Γιατί τα αυγά είναι μια πολύ καλή και ωφέλιμη τροφή

0
194

Τις μέρες αυτές, μέρες της Ανάστασης, τσουγκρίζουμε και τρώμε αυγά.
Τα αυγά είναι μια ωφέλιμη τροφή.

 

στο παρελθόν τα αυγά είχαν κατηγορηθεί για διάφορους λόγους, κυρίως ότι ανεβάζουν τη χοληστερίνη. Σήμερα έχουν καταρριφθεί αυτές οι απόψεις και τα αυγά πλέον παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στη διατροφή μας.

Αρκεί και μόνο να σκεφτούμε το εξής: Το αυγό είναι ένας καταπληκτικός σχηματισμός που προορίζεται να θρέψει το έμβρυο από τη φάση του ενός κυττάρου, (του γονιμοποιημένου ωαρίου), μέχρι την ανάπτυξη και την εξέλιξή του σε τέλειο οργανισμό. Επομένως, περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται το έμβρυο για να αναπτυχθεί και μάλιστα στις κατάλληλες αναλογίες.

Κοντολογίς είναι μία πλήρης τροφή, που έχει οφέλη για την υγεία μας γενικά, ενώ προστατεύει τον εγκέφαλο και τα μάτια και ΔΕΝ παχαίνει. Τρώμε λοιπόν αυγά άφοβα, αρκεί να μην το παρακάνουμε, και φυσικά προτιμούμε τα αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής ή τα βιολογικά.

Αξίζει να κάνουμε μια αναφορά και στο κέλυφος του αυγού, το οποίο είναι μια ακόμη θαυμαστή κατασκευή της φύσης!!! Εκτός από το ασβέστιο που προσφέρει στο έμβρυο, η κατασκευή του είναι τέτοια ώστε να είναι αρκετά σκληρό και ανθεκτικό για να προστατεύει το έμβρυο, επιτρέποντάς το ταυτόχρονα να αναπνέει, αλλά και τόσο εύθραυστο, όσο χρειάζεται για να μπορεί ο ολοκληρωμένος οργανισμός να το σπάσει και να απελευθερωθεί !!!! Μπορούμε να βάζουμε τα τσόφλια των αυγών στο χώμα των φυτών μας για να το εμπλουτίζουμε με ασβέστιο.

Χρόνια πολλά με υγεία και ευλογία σε όλον τον κόσμο!!!

 

Newsletter εγγραφή

 

Ρούλα Γκόλιου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας