Πόσο σχέση έχουν η αυθεντικότητα με την ευτυχία;

 

Μια σημαντική έρευνα του 2014 του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Λουζιάνα στις ΗΠΑ με δείγμα τους φοιτητές του, συμπέρανε ότι οι πιο αυθεντικοί ανάμεσα τους είναι και οι περισσότερο ευτυχισμένοι!

Υπάρχουν 3 λόγοι που η αυθεντικότητα μπορεί να οδηγήσει στην ευτυχία.

Πρώτον όσο πιο αυθεντικοί είστε, τόσο πιο πιθανό είναι να ακολουθήσετε το δικό σας μονοπάτι, όποιο κι αν είναι αυτό.

Θα κάνετε δηλαδή αυτό που αισθάνεστε πιο φυσικό για εσάς, θα αναπτύσσετε τα ενδιαφέροντα σας και θα καλλιεργείτε την περιέργεια σας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεστε ολοένα και καλύτεροι σε αυτό που επιθυμείτε. Είτε ακολουθείτε το πάθος σας στον ελεύθερο σας χρόνο σας, είτε το πάθος σας είναι η ίδια η δουλειά σας, το αίσθημα της επάρκειας είναι το μεγάλο κέρδος σας.

Δεύτερον όσο πιο αυθεντικοί είστε τόσο πιο ικανοί γίνεστε να αντιμετωπίζετε τις πιέσεις από τους άλλους ανθρώπους γύρω σας και να είστε αυτό που θέλετε κι όχι αυτό που θα ήθελαν οι άλλοι.

Η αυθεντικότητα περιλαμβάνει την ελευθερία να είστε ο εαυτό σας, να αναγνωρίζετε ευκολότερα τα κίνητρα και τους στόχους που έχετε για τη ζωή σας. Αυτό κατά συνέπεια σας κάνει να εμπιστεύεστε τις αποφάσεις σας, αφού ως αυθεντικοί άνθρωποι είστε πραγματικά αυτόνομες προσωπικότητες.

Τρίτον οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν βαθύτερες και ουσιαστικότερες σχέσεις με τους άλλους.

Είναι λιγότερο πρόθυμοι να σπαταλήσουν το χρόνο τους σε σχέσεις με ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για εκείνους, που δεν σκέφτονται και το δικό τους καλό. Οι αυθεντικοί άνθρωποι θέλουν να αναγνωρίζονται και να εκτιμώνται από τους άλλους γι’ αυτό που είναι, και αποδεικνύονται πρόθυμοι να προσφέρουν στους άλλους ακριβώς αυτό, αποδοχή χωρίς όρους και ατζέντα.

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι οι αυθεντικοί άνθρωποι ζουν περισσότερο ενδιαφέρουσες ζωές. Γι’ αυτό αν αναζητάτε το δρόμο σας προς την ευτυχία σήμερα, ξεκινήστε να είστε αυθεντικοί τώρα!

Συγγραφέας: Stephen Joseph

Ο Stephen Joseph, Ph.D, ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του ανθρώπου. Γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο ως ειδικός στη θετική ψυχολογία, είναι ο συγγραφέας του σημαντικού βιβλίου «Positive Psychology in Practice: Promoting human flourishing in work, health, education and everyday life».

Πηγή: psychologytoday.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας