Γίνετε Περισσότερο Αισιόδοξοι Με Αυτά τα 17 Μαθήματα Ζωής!

0
949

Ξέρετε πώς να ξεχωρίσετε έναν πραγματικά αισιόδοξο από έναν ονειροπόλο; Και οι δύο είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους, πιστεύουν σε καλά πράγματα, αλλά η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι οι αισιόδοξοι αγωνίζονται πραγματικά για την επίτευξη των ονείρων τους, ενώ οι ονειροπόλοι επαναπαύονται στις σκέψεις τους και απλά ονειρεύονται.
Του Roman Soluk

Ενας αισιόδοξος άνθρωπος συνήθως ξέρει τι θέλει και ορίζει με σαφήνεια τους στόχους και τις προϋποθέσεις για να το πετύχει. Ένας ονειροπόλος απλά αρκείται στο να λέει: «Ελπίζω να το κάνω κάποια μέρα.» και σε αυτό το σημείο βρίσκεται η μεγάλη διαφορά. Είναι η διαφορά μεταξύ ενός νικητή και ενός ηττημένου.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε αποφασίσει να γίνεται πιο αισιόδοξος και να αρχίσετε να σκέφτεστε θετικά, ώστε να υπερβείτε όλα τα προβλήματα της ζωής σας και να κάνετε προσπάθειες για την επιτυχία. Πρέπει να ξέρετε πως το να ακολουθείτε ένα αισιόδοξο τρόπο ζωής δεν είναι εύκολο. Θα συναντήσετε πολλά εμπόδια που θα σας κάνουν να σκέφτεστε: «Πραγματικά το έχω ανάγκη;»

Έχω έρθει αντιμέτωπος με τέτοιες ερωτήσεις και θέλω να μοιραστώ αυτή μου την εμπειρία μαζί σας. Εδώ παραθέτω 17 διδάγματα που αποκόμισα από τον αισιόδοξο τρόπο ζωής μου:

 1. Ο Τρόπος Σκέψης είναι Σημαντικός. Πρώτα απ ‘όλα, αλλάξετε τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης σας. Μόνο εάν νιώθετε ότι έχετε πραγματικά την επιθυμία να αλλάξετε, και αν πραγματικά πιστεύετε στον εαυτό σας, μπορείτε να πετύχετε.
 2. Μην Αφήνετε τους Άλλους να Εισβάλλουν στη Ζωή Σας.
 3. Δεν σκέφτονται όλοι οι άλλοι με τον τρόπο που σκέφτεστε εσείς, ιδιαίτερα οι άνθρωποι του στενού σας κύκλου, οι συγγενείς και οι φίλοι σας. Εξαιτίας αυτού μπορεί να μην σας καταλαβαίνουν και να εισβάλλουν στη ζωή σας δίνοντάς σας συμβουλές με τρόπο που να παρεμβαίνουν στους κανόνες της ζωής σας. Ζήστε σύμφωνα με τις ιδέες σας και μην ακούτε τους άλλους.
 4. Μην Προσποιείστε. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.
 5. Νιώστε την Καλοσύνη. Πιστέψτε στους άλλους ανθρώπους, δεν είναι όλοι τους κακοί.
 6. Ετοιμαστείτε να Δώσετε Μάχες. Ο αισιόδοξος τρόπος ζωής δεν σημαίνει ότι όλα στο δρόμο σας είναι στρωμένα με ροδοπέταλα. Αντιθέτως, θα υπάρξουν πολλά προβλήματα και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσετε και να τα τελεσφορήσετε.
 7. Αποδεχτείτε τις Αποτυχίες Σας. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην είχε αποτυχίες στη ζωή του. Οι αποτυχίες και οι μικρές νίκες είναι σαν τα τούβλα (δομικά συστατικά) ενός μεγάλου τοίχου που αποτελεί την επιτυχία μας. Αποδεχτείτε τις αποτυχίες σας, καθώς μπορεί να είναι μια μεγάλη εμπειρία για εσάς.
 8. Μην Πασχίζετε με το Ζόρι για την Επιτυχία. Ο Αϊνστάιν είπε κάποτε: «Προσπάθησε να μην γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά ένας άνθρωπος της αξίας». Έτσι, πριν προσπαθήσετε να πετύχετε οτιδήποτε στη ζωή σας, αρχίστε πρώτα απ ‘όλα με τον εαυτό σας.
 9. Ο Αισιόδοξος Τρόπος Ζωής δεν είναι μια Ουτοπία. Η σκληρή δουλειά και τα άπειρα εμπόδια είναι αυτό που αποτελεί την πραγματικότητα μιας τέτοιας ζωής.
 10. Η Αισιοδοξία Μπορεί να Βελτιώσει Σημαντικά τη Ζωή σας. Αλλά για να πετύχετε κάτι τέτοιο πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δυσκολευτείτε και επίσης, θα πρέπει να είστε λάτρης της αυτοβελτίωσης.
 11. Το Κίνητρο Είναι το Παν. Για όσους είναι πραγματικά αισιόδοξοι, οι η θετικές σκέψεις είναι άχρηστες χωρίς ένα πραγματικά καλό κίνητρο. Θα πρέπει να έχετε ένα τελικό σκοπό, σε αντίθετη περίπτωση, σύντομα θα σταματήσετε να σκέφτεστε θετικά.
 12. Η Θετική Σκέψη Δεν Είναι Αρκετή. Εκτός από το να σκέφτεστε θετικά θα πρέπει να απολαμβάνετε ό, τι κάνετε στη ζωή σας, θα πρέπει να αγαπάτε τους ανθρώπους γύρω σας, και να χαμογελάτε με ειλικρίνεια.
 13. Να Βρίσετε Κάτι Θετικό σε Οποιαδήποτε Κακή Στιγμή. Είναι μια καλή αρχή για να γίνετε περισσότερο αισιόδοξοι. Πάρτε, για παράδειγμα, κάποια μικρά προβλήματα στη δουλειά ή στην οικογένεια. Συλλογιστείτε πάνω σε αυτά και ανακαλύψτε κάτι θετικό κρυμμένο μέσα τους.
 14. Μην Κοιτάτε Πίσω. Αναλογιστείτε την εμπειρία του παρελθόντος σας και πώς ανταπεξήλθατε και αντιμετωπίσατε τα προηγούμενα προβλήματα. Τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν μια πυξίδα για τις μελλοντικές μάχες που έχετε να δώσετε.
 15. Πίστεψε Στον Εαυτό Σας. Να ξέρετε ότι μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και κρατηθείτε γερά στα πόδια σας ενώ διασχίζετε το προσωπικό σας μονοπάτι.
 16. Μη Λέτε Πολλά και Αρχίστε να Πράττετε. Θυμάμαι τον εαυτό μου να κομπάζει ότι είμαι πολύ αισιόδοξος. «Επαιρόμουν» που σκεφτόμουν θετικά, αλλά όλα αυτά τα λόγια έμεναν κενά χωρίς να αναλαμβάνω δράση. Μέχρι που το συνειδητοποιήσα και άρχισα να παίρνω πρωτοβουλίες ώστε να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες να αλλάξω.
 17. Συνδυάστε τη Θετική Σας Σκέψη με την Αυτοβελτίωση. Το καλύτερο αποτέλεσμα θα το λάβετε όταν συνδυάσετε την αισιοδοξία με τη βελτίωση της υγείας σας, της εμφάνισής σας, των επαγγελματικών δεξιοτήτων σας ή άλλα προσωπικά χαρακτηριστικά. Έτσι, θα αποκομίσετε πολλαπλά οφέλη.
 18. Κάντε τον Αισιόδοξο Τρόπο Ζωής μια Έμμονη Συνήθεια. Αρχικά μπορεί να μην βρίσκετε αρεστή κάθε νέα σας δραστηριότητα, εκτός και αν σας γίνει συνήθεια στο μέλλον. Προσπαθήστε να κάνετε το νέο σας τρόπο ζωής μια εμμονή, ώστε να αρχίσετε να το αγαπάτε πραγματικά. Κάντε το ουσιαστικό μέρος του εαυτού σας.

Πηγή: share24.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας