Γιατί όσοι ρεμβάζουμε στην εργασία μας έχουμε καλύτερη υγεία!

3
217

Πρόσφατη μελέτη συμπέρανε ότι τα ένα τρίτο από εμάς ρεμβάζουμε στην εργασία μας.

 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον όλοι εμείς που ρεμβάζουμε έχουμε βρει το κλειδί της καλής ζωής.

Όταν συνάντησα ένα φίλο πριν από μερικές μέρες, τον ρώτησα πως πηγαίνει η δουλειά. «Καλά, απλά ρεμβάζω», μου απάντησε. Και όπως φαίνεται δεν είναι ο μόνος. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ένα τρίτο των 3.000 που ερωτήθηκαν αποκάλυψαν ότι βρίσκουν χρόνο για να ρεμβάσουν στη δουλειά. Σαφώς και προκαλεί έκπληξη ένα τέτοιο συμπέρασμα σε μια εποχή που φημίζεται για το μεγάλο φόρτο εργασίας στα περισσότερα επαγγέλματα.

Φαίνεται όμως ότι όλη αυτή η συζήτηση, για το πώς κανείς μας δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα, είναι απλά ανοησίες. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δεν δουλεύουμε περισσότερο από ότι στο παρελθόν. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δουλεύουμε και λιγότερο από ότι παλιά. Αντίθετα φαίνεται πως έχουμε γεμίσει τις εργασιακές μας θέσεις με καθήκοντα, που δεν είναι απαραίτητο να διεκπεραιωθούν.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το ρέμβασμα έχει αλλάξει.

Στο παρελθόν το να είναι κάποιος χαλαρός στην εργασία του και να μην έχει και πολλά να κάνει, σήμαινε ότι κατέχει σημαντικό πόστο. Σήμερα, αν δεν είσαι απασχολημένος όλη την ώρα, είσαι ασήμαντος. Αν δεν έχεις τόση δουλειά που να μην προλαβαίνεις ούτε να αναπνεύσεις, σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι φυγόπονος.

Το παραπάνω δεν έχει λογική. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι τόσο απασχολημένοι. Για την ακρίβεια, τα πιο πιεστικά καθήκοντα στον χώρο εργασίας δεν συνδέονται με την αποτελεσματικότητα. Πολλοί από όσους δηλώνουν πνιγμένοι στη δουλειά σπαταλούν απίστευτο χρόνο στο να λένε στους άλλους πόσο φορτωμένοι είναι. Αν έχετε εμμονή με την εργασία σας, σαφώς και σας κάνει να νιώθετε σημαντικοί, αλλά είναι πολύ πιθανό να απομακρύνεστε από τους φίλους, τους συναδέλφους και την οικογένεια σας.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι, το να είστε υπεραπασχολημένοι, δεν σας κάνει καλό. Κι αυτό, γιατί άλλη έρευνα αποδεικνύει ότι όσοι έχουν πολλά καθήκοντα στη δουλειά τους, έχουν χειρότερη υγεία από όσους είναι περισσότερο χαλαροί στον εργασιακό χώρο. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η συνεχής απασχόληση με την εργασία μας, βλάπτει εκτός από την υγεία μας και την καριέρα μας. Γιατί όσοι δήλωσαν ότι δουλεύουν πολύ, είχαν χαμηλότερα εισοδήματα από τους υπόλοιπους!

Οπότε μάλλον όσοι ρεμβάζουν δεν κάνουν κακό στην παραγωγικότητα σε έναν χώρο εργασίας. Μάλλον έχουν βρει το μυστικό για μια καλή και υγιή ζωή, που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το λέει κάποιος δεξιά και αριστερά και συνεχώς πόσο απασχολημένος είναι όλη την ώρα. Άλλωστε πρέπει να θυμόμαστε αυτό που έχει πει ο Βρετανός φιλόσοφος, Μπέρτραντ Ράσελ, «Ένα από τα σημάδια επερχόμενου νευρικού κλονισμού είναι όταν πιστεύει κανείς ότι η δουλειά του είναι φοβερά σημαντική.»

 

ρεμβάζουμεΣυγγραφέας: Αντρέ Σπάισερ – Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και συγγραφέας του βιβλίου «Business Bullshit».

Πηγή:  theguardian.com

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

3 Σχόλια

  1. […] Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι τα πρώτα από τα θρεπτικά συστατικά της τροφής που χάνονται κατά την επεξεργασία και την έκθεση των φυτών σε εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα. Η απώλειά τους από την τροφή είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία. […]

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας