγαλύτερες φροντίδες που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας είναι ένα μασάζ. Οι γιατροί τονίζουν επίσης τη σημασία του μασάζ αλλά και του αυτο-μασάζ στα πόδια κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, επειδή έχει πολλά θετικά αποτελέσματα.

Το μασάζ βελτιώνει τη ροή του αίματος, διεγείρει την έκκριση των σμηγματογόνων και ιδρωτοποιών αδένων, μειώνει το λίπος, βελτιώνει το μεταβολισμό, επιταχύνει τη ροή των θρεπτικών ουσιών προς τους ιστούς, βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και το κάνει υγιέστερο, πιο ελαστικό και σας κάνει να φαίνeστε νεότεροι.

Επίσης, διεγείρει και διευκολύνει την πέψη και αποτελεί μεγάλη βοήθεια για τον οργανισμό και το σώμα, αλλά και ένα τρόπο για τη θεραπεία ενός συγκεκριμένου προβλήματος.

Κάνει τους μυς να διαστέλλονται και να συστέλλονται και, ως εκ τούτου να δυναμώνουν και ταυτόχρονα να χαλαρώνουν. Αυτό οφείλεται στην εξάλειψη του γαλακτικού οξέος που προκαλεί κράμπες και πόνο στους μύες.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως τόσο η στάση του σώματος όσο και η εμφάνισή μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση των μυών που κρατούν το σώμα μας, δηλαδή των ποδιών μας.

Εάν, μάλιστα, θέλετε να το προχωρήσετε λίγο ακόμα πιο πέρα, δείτε την εικόνα και μάθετε ποιά σημεία συνδέονται με ποιό όργανο.

Γιατί να κάνετε μασάζ στα πόδια πριν τον ύπνο

Είναι γνωστό ότι το μασάζ και η άσκηση πίεσης σε ορισμένα μέρη του ποδιού μπορούν να θεραπεύσουν ορισμένες ασθένειες, καθώς και να μειώσουν τον πόνο.

Θα πρέπει να κάνετε ή να σας κάνουν μασάζ στα πόδια λίγο πριν τον ύπνο, κάτι που συνιστάται να γίνει καθημερινή ρουτίνα σας. Τρίψτε τα πόδια σας 10-15 λεπτά. Την επόμενη μέρα θα είστε τόσο ανάλαφροι και ανανεωμένοι που δεν θα το πιστεύετε!

Εάν ήδη υποφέρετε από ένα πόνο ή κάποια ασθένεια και, με βάση την εικόνα, πατήστε το σημείο που αντιστοιχεί με το σημείο που πονάτε ή απλά κάντε μασάζ σε ολόκληρο το πόδι για μια καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το οργανισμό.

Πηγή: diadrastika.com

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας