Γίνε ο Coach του εαυτού σου | Επίτευξη στόχου

0
1292

Του Νάσου Φωτόπουλου

εναν στόχο για να μπορέσουμε να τον πετύχουμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε γιατί θέλουμε να τον πετύχουμε, αν είναι σημαντικό για μας να τον πετύχουμε και γιατί, αν είναι ευθυγραμμισμένος με τις αξίες μας, αν είμαστε αποφασισμένοι να δεσμευτούμε για να τον πετύχουμε, αν είμαστε αποφασισμένοι να πειθαρχήσουμε και το κυριότερο αν αυτός ο στόχος μας εμπνέει!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο ταξίδι επίτευξης του στόχου μας, θα υπάρξουν στιγμές αδυναμίας, διάσπασης προσοχής, ακόμα και πλήξης… Όμως αν ο στόχος μας είναι κάτι που το θέλουμε πολύ, που είναι σημαντικό για μας να τον πετύχουμε, τότε στις αδύνατες αυτές στιγμές μας κάνοντας μικρά και καθημερινά βήματα θα μπορέσουμε να μείνουμε εστιασμένοι στο ταξίδι μας.

Θα καταφέρουμε με τη δύναμη της θέλησής μας να νικήσουμε την αδυναμία μας και να την μετατρέψουμε σε μια θετική παραγωγική σε σχέση με το στόχο μας συνήθεια, ποτισμένη με δύναμη, αποφασιστικότητα και πάθος!

Ο στόχος για να επιτευχθεί θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος, για να γνωρίζουμε τι ακριβώς πάμε να πετύχουμε, μετρήσιμος για να μπορεί να μετρηθεί το αποτέλεσμα, εφικτός – ρεαλιστικός για να είναι δυνατόν να επιτευχθεί γνωρίζοντας τις ικανότητές μας, τις δεξιότητές μας και τα δυνατά μας σημεία, συναφής με τις αξίες μας, σημαντικός για μας τους ίδιους και χρονικά δεσμευτικός έτσι ώστε να δηλώνεται η χρονική περίοδος (προθεσμία) επίτευξης του στόχου, δηλαδή μέχρι πότε θα πρέπει να τον έχουμε πετύχει.

Πρόσφατα αγόρασα έναν ασπροπίνακα (white board), τον έβαλα σε περίοπτη θέση στο σπίτι μου και έγραψα τους προσωπικούς μου στόχους με δεσμευτικούς χρόνους υλοποίησης (deadlines). Αυτό το έκανα για να βλέπω καθημερινά αυτά που θέλω να πετύχω και για να μην ξεχνιέμαι… Για να μη βρίσκω δικαιολογίες … Για να με κρατάω υπεύθυνο γι’ αυτά που θέλω να πετύχω! Σήμερα! Τώρα! Χωρίς αναβολή! Για να γίνω ο Coach του εαυτού μου!

coach στόχος

Νάσος Φωτόπουλος

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας